Jordbæret er en virkelig unik frukt! Det er verdt enhver fascinasjon! Det er vakkert, friskt og fullt av smak. Samtidig har det over tid blitt et av symbolene på kjærlighet og romantikk. Ikke bare er det deilig og saftig, men det har også utrolige egenskaper som er bra for helsen vår.

Du kan gjøre dette ved mange anledninger og i mange saker. Jordbær er også et flott tillegg til paier eller kaker, som er velsmakende, men ikke veldig usunne. Eller, hvis du trenger noe søtt, foretrekker du en cocktail?

Jordbær – de søte delikatessene på senvåren

jordbær sunn frukt fersk kurv

Dronningen av vårfrukter

Det er neppe et bedre tidspunkt enn nå å snakke om jordbær og helsen de tar med seg. Dette gjelder selvfølgelig både nytelse og samtale om gode oppskrifter.

En sunn dessert laget av ferske jordbær

jordbær sunn fersk deilig dessert

Bare synet av dem og lukten alene gir oss vakre tanker. Det antas også at jordbær er i stand til å kurere vår melankoli. Det kan igjen ha noe å gjøre med at de har blitt ansett som et av de mest kraftfulle afrodisiaka i århundrer.

Basert på sistnevnte påstand, er det også ganske interessant at dette også er et veldig ønsket symbol i kristendommen: fromhet og ydmykhet. Så konklusjonen er at alle liker dem, om enn av veldig forskjellige grunner.

Jordbær har blitt gledet av mennesker i mange år

Når en frukt vokser praktisk talt hvor som helst i verden, indikerer dette faktum at den lenge har vært kjent for mennesker. Du kan også se fra jordbærene. De var fremdeles kjent for de tidligste menneskene som bodde i hulene. De gamle romerne kjente sammenhengen mellom jordbær og helse og gjorde mange gode løsninger med dem. For dem var jordbæret også et symbol på Venus. Dette må igjen tilskrives formen og også smaken.

En rik kilde til vitaminer og mineraler

jordbær sunne friske vitaminer sporstoffer

Jordbærene som et kosmetisk produkt

Jordbær har også vært kjent som et kosmetisk produkt i mange århundrer. Dette har vært tilfelle i det minste siden Napoleons tid. Den da kjente Madame Tallien brukte tidvis rundt 15 kilo. Hun badet i jordbærjuice i et bad.

Hjemmelaget ansiktsmaske

lag jordbær sunn ansiktsmaske selv

For å gjennomføre dagens oppskrifter med jordbær for helse trenger vi ikke nesten like store mengder. Selv 100 gram kan gjøre en stor forskjell.

frisk fruktsalat

jordbær sunn frisk fruktsalat

En lett, uformell frokost

jordbær sunn hjemmelaget syltetøy

Å spise jordbær og helse

Det er best å spise jordbærene ferske og selvfølgelig veldig godt vasket. For barn vil bare 6 eller 7 frukter om dagen være nok. Slik får et barn nok vitamin C. Du kan nesten alltid spise disse når du er på diett. Du trenger bare ikke å overdrive med beløpet, selvfølgelig. For at de er så velsmakende, har jordbærene relativt lite sukker. 100 gram jordbær har mindre enn 5 gram sukker. Kaloriene for denne mengden er 30. I tillegg til vitamin C får du også karoten og vitamin E med det.

Da er det også mye kalsium, magnesium, kalium, fosfor, natrium … jern, fluor, klor, mangan og sink, samt vitamin B3, B5 og B9.

Deilig tørsteslukker for den varme årstiden

jordbær sunn kald sitronade mynte

Hva er egentlig helseeffekten av jordbær?

Jeg tror at spørsmålet “Er jordbær friske” praktisk talt allerede er besvart. Men la oss ta en mer praktisk titt på hva den gunstige effekten er.

Hvis du spiser jordbær hver dag, vil du forbedre hjertefunksjonen og fjerne unødvendige væsker fra kroppen din. Blodårene styrkes og det for høyt blodtrykket vil også synke betydelig.

Symptomene på tretthet som er typisk for våren, lindres betydelig. Revmatisme er heller ikke lenger så akutt, og det er mye lettere å komme på beina etter en sykdom. Fruktose og glukose oppløses veldig raskt i kroppen. Dette betyr at det vil være veldig vanskelig for deg å gå opp i vekt ved å spise dem.

Tarmsystemet fungerer bedre. Kvinnene ville også forbedre fruktbarheten. Heling av anemi og depresjon vil være mer effektivt. Generelt har disse fruktene en antibakteriell effekt. Dette gjør dem også vakrere til slutt.

Nyt ferske jordbær med melk

jordbær sunn frisk dessertmelk

Risiko

Risikoen måles. Hos noen mennesker kan de forårsake allergiske reaksjoner. De bør heller ikke spises i for store mengder, da dette ville redusere opptaket av jod i skjoldbruskkjertelen.

Knasende kaker med krem ​​og frisk frukt

jordbær sunne kaker skog frukt

Klassikeren – jordbærkake med en lett krem

jordbær sunn jordbærkake lett krem

Sunt kakebrød med sjokoladeflak

jordbær sunn hjemmelaget jordbærkake

Jordbærfondue

jordbær sunne godbiter sjokolade

Økologisk iskrem med jordbærbiter

jordbær sunn fersk frukt iskrem

Forbered sunne shakes og smoothies

jordbær sunne ferske shakes smoothies

Fine cupcakes med hele frukter

jordbær sunn fersk sjokolade cupcakes

Overrask dine nærmeste med pannekaker og jordbærsyltetøy

jordbær sunn frokost crep syltetøy fersk frukt

Eller noe solid som grønne asparges og jordbær

jordbær sunn hovedrett oppskrift ost asparges

Frisk lammesalat med valnøtter og sesam

jordbær sunne friske salat valnøtter