Følg med meg gjennom den ukjente regnskogen i Amazonas

Amazonas regnskog tiltrekker seg tusenvis av eventyrsøkere med en tendens til ekstrem hvert år – siden det meste av det fortsatt er innhyllet i en mystisk hemmelighet, lokker jungelen deg til å utforske de ukjente hjørnene! Selv om de tropiske skogene bare tar omtrent 6% av jordens overflate, er regnskogen hjemsted for mer enn halvparten av alle plante- og dyrearter i verden! Fordyp deg dristig i den eksotiske atmosfæren i Amazonas regnskog!

Noen interessante fakta om regnskogen

amazon regnskog natur

Den frodige vegetasjonen slipper inn så lite lys at det er nesten mørkt under bladene på de store trærne i løpet av dagen – hvis det begynner å regne, vil det ta ti minutter før de første dråpene når deg! Mange av dagens viktige medisiner produseres på grunnlag av forskjellige urteekstrakter som ble oppdaget i jungelen.

Over 3000 frukttyper dyrkes her, men bare 200 av dem distribueres over hele verden og blir konsumert av mennesker over hele verden daglig. Ifølge mange hypoteser bor rundt 50 stammer fremdeles i regnskogen – overraskende nok kom de fleste aldri i kontakt med resten av verden!

Amazonas regnskog – den høyeste innbyggeren

tukanfugl

De tropiske skogene kalles fortsatt jordens grønne lunger, ettersom de produserer mer enn 20% av oksygenet på planeten vår! Tukanen er den høyeste fuglen her – dens støyende kvitring kan høres i en kilometer! De største og farligste rovdyrene inkluderer svart kaiman, jaguar, puma og den store anakondaen!

Det store dyrelivet her trenger vår hjelp og støtte for å overleve

amazon regnskog tiger

Amazonas regnskog – Du har sjansen til å komme i nærheten av de fantastiske dyrene!

amazon regnskog jaguar

Hver dag blir rundt 137 levende vesener drept som følge av menneskelig aktivitet – svekkelse og fare for det naturlige miljøet forårsaket av mennesker har skadelige langsiktige effekter på dyre- og planteverdenen! Hvis Amazonas regnskog fortsetter å bli ødelagt så aggressivt og meningsløst, risikerer jungelen å forsvinne helt i løpet av de neste førti årene!

Hva slags liv lever lokalbefolkningen i Amazonas regnskog?

lokalbefolkningen i Amazonas regnskog

I dag bygger lokalbefolkningen sine tradisjonelle hus i henhold til manerer og skikker som er dypt forankret i deres skikker. Hyttene laget av avhakkede grener med tak laget av palmeblader beskytter innbyggerne mot de årlige flommen og truende dyr.

Hovedgruppene kler seg ut og pynter kropp og ansikt på en måte som er typisk for deg – mennene og kvinnene bærer enten et skjerf rundt hoftene eller korte strikkede skjørt, mens barna er nakne. Noen av lokalbefolkningen har hull i nesebor eller ører for å bære øredobber, pinner, fuglebein eller til og med fjær! Andre legger på tennene! Mange fjerner håret fra kroppen og får deretter en tatovering.

Amazonas regnskogstamme

Den franske fotografen og gatekunstneren Philippe Echaroux ønsket å trekke sosial oppmerksomhet til Amazonas regnskog og realiserte derfor et litt uvanlig og ganske interessant prosjekt. Ved hjelp av en lysprojektor forstørret han ansiktene til lokalbefolkningen på himmelen og de omkringliggende trærne for å tydelig vise den nære forbindelsen mellom mennesker og flora og fauna.

Projeksjonen av ansiktene til medlemmene i Surui -stammen oppfordrer oss til å ta mer hensyn til problemene i tropiske skoger og til å iverksette nødvendige tiltak mot avskoging så snart som mulig! Stammen har vært offer for massiv avskoging de siste årene, og livet her har blitt direkte påvirket av ødeleggelsen av forekomsten av gullprospektørene. Echaroux ‘ord understreker viktigheten av prosjektet hans og har lenge blitt husket: “Å felle et tre er som å drepe en mann!”

Amazonas regnskog – det fantastiske fotoprosjektet av den franske gatekunstneren

amazons ansikter

amazon regnskog ansikter

En forespørsel som bør berøre de dypeste mennesker over hele verden – gjør ingenting betyr at vi støtter ødeleggelse og avskoging av regnskogen

Amazonas regnskogstamme

fotoprosjekt regnskog

Vi er involvert i dette og må ta hensyn til problemet umiddelbart!

ansikter amazon

ansikter

Livet til mange mennesker er avhengig av oss – handlingene våre er påkrevde!

stamme regnskog ansikter

I det følgende har du muligheten til å beundre den rike flora og fauna i Amazonas regnskog!

amazon regnskog aper

Amazonas regnskogen

amazon regnskog papegøye

amazon regnskogfugler

amazon regnskog

dyreliv regnskog

tukansk regnskog