Kok chayotegrønn pæreformet

Vokser chayote hjemme

Kjenner du chyote? Hvis du har vært i Latin -Amerika eller har prøvd det typiske kjøkkenet der, er du sannsynligvis allerede kjent med denne eksotiske planten. Chayoten faller inn i gruppen gresskar. Fruktene er pæreformede. Når de er grønne, kan de også spises i form av salater.

De kan også stekes eller dampes. I dette tilfellet blir de tilberedt som poteter og courgette.

Planten har stor utholdenhet og er svært motstandsdyktig mot alle sykdommer og skadedyr. I selve Latin -Amerika er chayoten en flerårig urt. Men i Europa er denne typen grønnsaker ikke veldig kjent, den dyrkes ofte bare i orangerier.

Den eksotiske planten også i Europa

chayote pæreformet grønn plante

Hva du trenger å vite om omsorg for chayote

Vil du dyrke chayote hjemme? Det er en eksotisk grønnsak. Den viser en veldig lang vegetativ periode. Den enkleste metoden er å sette inn hele pinnen. Hvis du planlegger å plante chayoten i hagen, bør du først plante en pinne i en grønnsakskrukke hjemme. Den beste tiden å gjøre dette er i februar. Etter en uke eller to vil chayoten utvikle seg og kan deretter transplanteres inn i gården. I mars eller april kan den unge planten deretter brukes i det åpne rommet, det vil si i hagen. Du kan nyte en lang høstsesong hvis du planlegger alt på samme måte.

Chayote tilhører gresskarfamilien

chayote eksotisk plante frukt gresskar familie

Chayoten er en klatreplante

Chayoten er en klatreplante. På grunn av dette er det viktig at den brukes på riktig sted. Det er bedre å bygge en stutz som chayoten kan klatre opp på. Det anbefales at mer enn én plante brukes. Det vil ha en positiv rolle i forplantningen. Høsten blir mye rikere.

Tilbered ferske, grønne smoothies

chayote ferskpressede grønne smoothies

Organisk gjødsel

Vi vil også bruke temaet for å plante chayote som en anledning til å gå inn for at du bruker så mange organiske gjødsel som mulig. Mengden som anbefales i dette tilfellet vil være 3 kilo på 1-2 kvadratmeter jord. Chayoten vokser veldig raskt og har mange vekster. De som ikke brukes til støtten på bakken kan kuttes ut. Du kan bruke dem til å spre grønnsakssortimentet ytterligere og også starte en ny plante. Utvekstene, som er stangformede, kan tilberedes og spises som asparges.

Deilig kyllingsuppe

chayote tilberedt hünner super

Blomsterpotte eller hage

Du kan dyrke denne eksotiske planten ikke bare i hagen, men også hjemme i en blomsterbeholder. Vi har allerede nevnt tilnærmingen. Som jeg sa, bør du først plante chayoten i en blomsterpotte før du bruker den i hagen. Den nedre delen må forbli fri. Det ville være viktig, i dette og i andre tilfeller, at du plasserer de chayote på et sted der det er rikelig med vann og sol.

Frisk salat med chayote og jordbær

chayote pære avokado salat

Krydret chutney i indisk stil

chayote chutney asiatisk oppskrift indisk

Pæreformede frukter

gresskar eksotisk frukt gresskar matlaging

Lett å kutte

Gresskar kokte kuttstykker

Sunn vårsalat

chayote-meksikansk-salat-frisk-sunn

Deilig indisk mat

gresskar moru curry indisk

Orientalsk oppskrift

Gresskar kokt tyrkisk oppskrift