Å drikke kaffe er et ritual. Den populære pick-me-up er den mest foretrukne varme drikken, ikke bare av oss tyskere, men også av millioner av mennesker rundt om i verden. Kan du forestille deg morgenrutinen din uten en kopp duftende kaffe? Så vidt. Aromaen og smaken er utmerket. Ja, men kaffe er ikke alltid kaffe. Det er velkjent at i dette landet må du drikke en kopp svart eller filterkaffe om morgenen. Den varme drikken vekker kropp og sjel, belaster oss med energi og så starter vi dagen munter. I Tyskland blir det også drukket mye kaffe om dagen, spesielt om ettermiddagen. Deretter svart igjen, uten sukker, uten melk, men med et stykke kake eller terte. Ja, men dette er ikke tilfelle overalt i verden. Kaffe tilberedes og drikkes annerledes i forskjellige land. I det følgende vil vi rapportere om hvordan du kan drikke kaffe rundt om i verden og nyte pick-up.

Kaffe med melk? Ja, med eller uten, kaffe -nytelse har erobret hele verden.

Drikk kaffe Kaffe med melk er den mest populære drikken

Denne artikkelen handler ikke om fordeler og ulemper ved å drikke kaffe. Emnet er mye debattert og ofte innhyllet i myter og feil. Imidlertid drikker folk i Tyskland rundt 150 liter kaffe per år. Med denne enorme mengden kaffe er vi åttende i verden, for for eksempel i Skandinavia blir det drukket mye mer kaffe per innbygger.

Følgende infografikk viser tydelig hvor de største kaffeelskerne ringer hjem.

 Følgende infografikk viser tydelig hvor folk liker å drikke kaffe mye og hvor.

Drikk kaffe infografisk kaffeforbruk per innbygger i Europa og Nord -Amerika

Vi skal akseptere fakta som de er. Det er fortsatt et ubestridt faktum at kaffe tilberedes annerledes og konsumeres på helt forskjellige måter i forskjellige land rundt om i verden. Dette er akkurat det vi ønsker å se nærmere på i dag og invitere deg på en virtuell reise for sammen å finne ut hvordan du kan nyte den populære varme drikken i andre land.

  • Drikk kaffe på det gamle kontinentet

I Europa liker folk å drikke mye kaffe, men det er alltid visse forskjeller i de enkelte landene. For eksempel drikker østerrikerne sine populære Einspänner, som er mokka i et glass med mye pisket krem. På ettermiddagen er fariseeren å foretrekke. Men dette er en alkoholholdig kaffedrikk, fordi den er laget av kaffe, rom og pisket krem. Fiaker -kaffe er også en uatskillelig del av den østerrikske kaffekulturen. Det er en stor mokka i et glass med mye sukker og et glass slivovitz eller rom.

 Østerrikerne kaller mokka i et glass med mye pisket kremfariseere.

Kaffe i Østerrike Fariseerne drikker mokka i et glass med kremfløte

Franskmennene er kjent for sin cafe au lait. Den aromatiske drikken helles i boller og drikkes av dem, og en croissant spises om morgenen. For italienerne har den aromatiske drikken mange varianter, for eksempel kan du bestille en espresso, latte macchiato eller cappuccino når som helst på dagen. Disse tre drikkene er forskjellige i smak fordi de er raffinert med forskjellige mengder melk og melkeskum. Bortsett fra det, smaker de alle godt!

 I Frankrike er cafe au lait den tradisjonelle frokostdrinken.

Drikk fransk kaffe Cafe au lait den tradisjonelle frokostdrinken

Gresk kaffekultur er også veldig forskjellig fra vår. Der kan du forgjeves be om en filterkaffe. Den typiske drikken der, spesielt på varme sommerdager, er Cafe frappe. Navnet kommer åpenbart fra fransk og betyr “kjølt kaffe”. Under tilberedningen skummes kaffen og serveres deretter med isbiter. Nydelig!

