Du bør informeres når det gjelder renovering av hjemmet ditt

Har du din egen nye leilighet? Vi gratulerer deg med dette. Nyt hvert øyeblikk i den nye leiligheten din, og gled deg til å kjøpe eiendom hver dag. Men ikke glem å være praktisk heller. Leiligheten forblir ikke alltid ny, og på et tidspunkt må du renovere den. For at dette øyeblikket ikke skal komme for raskt og renoveringen ikke koster deg for mye, bør du utføre noen praktiske tiltak regelmessig. Vi har en liste over dem klare for deg. Den er lang og kanskje litt kjedelig, men vi anbefaler å lese den gjennom og huske det viktigste!

Når du skal renovere et hus, bør du vurdere mye 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning

Alle disse tipsene er relevante hvis du har et hjem. Noen påvirker også de av dere som bor i en ny leilighet. Hvis du er i den andre gruppen, må du kanskje krysse av noen av punktene.

Loftsisolering er nå lovregulert for alle 

hus remodel loft isolasjon illustrasjon

Sjekk takisolasjonen

Den største utgiften er vanligvis forbundet med renovering av takkonstruksjonen. Årlig vedlikehold av taket og regelmessig fornyelse vil spare deg for mange kostnader på sikt. Du bør derfor sjekke taket regelmessig for skader og mangler.

Finn ut om mulig statlig finansiering 

hus renovere loftisolasjon

Inspiser varmtvannsinstallasjoner og kraftledninger grundig

Skader på installasjonene for strøm og varmt vann er på den ene siden farlig. Videre påvirker de negativt strømregningene dine og livskvaliteten din generelt. Disse bør kontrolleres regelmessig og de små feilene bør repareres raskt. Dette betyr at en ny installasjon eller en grundig renovering ikke vil skyldes så ofte, og det vil da også koste mindre.

Tenk og lev bærekraftig. Det er smart 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning smart hjem2

Installer takvifter hvis du ikke allerede har dem

Hvis du ikke har takvifter, anbefaler vi på det sterkeste å installere dem. Først og fremst ser de elegante ut og bidrar også til den sofistikerte stilen på interiøret ditt. Dessuten sørger takvifter for at luften i rommet sirkulerer bedre. Så sommeren blir kjøligere og vinteren varmere. Luften forblir friskere og mer behagelig.

Optimaliser vannforbruket på en moderne og miljøvennlig måte

hus renovere loft isolasjon illustrasjon trengsel vannrør

Tett de frittstående vannrørene

Har du synlige vannrør? Vi anbefaler at du forsegler dette. Dette er også en fantastisk mulighet til å tilpasse den til den eksisterende interiørstilen. I tillegg vil et slikt tiltak sikre at det varme vannet ikke blir kaldere når det passerer gjennom rørene. Dette sparer deg også for strøm og unngår høye energikostnader.

Å kunne se fremover – det er intelligent!

hus remodel loft isolasjon illustrasjon overbelastning ventilasjonssystem

Reparer de “små” feilene raskt

Reparasjon av små defekter blir ofte utsatt fordi man tror at de kan repareres raskt når som helst. Men så angrer du bittert når for mange feil og mangler har samlet seg og alle sammen svekker konstruksjonen. Å renovere leiligheten vil koste deg mye mer penger og nerver med denne tilnærmingen.

Velg grønt 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning energisparende lampe

Bruk LED- og CFL -lamper

Det er best å installere LED- og CFL -lamper. Argumentene for det er de vanlige – de lyser lenger og sparer deg for mye strøm.

Sjekk vannforbruket

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning smart hjem2

Vær smart med de smarte fasilitetene

Smarte fasiliteter er vår fremtid. Men de har ikke blitt utført til perfeksjon på alle områder. Dette betyr at den ene eller den andre tradisjonelle løsningen kan være bedre enn deres supermoderne alternativ. Bruk dem intelligent og forsiktig.

Reduksjon og optimalisering er fremtidsrettet

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning smart hjem2

Plant flere trær i hagen

Har du en hage du vil gjøre vakker og praktisk? Plant noen trær i den. Gjør dette strategisk slik at de på et tidspunkt sikrer deg en naturlig nyanse, og du kan derfor sette opp en koselig retrett- og underholdningssone med liten kostnad og tid.

Bidra til forbedring av miljøforholdene 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon trengsel skog

Med vår sjekkliste ønsket vi først og fremst å gi deg praktiske tips og nyttige retningslinjer. Les den noen ganger, og du kan til og med komme med nye poeng. Be de andre familiemedlemmene og kanskje venner og bekjente om å gi dem enda flere tips om hva som nå kan gjøres som profylakse hjemme. På denne måten kan du renovere leiligheten sjeldnere og billigere.

Plant trær i din egen hage 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning smart hjem2

Oppmuntre andre til å gjøre det 

hus renovere loft isolasjon illustrasjon overbelastning tre

Author