faste kurere fysisk og mental balanse

Faste – tenk deg godt om!

Fordelene med fastekuren blir det snakket om stadig oftere og med økende entusiasme. Men i de fleste tilfeller glemmer man å advare om farene som kan oppstå. Denne artikkelen er derfor dedikert til dette emnet.

Vi mener ikke å råde deg til ikke å faste.

Nei, definitivt ikke! Vi finner imidlertid ut at du må passe på noen symptomer som indikerer at ikke alt går perfekt!

De ubestridte fordelene med fasten

faste bananer appelsiner epler

For at du skal føle deg enda mer trygg, har vi i prinsippet ingenting imot den faste kuren, vi har listet opp fordelene her. Fremfor alt vil det bli kvitt mange forurensninger. Disse akkumuleres i kroppen vår gjennom all mat, medisiner og andre midler vi inntar. Det finnes alternativer, men terapeutisk faste er i utgangspunktet den mest naturlige av disse.

Terapeutisk faste fjerner også en rekke ubehagelige symptomer og sykdommer. Fordi ofte representerer disse faktisk et signal fra kroppen om at vi spiser for mye eller at vi spiser feil mat. Overraskende finner noen mennesker at fordøyelsessystemet ganske enkelt er bortskjemt fra å spise for mye og feil, for eksempel. Nyrer, galleblære, lever kan bringes i en bedre tilstand. For noen mennesker stopper selv den kroniske hodepinen.

Ferskpresset juice fra appelsin, rødbeter og jordbær

faste jordbær rødbetsjuice

Emosjonell likevekt og balanse. Vi spiser for raskt, for ivrig, ubevisst … Alle disse tingene betyr at mat ofte skader oss i stedet for å hjelpe oss. Vi blir avhengige av mat og vaner knyttet til dem. Vi tror at vi ikke kan klare oss uten et måltid eller to. Men det er ikke tilfelle! For faktisk trenger vi bare å spise hvis kroppen vår vil det. Eller vi bør alltid spise når kroppen vår ber oss om det. For å finne ut av dette må man imidlertid ta litt avstand fra avhengighetsobjektet. Fordi dette er den beste måten å finne ut hva du virkelig trenger.

Balanse mellom faste og arbeid

faste grønnsaker frukt laptop

Innvendinger mot terapeutisk faste

Hm, vi sa at du må revurdere og bare har beskrevet de gode sidene ved terapeutisk faste. Det ble nevnt flere ganger ovenfor at du må lytte til den indre stemmen til din egen kropp. Hvis du føler et dypt, sterkt og sunt behov for mat, er det kanskje ikke på tide å spise. Prøv det for en dag, og hvis det er bra for deg, noter det!

Grønnsaksalater er fastenes slutt og slutt

faste grønnsaksalat sopp brokkoli

Hvis du tvinger kroppen til å faste når du ikke trenger det, kan det hende du går opp i vekt veldig raskt etterpå. Hos noen mennesker fører dette til og med til depresjon. Du vil da samle mer fett og vann.

Fordi hvis du sulter kroppen din uten behov, “tror” den at årsaken til dette er en ekstern krisesituasjon. I dette tilfellet begynner han å samle ressurser “til senere”, det vil si fett. Og det er selvfølgelig uønsket.

Klar buljong og urter

faste grønnsaksupper hvitløkspersille

Blåbær er perfekte for din faste

faste blåbær blå

En flott blanding av epler, druer, agurk og selleri

faste urter epler druer agurk

Grønne ting for mer vitalitet og energi

faste urter grønn juice

Bruk medisinske urter når du faster

faste urter salvie timian

Frukt, avokado, gresskarfrø og tørr frukt

fastende lime gresskarfrø avokado

Kosttilskudd laget av medisinske urter

faste kur løvetann urter

Jo mer fargerik jo bedre

fastejuice fastende rødbeter

Druer og mangopuré

fastende juice druer

Grønn smoothie for mer styrke i hverdagen

faste kur salat epler agurk

Drikk nok vann

fastenkur vannbestikk

Fyll på solenergi

faste kur drikkevann sol

Kombiner din faste kur med yogaøvelser eller gymnastikk

faste kur yogamatte gymnastikk