Cafe frappe er veldig populær i Hellas, spesielt om sommeren.

Drikke kaffe Cafe frappe populær i Hellas

Tyrkerne har også en lang tradisjon for å lage og drikke kaffe. Men glem alt rush i Istanbul, for her drikkes den aromatiske drikken og nytes i fred. Den tyrkiske tilberedningsmåten er også interessant. Tyrkisk kaffe tilberedes i en liten metallkanne med et langt håndtak. I den helles varmt vann, søtet med sukker og fint mokka pulver. Alt blandes godt og kokt. Du må også være forsiktig når du drikker. Kaffegrutene bør forbli på bunnen av koppen, så ikke drikk tom!

 Tyrkerne bruker mye tid på å drikke kaffe og nyte den aromatiske drikken i fred.

Drikk kaffe i Tyrkia spesialtilberedning mye tid mens du drikker

  • Hvordan drikker du kaffe i andre deler av verden?

Du har ikke så mye tid i USA som i Europa, så amerikanerne drikker sin populære pick-up når de går. Coffee-to-go er den mest populære varianten i pappkopper, søtet eller ikke, avhengig av personlig smak. Det er også et stort utvalg der – fra espresso til cappuccino og latte til iskaffe kan du i utgangspunktet finne hva som helst. Og alltid i tre forskjellige størrelser – små, mellomstore og store.

Den beste måten å drikke cappuccino med melkeskum eller flat hvit er i Australia.

Drikker kaffe i Australia Flat White Cappuccino med melkeskum

I Australia og New Zealand kalles den populære kaffedrikken Flat White. Vanligvis er dette en cappuccino med et tynt lag med melkeskum.

Brasil er en stor kaffeeksportør, og kaffedrikk har også en lang historie der. Cafe de olla smaker best. Drikken raffineres med kanel og drikkes kald. Kaffe i Thailand er drukket med forskjellige krydder og mye sukker, men uten melk. I motsetning til denne skikken foretrekkes kaffe med soyamelk i Japan. Det smaker godt og er også sunt. Næringsstoffene i soyamelk skal holde folket i Fjernøsten ung.

Kaffe servert med appelsinjuice – det er en flott kombinasjon av drinker på Jamaica.

Drikk kaffe på Jamaica servert med appelsinjuice

Sist men ikke minst vil vi se nærmere på den berømte Irish Coffee og gi deg en oppskrift på den.

Irsk kaffe er selvfølgelig laget med irsk whisky, pluss brunt sukker, filterkaffe og litt fløte. Hvis du ikke har prøvd denne drinken ennå, gjør det, det er virkelig verdt det. Irsk kaffe har en uovertruffen smak! Her er oppskriften på den!

Uansett hvordan du tilbereder favorittkaffen din, skal den smake godt på den ene siden og virkelig vekke deg eller holde deg våken på den andre! Freshideen -redaksjonen ønsker deg mye moro mens du drikker kaffe!

 I Lappland gjør du det helt annerledes: Legg først et eller to stykker ost i kaffekoppen og hell deretter den varme drikken.

Drikk kaffe i Lappland med en eller to stykker ost

 Om vinteren raffineres kaffe med krydder og sitron i mange land.

Drikk kaffe om vinteren, raffinert med krydder og sitron

 I Marokko tilsetter de til og med litt pepper.

Drikk kaffe med krydder og pepper i Marokko

 I Spania kalles drikken Cortado leche y leche.

Drikk kaffe i Spania med skummende kondensert melk

Hver morgen i Midtøsten vil du definitivt ha en kopp aromatisk, krydret kaffe for å våkne skikkelig!

Drikk kaffe med mye smak i Midtøsten

 I Vietnam drikkes egg som kaffe. Eggeplommer piskes med kondensert melk og tilsettes deretter i kaffen.

Drikk kaffe i Vietnam med pisket eggeplomme og kondensert melk

 Irsk kaffe for gourmeter og kjennere.

Drikk kaffe Irsk kaffe for matelskere