rockestjernen Elvis Presley gjenopptas

80 år etter hans fødsel – den imponerende utviklingen til gud i Elvis Presleys CV

Hvordan oppstår det i løpet av en personlighet at han blir avgitt? Det ville være et spørsmål som fortsatt ville være verdt mye vitenskapelig arbeid om menneskelig sosialpsykologi.

Elvis Presleys curriculum vitae kan da alltid fremstå som et forskningsobjekt.

Elvis Presley gjenopptas

Elvis Presley gjenopptar den unge rockestjernen

 Den unge Elvis Presley

Elvis Presley gjenopptar musikalsk karriere

Fordi mens han fortsatt levde, talte mange ting mot at han ble en gud av et menneske. Han forsvant på en stille, sakte, umerkelig, så temmelig uartig måte, men sangene han forlot oss er evige. Du kan ofte høre hitsene “It’s now or never” og “Are you ensome tonight?” Og til og med duettene hans med Frank Sinatra. Men han klarer aldri å bo på toppen av musikkscenen igjen.

Rockstjernen

Elvis Presley gjenopptar rockestjernen

Den berømte innspillingen fra 1968 – et symbol på tragedien i Elvis Presleys CV

Kjenner du den berømte TV -innspillingen fra 1968 der han gjorde et flott show med bare gitar og sang? Scenen der dette skjer ligner mer på en boksering. I en av pausene kunngjorde han at han var veldig glad i Beatles og den nye bølgen av musikere. Elvis viser sikkert en sterk karakter ved å innrømme dette. Men det gir også frie tøyler til formodningen om at tilbakegangen snart kommer. Konkurransen spiller ikke hovedrollen i dette. Snarere er det hans egen karakter som får ham til å gjøre det.

Elvis på scenen

Elvis Presley gjenopptar den unge rockestjernen på scenen

Karrieren på tv

TV spiller en stor rolle i Elvis Presleys CV. Dessverre ikke nødvendigvis bra. Fordi han ønsket å bli best, har han deltatt i altfor mange dårlige filmer, og rollene var absolutt ikke alltid de beste for ham. Det hele ble ledsaget av altfor mange konserter, noe som uttømte hans vitalitet. Hans livsglede ble sakte usunn. Han hadde altfor mye av noen ting – kvinner, beroligende midler, alkohol, hamburgere. De skadelige ryktene var utover vedvarende og kom seg inn i hans personlige liv. De var virkelig sårende og noen ganger ødeleggende.

Elvis Presleys filmkarriere

Elvis Presley gjenopptar rockestjernen

Kanskje fordi de kom fra nære venner og bekjente. Dette aspektet er også veldig slående i Elvis Presleys CV. De snakket om hvordan whiskyen forsvant fra glasset for raskt, eller om at den dystre stemningen alltid gjorde atmosfæren dyster.

Viva Las Vegas

Elvis Presley gjenopptar rockestjernefilmer viva las vegas

Leger mistenker forskjellige typer depresjon, men hver enkelt er ganske alvorlig. Publikum leter etter et svar – hvorfor skulle en så populær og vellykket som Elvis falle inn i en slik tilstand?

Flaming Star

Elvis Presley gjenopptar rockestjernefilmer

liv etter døden

Elvis Presleys CV, som noen andre kjente personer, ser ut til å fortsette etter døden. Selv attentatet mot den amerikanske presidenten J. F. Kennedy ser ikke ut til å ha sjokkert folket så mye. Verden sørger og synes å være plaget av skyldfølelse. Hvorfor var du så arrogant med personen som oppdaget rock and roll for verden? Hvorfor var du ikke mer interessert i talentet ditt, men på din mørkere side??

Men som hans manager sier, endrer døden ingenting. Fortjenesten er fortsatt veldig god. Kanskje fordi han døde så tragisk.

Den unge Elvis i hæren

Elvis Presley gjenopptar den unge rockestjernen i hæren

Bryllupet hans med Priscilla Presley

Elvis Presley gjenopptar bryllupet

 Elvis og Priscilla Presley

Elvis Presley CV og bryllup

Med datteren deres 

Elvis Presley gjenopptar familielivet baby

Med lille Lisa-Marie Presley

Elvis Presley, Priscilla og Lisa-Marie

Elvis Presley og Marilyn Monroe

   Elvis Presley -CV med marilyn monroe

Tysk frimerke med Elvis Presley fra 1988

   Elvis Presley gjenoppta rockstar tysk poststempel