deilig sunn mat som lever bærekraftig ned i vekt

Deilig sunn mat og riktig holdning til saken

Diskusjonen om sunt kosthold ser ut til å ha blitt litt ute av kontroll de siste årene. Du har veldig aggressive motstandere på begge sider – enten det er bra eller ikke å følge visse strenge regler.

Siden vi også liker å publisere sunne oppskrifter, følte vi også at det var ansvarlig å undersøke spørsmålet om den sunne holdningen til dette emnet.

Sunn mat for vekttap

deilig sunn mat ferske grønnsaker

Goodwill er alt?

Mange tenker slik først. De aksepterer ukritisk antagelsen om at det og det er usunt. Alt du trenger er en sterk vilje. Men høres det realistisk ut? Er det ikke mer troverdig at kroppen vår allerede gir oss mange signaler om hva som er bra for oss og hva som ikke er det. Må du virkelig sette deg inn i et trangt sted??

Frisk salat på menyen

deilig sunn mat å spise ferske grønnsaker salat

Dette gjelder spesielt for folk som ønsker å bli vegetarianere. Forskere viser at langt ikke alle organismer er egnet for denne årsaken. Det finnes også en rekke høyprotein-veganske produkter som forårsaker mageproblemer. En slik avgjørelse bør faktisk diskuteres med din egen lege.

Her er hovedpunktene du bør vurdere!

Spis vegetarianer

deilig sunn mat fersk salat japansk mat

Fordøyelse

80% av immunsystemcellene er i fordøyelseskanalen. I første omgang er det viktig at du faktisk er veldig god til å håndtere maten der. Selv den beste maten kan bli til gift hvis den ikke blir fordøyd godt og stoffene ikke kan godt absorberes i organismen.

Hvordan fungerer fordøyelsen

deilig sunn mat fordøyelsessystemet lever sunt

Enkel fordøyelse forbedrer også stoffskiftet betydelig. Aktiv bevegelse og mental avslapning bidrar også til dette. Hvis du handler nervøst og raskt, kan dette også skape mange problemer.

Caprese – en sunn og deilig startsalat laget av tomater, mozzarella og basilikum

deilig sunn mat ferske grønnsaker salat mozzarella tomater basilikum

 Gulrotsalat med koriander og persille

deilig sunn mat fersk salat gulrøtter korianderpersille

Hvis du er stresset, bør du ikke spise eller spise veldig lite. Du bør også velge de enkle kombinasjonene. Fremfor alt annet bør du også løse dine virkelige problemer.

Deilige fløtesupper

deilig sunn mat kremsuppe Gresskar kremsuppe

 Gresskar kremsuppe med skiver toast

deilig sunn mat brødkremsuppe Gresskarkremsuppe

 Krem av spinatsuppe med nøtter

deilig sunn mat brødkremsuppe spinatkremsuppe

Kjøttet

Her er et annet punkt som kan kalles kritisk. Det er her de virkelig store diskusjonsspørsmålene starter! Fordi noen mennesker er vegetarianere av moralske årsaker, andre fordi de tror det er sunt. Men kan du faktisk ta disse to aspektene fra hverandre? Fordi hvis det er usunt for en person å leve uten kjøtt, begår han av uvitenhet og fanatisme en slags sakte selvmord og behandler seg dårlig. Hva er moralsk med det?

Sunn mat inkluderer en rikelig meny

deilig sunn mat ferske grønnsaker kjøttbrød meieriprodukter

Folk som blir vegetarianere på sikt, er de som vanligvis ikke liker kjøtt. Du føler ingen avkall og ingen begrensninger.

Men det er bevist at mange trenger kjøtt. Disse inkluderer veldig mange intellektuelle og de som er sosialt engasjerte på en eller annen måte. Du bør spise kjøtt to til tre ganger i uken. Dette er også veldig viktig for mennesker med svak fysikk.

Kjøttrett med jakkepoteter og spinat

deilig sunn mat kjøttretter jakke potet spinat kjøtt

Meieriprodukter

Her er et annet kontroversielt tema, som ikke er så dramatisk som dette med kjøtt. For folk som trenger å spise kjøtt, er meieriproduktene også veldig viktige. De samme overskriftene bør nevnes.

Meieriprodukter

deilig sunn mat meieriprodukter

Men her kommer vi til et annet viktig poeng – hva er opprinnelsen til produktene? De pasteuriserte blant disse er langvarige, men mister sine sunne egenskaper. Det anbefales også for kjøtt: du bør kjenne opprinnelsen til produktene veldig godt.

Det er også viktig at du kombinerer produktene riktig, for eksempel kjøtt med grønnsaker. I stedet spises kjøtt veldig ofte med brød, noe som er dårlig.

 Asparges med laksefilet  

deilig sunn mat fersk salat asparges laksefilet

 Guacamole på pizzaen

deilig sunn mat pasta guacamole avokado vegetarmat

 Brokkolisalat med sesamfrø

deilig sunn mat vegansk brokkoli sesam

konfekt

De raffinerte karbohydratene hjelper ikke organismen vår i det hele tatt. De blir til høyre til fett og samler seg på de mest upassende stedene. Så hvis du vil føle deg frisk, bør du bare få tilgang til det i helt spesielle tilfeller.

Glutenfri ostekake med fiken

deilig sunn mat dessert ostekake med fiken glutenfri

Det er veldig velsmakende oppskrifter laget av sunne ingredienser. Disse inkluderer nøtter, kokosnøttsmør, honning. Når du har prøvd dem, føler du deg vanligvis mye bedre. Det vil også være vanskelig å foretrekke den andre, kunstige smaken igjen.

Av alle søtsaker kan du vanligvis bare anbefale svart sjokolade.

Vegansk søtsaker

deilig sunn mat nøtter gresskar dessert

Deilige små terter som også er sunne og kalorifattige

  deilig sunn mat godteri vegansk tartlet gulrøtter eple

kaffe

Kaffe er ikke dårlig i det hele tatt. For de fleste er det et sted. Hvis du har store klager, må du selvfølgelig klare deg uten det. Men du vil føle det, ikke bekymre deg!

Å drikke kaffe er ikke noe problem

deilig sunn mat drikker kaffe

Tross alt bør du redusere mengden så mye som mulig.

Rå mat

Rå mat kan i noen tilfeller være livreddende. Maten i denne formen er veldig nær sin opprinnelige tilstand, og alle ingrediensene er der fortsatt. I tillegg vil du ikke lide av dehydrering. Årsaken er at maten i denne tilstanden inneholder mye mer vann.

Eksotiske frukter – hornmelon

deilig sunn mat frukt og grønnsaker hornmelon

Imidlertid fordøyer ikke alle mennesker maten godt i denne tilstanden. Dette kan føre til svært alvorlige, helseskadelige konsekvenser. I mange dietter med sunn og vegansk mat, anbefales dette bare for visse sesonger.

Rå mat

deilig sunn mat ferske grønnsaker aspargesalat vårfrukt

Rå nøtter – mandler

deilig sunn mat ferske grønnsaker og nøtter mandler