Sover biorytme

Hvordan påvirker biorytmen livet vårt?

Selv i antikken var folk klar over virkningen av biorytmer på våre liv. Du stolte på det når du ønsket å helbrede en person. Så vår kunnskap om dette er ikke fra i går. Vi kan forstå biorytmen veldig godt hvis vi vil. Biorytmen har blitt studert intensivt i mange århundrer.

Ifølge mange forskere spiller kunnskap om det en viktig rolle i alle aspekter av livet. De kan bidra til suksess eller hindre oss i å gjøre det, uansett om det er en ny frisyre eller livreddende operasjon.

Det er tider på dagen hvor vi bare er mer produktive

Biorytme illustrasjon

Noen jobber er gode, men de ødelegger rytmen vår

Biorhythm -leger

De forskjellige syklusene

Biorytmen består av forskjellige sykluser som skjer i organismen vår innen en lengre eller kortere periode. På et tidspunkt vil vi sove og slappe av. Det er øyeblikk som dette når vi er mer aktive og arbeidsdyktige enn vanlig. For eksempel, hvis du tvinger deg selv til å jobbe i fasen når du absolutt trenger søvn, kan dette påvirke din emosjonelle stabilitet alvorlig.

Det er også viktig å vite at hver syklus av biorytmen har høyder og nedturer, det vil si at det er faser av opp og ned.

Vi er ofte maktesløse mot vår biologiske klokke

Biorytmekropp

Lange flytider og såkalt jetlag skader din egen rytme

Biorytmen ble ødelagt

Det er mennesker av typen “ugle”, spesielt i de kreative områdene, som jobber mye bedre om natten

Biorytme nattarbeid

Fysisk, følelsesmessig og intellektuell biorytme

Videre er det godt å vite at det er en fysisk, følelsesmessig og intellektuell biorytme. Det fysiske har å gjøre med vår arbeidsevne og utholdenhet. Syklusen er 23 dager lang. I begynnelsen er de ganske fokuserte og friske, og til slutt blir du til og med distrahert av små ting.

Den emosjonelle biorytmen varer omtrent 28 dager. Våre følelser og stemninger bestemmes av dette. Det er kritiske og positive dager i det. Det har å gjøre med når vi er mer avslappede og tålmodige og når vi er mer irritable.

Nevroner og nevrotransmittere er ansvarlige for våre vaner

Biorytme nevroner

Du kan regne deg heldig hvis du fant din egen rytme

Biorytme harmoni med naturen

Den intellektuelle biorytmen er avgjørende for din evne til å oppfatte og innhente informasjon. Selv innenfor dette er det kritiske dager og de når alt fungerer av seg selv.

Å bringe hverdagen vår i harmoni med biorytmen

Dette er ikke en lett oppgave som du kan forestille deg selv. Det er mange forskjellige teorier om det. De sier når vi kan spise mer, for eksempel, eller når vi skal faste. Ifølge noen undersøkelser spiller biorytmen også en viktig rolle i effektiviteten av noen medisiner.

Observer deg selv og tilpass hverdagen til rytmen din

Biorhythm biologisk klokke illustrasjon

Den trelags modellen eksisterer neppe i Europa lenger

Biorytme nattskift

Etter vår mening bør du først prøve å forstå biorytmen din. Det enkleste er å være klar over det. Så du ville vite at på de følelseskritiske dagene må du kontrollere deg selv mer. Dette forhindrer deg i å forårsake unødvendig konflikt på jobben.

Beregn biorytmen

Det er elektroniske programmer som du kan beregne din biorytme på. Alt du trenger er fødselsdatoen din. Sammenligninger av biorytmer er spesielt populære. Ifølge noen forskere kan de vise om to personer er en god match eller ikke.

Personer som må være tilgjengelige døgnet rundt, lider permanent av arytmier

Biorhythm politimenn

Men vi kan også lytte til kroppen vår i vanskelige situasjoner

Biorytme lilla

Hvor mye du tror disse tabellene er opp til deg. Vår anbefaling er uansett at du ikke anser det som dødelig. Et viktig møte på en dag hvor du ikke er i din beste form, kan bare bety at du bedre tar vare på hvile på forhånd.

Det er ingenting verre enn å våkne sliten om morgenen

Biorytme reiser seg

Det er mennesker som lider av søvnløshet av forskjellige årsaker

Biorytme mangfoldig

En av disse kan være livslang turnusarbeid

Biorytmeskiftarbeid på fabrikken