Det er nok ideer om hvordan du kan krydre hjemmet ditt litt. Fra og med nye møbler eller andre lamper, et nytt strøk med maling eller elegante fliser i stua og terrakottafliser på badet – muligheter for å la hjemmet ditt skinne helt eller i det minste delvis i et nytt lys er en krone et dusin. Når du blar i de relevante blader eller surfer på de forskjellige livsstilsidene, blir munnen raskt vannaktig. Den eneste fangsten, som så ofte er når det gjelder endring, er kjærligheten til penger.

Et friskt pust i gamle rom

Lave renter gjør det å spare en farse

Det er ikke uvanlig at folk som ønsker å kjøpe noe nytt, sparer opp for det. Avhengig av hvordan markedsrentene blir, kan den nye stuen realiseres tidligere eller litt senere. Tidligere var det viktig for forbrukerne at det de sparte, ikke et lån, ble brukt til kjøp. Imidlertid er denne prosedyren nå, nesten uunngåelig, en ting fra fortiden. De som sparer i dag, opplever at kreditten deres er mindre verdt. Hvis du rydder opp i inflasjons rate med andelen dekket av drivstoff og fyringsolje, er dagens renter under inflasjonsraten. Å spare betyr ingenting annet enn å ødelegge penger. Dette er den bitre sannheten nesten åtte år etter finanskrisen. Men konsekvensen er også en annen: Det har sjelden vært så billig å ta opp lån som det er i dag. Hvis den ene tingen, å spare, ikke hjelper, og den andre, finansiering, ikke koster noe, er det mer fornuftig å skaffe EUR 150 per måned for et lån enn å sette inn EUR 150 per måned på en daglig pengekonto. Dette skal selvfølgelig ikke bety at alt bare skal finansieres med lån, ingen budsjett kan overleve dette på kort sikt. Det bør imidlertid bety at ingenting taler imot å gi hjemmet ditt en ny velværeopplevelse.

Kredittsammenligninger viser hvor det er billigst å finansiere

Banker er som møbelbutikker. Alle hevder å ha de vakreste og billigste tilbudene. Å finne dette ut i møbler er litt mer tidkrevende. Du kan få en oversikt over hvordan du sitter på en sofa på Internett, men du finner det bare ut på stedet. Hvilket lån som er billigst, krever derimot ikke et besøk i en bank. Spesielt hvis det bare handler om noen få hundre euro, ville det være tull å gå til flere banker om det. Her tillater Internett det, valget, for eksempel via en sammenligningsportal som f.eks kleinkredite.net, å møte og også å gjøre konklusjonen på PCen. Å ta et lån via PC er definitivt raskere enn å prøve å møysommelig spare opp nødvendig kapital i den nåværende rentesituasjonen. Denne tilnærmingen ville vært enda mer kritisk hvis en leverandør kan finne et reelt kjøp som man ignorerer på grunn av feil forretningsforståelse. I finansverdenen kalles ikke forbrukerfinansiering for ”påfølgende besparelser” for ingenting, fordi nedbetaling av lån ikke er noe mer enn en omvendt spareprosess. I tillegg er et smålån vesentlig billigere enn en kassekreditt. Bankene slår fortsatt Renter på kassekreditt kraftig også. Små lån har faste avdrag og en nøyaktig definert nedbetalingsdato. Dette forhindrer at låntakeren muligens stadig utsetter lånet, i motsetning til med en kassekreditt.