Betaler med mobiltelefon – det virket utopisk inntil nylig 

Hvordan betaler du i morgen?

Det er mye snakk om kontantløse betalinger. Flere og flere teknikker for kontantløse betalinger utvikles. Noen antar at kontanter ikke lenger vil spille noen rolle i fremtiden, og at de til og med kan avskaffes helt. Det er allerede flere og flere alternativer for å la lommeboken være hjemme.

Å betale med Apple Watch eller med mobiltelefonen kommer snart som ingen overraskelse for noen 

betale med mobiltelefon illu apple watch

Kanskje vil du i fremtiden bare betale med smarttelefon eller andre futuristiske endeenheter (for ikke å snakke om bekreftelsesmuligheter ved hjelp av tommelavtrykk, irisskanninger eller implanterte sjetonger). Men hver ny teknologi har også nye farer, mange av dem er ofte ikke engang åpenbare før de blir introdusert. Hvis jeg mister pengene mine, er pengene mine borte. Hvis jeg mister hele lommeboken, må jeg ta vare på ID, førerkort osv. For øyeblikket kan vi delvis betale med mobiltelefoner og hvilke betalingsalternativer som er mulige i overskuelig fremtid?

Betal med mobiltelefon illu

Rask utvikling i finansverdenen

Mye har skjedd i finansverdenen de siste årene. Fra introduksjonen av nye typer betalingssystemer til utvikling av nye finansielle produkter til oppfinnelsen av digitale valutaer som Bitcoin og Co., har fremtiden for lengst kommet i finansverdenen. For finansverdenen har kontanter blitt en irriterende levning fra fortiden som er bedre å klare seg uten. Å betale kontant betyr vanligvis å betale elektronisk, og elektroniske systemer kan overvåkes optimalt.

Behagelig og smart system

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando virtuelle penger

Fullstendig avskaffelse av kontanter?

Selv om denne tanken høres litt ufattelig ut på nåværende tidspunkt, er den på ingen måte absurd. I slutten av 2018 vil for eksempel 500 euro -sedlen bli avskaffet minst én gang, lappen som finansminister Wolfgang Schäuble aldri hadde hørt om før ECB bestemte seg for å avskaffe den. Årsaken til avskaffelsen er tilsynelatende det faktum at kriminelle ser ut til å foretrekke å bruke dette sertifikatet for sin virksomhet. Logikken bak denne tanken trenger ikke å være åpenbar for alle, men fra slike beslutninger kan man se at avskaffelse av kontanter er teoretisk mulig så lenge de riktige grunnene blir funnet.

En fremtid uten kontanter er mulig?

betale med mobiltelefon illu nfc

og hva annet er i vente for oss? 

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando virtuelle øyne elevHovedargument forenkling

Tilhengere av å avskaffe kontanter understreker gjentatte ganger de antatte fordelene med kontantløse betalinger. Tanken om å klare seg uten tunge vesker i fremtiden er absolutt fristende. Imidlertid er det glemt at det allerede er mulig å betale kontantfritt i dag, og mange forbrukere bruker omfattende kredittkort, EC -kort, Master -kort og lignende. Flere og flere selskaper tilbyr også muligheten til å betale med mobiltelefon, "Betal med samtale" eller lignende kalles tilsvarende tilbud. Disse tilbudene er imidlertid fortsatt i sin spede begynnelse og brukes av en liten prosentandel av forbrukerne.

Kortere måter og betaling uten forsinkelser

Betal med mobiltelefon illu tittel illustrasjon

Lettere, mer mobil og raskere 

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando moderne teknologi

betal med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidige kommando alternativer

Utviklingen trenger tid til å hevde seg: Eksempel IBAN -kalkulator

Generelt er imidlertid mennesker ganske trege og veldig knyttet til vanene sine. Mange, spesielt eldre mennesker, kan ikke lenger følge med den raske utviklingen selv i dag. Du kan for eksempel se dette fra det faktum at noen i dag fremdeles ikke har byttet til IBAN -prosedyren eller bruker vanlig bankkode og kontonummer, og det er derfor du gjør en god IBAN -kalkulator kreves fra Internett for å kunne se hvilke overføringsdata som skal legges inn når du banker. Eksemplet på IBAN -kalkulatoren viser tydelig at ting ofte skjer saktere enn du kanskje tror på forhånd.

Hvor trygg er den kontantløse fremtiden?

Betal med mobiltelefon illu nfc diagram

Derfor vil det sikkert ta lang tid før tilsvarende kontantløse tilbud brukes over hele linjen. Det er lite sannsynlig at debatten om fordeler og ulemper dør ned da. Så hvordan du betaler i morgen (eller i overmorgen) kan bare anslås grovt på dette tidspunktet. Det er sannsynlig at det vil forbli en blanding av ulike betalingsmetoder, selv om disse kan avvike fra dagens. Til syvende og sist vil det som er enklest for forbrukeren seire så snart infrastrukturen er opprettet og forhandlere aksepterer og tilbyr passende teknologier.

Alt med et tastetrykk 

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando

Virtuelle penger på marsjen 

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando virtuelle penger

Vi holder oss spente

betale med mobiltelefon illu tittel illustrasjon fremtidig kommando virtuelle penger mobilbank2