Interessante fakta om den unike italienske spesialiteten – parmesanost

Parmesanost er uten tvil et av symbolene på italiensk mat. Den mest kjente og utbredte italienske hardosten har erobret hele verden med sin guddommelige smak. Her er noen av de mest interessante fakta om dette produktet, der til og med smaken av rosiner og ananas kan merkes.

Det opprinnelige navnet på parmesanost

interessante fakta parmesankese gourmet ideer matretter italiensk parmigiano

Navnet er opprinnelig “Parmigiano-Reggiano” og kommer fra området hvor denne osten har blitt laget i henhold til den samme oppskriften i århundrer-nær Parma, Reggio, Modena og Bologna, i Emilia-Romagna-regionen. Ordet “parmesan“Er den franske versjonen av navnet som osten er kjent over hele verden.

I 2008 bestemte EU -domstolen at bare ost produsert fra dette området kan merkes som “Parmigiano -Reggiano” – den eneste harde osten i verden som lovlig kalles parmesan.

Oppfinnerne og deres oppskrift

fakta om parmesanost gourmet ideer matretter italiensk tilberedning

Benediktinerne fra ovennevnte region anses å være oppfinnerne av oppskriften på parmesanost. På den tiden prøvde du å lage en ost med lang levetid. Dette har resultert i en deilig delikatesse. Dette ble laget av upasteurisert kumelk. Produktet ble laget ved å blande to typer melk – melken melket om kvelden og tidligere skummet, og melken som ble oppnådd om morgenen og brukt naturlig.

Produksjon av parmesanost

fakta om parmesanost gourmet ideer italiensk produksjonsmetode

de mest interessante fakta om parmesanost gourmetmat italiensk modning

Omtrent 16 liter kumelk kreves for å produsere 1 kilo parmesanost. De uferdige runde ostehjulene lagres først i spesialløsninger i omtrent 3 uker. Deretter modnes de på spesiallagde trehyller under et visst temperatur- og fuktighetsnivå.

Varianter og struktur

fakta parmesankaese italiensk parmigiano

Avhengig av hvor lang tid den har modnet, skilles det mellom tre typer parmesanost: ung (modnes innen ett og et halvt år), gammel (to år) og veldig gammel (tre år). Ostmesterne kontrollerer og overvåker kontinuerlig modningsprosessen. Et gjennomsnittlig ostehjul veier rundt 30 til 36 kg. Huden er hard og skinnende, og interiørfargen varierer fra elfenbensgult til oransje, avhengig av modningsgraden. På grunn av sin kornete flakstruktur kan osten ikke kuttes med en vanlig kniv. Et instrument som ligner en meisel brukes til dette.

Serveringsforslag

de mest interessante fakta om parmesan gourmet ideer retter

parmesan dessert ideer matretter italiensk mat frukt

Parmesanen kan serveres både som bordost og med frukt. Revet, det smaker utrolig deilig på bruschetter, på brødskiver, så vel som på pasta og lasagne, Pizza, Risotto, supper, salater og sauser. Den kan kombineres perfekt med frukt, spesielt fiken, pærer og druer. En sterk rødvin er selvfølgelig også inkludert.

Innholdsfordeler

de mest interessante fakta om parmesan gourmetmat ideer

Naturlig modnet parmesanost er lett å fordøye. Statistisk sett tar det omtrent 45 minutter å fordøye 100 g parmesan, mens det tar omtrent 4 timer å fordøye 100 g kjøtt. Samtidig inneholder 100 g ost samme mengde protein som 185 g storfekjøtt, 225 g ørret eller 190 g svinekjøtt.

Så få et stykke av det og nyt den fantastiske smaken … God appetitt!

de mest interessante fakta om parmesan gourmet

de mest interessante faktaene om å spise parmesan gourmet ideer

de mest interessante fakta om parmesan gourmet ideer spise retter italiensk mat

interessante fakta om parmesan gourmet ideer matretter italiensk parmigiano reggiano