Temaer om detox og sunt vekttap er faktisk aktuelle hele året. Men kort tid før sommerferien er de om fettforbrenning og sunn metthet blant matvarene etterspurt. Det er ganske forståelig, fordi alle ønsker å oppnå ønsket vekt, om mulig innen kort tid, og vise en flott figur på stranden eller ved svømmebassenget. Hvis du også planlegger å redusere fettavleiringer og gå ned i vekt på en sunn måte, så har du kommet til rett sted hos oss. Artikkelen vår handler om diettregler som hjelper deg å gå ned noen kilo på en sunn måte. Disse er ikke vanskelige å følge. Imidlertid må du alltid sørge for å spise sunt og få nok mosjon.

Sunt kosthold: spis lite sukker, ikke hvitt brød og mye grønnsaker!

Kostholdet regler ung jente i tvil om å spise eple eller unne seg noe søtt

Uten å holde deg til et strengt kosthold, kan du bare klare deg uten søtt og hvitt brød i din daglige meny. Du kan spise mye grønnsaker, og de gode resultatene venter ikke lenge. Det anbefales også at dette sunne kostholdet er best kombinert med vanlig daglig mosjon eller trening.

Fordi litt sport og sunn mat er de beste partnerne på veien til figuren du ønsker!

Veien til drømmefiguren din kan være bratt!

Diettregler målebånd gaffel veien til drømmefiguren din er bratt

Følgende diettregler fører til sunt vekttap

Det høres lovende ut å være sant, vil de fleste som er overvektige si. Du har sikkert prøvd flere ganger, men uten å kunne oppnå ønsket resultat. Vi vil avklare en ting på forhånd: det beste kostholdet starter i hodet! Du må endre holdningen din til mat og først da forvente gode resultater. Følgende diettregler vil definitivt gjøre det lettere for deg å gå ned ekstra kilo. Vær imidlertid konsekvent og absolutt tro mot dine gode intensjoner!

En grønnsaksalat, vær så snill?

Kosthold regler grønnsakssalater sunt å spise lite kalorier

Kostholdsregel # 1: Så lite sukker som mulig, helst ikke hvitt brød!

Det er feil å tro at karbohydrater og fett alle gjør oss tykke. Det er også friske, uten som kroppen ville slå alarm. For eksempel kan du starte dagen med en sunn frokost med havregryn og banan om morgenen. Eller lag en smoothie til deg selv. Hvis du liker noe søtt, så ha yoghurt med frukt og kanskje litt honning med. Men unngå sukker og alt søtsaker som inneholder sukker. Fersk frukt avhengig av sesong kan tilfredsstille din sult etter sjokolade eller et stykke kake.

Er det slik frokosten din ser ut??

Kostholdet regulerer sunn frokostyoghurt med bjørnebær og bringebær

 Spis mye frukt i stedet for å få godbiter.

Kostholdsregler Å spise et eple er sunnere enn å spise noe sukkerholdig

I stedet for å strekke deg etter en hamburger eller pizza, har du råd til en fersk grønnsaksalat til lunsj. Med et stykke stekt laks eller kylling! Ja, det smaker godt og inneholder bare sunt fett, fiber og mange vitaminer og mineraler. I tillegg vil en slik salat få stoffskiftet til å kjøre i full fart. Du brenner lett magefett uten å miste muskelmasse. Så du blir gradvis vant til å ikke spise hvitt brød og så lite sukker som mulig. Og noe viktig: ikke spis noen karbohydrater om kvelden, fordi disse er vanskelige å behandle over natten og blir raskt avsatt på hofter og baken.

 Det smaker godt, men gjør deg fyldig!

Kostholdsregler Pasta med kjøttdeig og tomatsaus smaker godt, men gjør deg fyldig

Kostholdsregel nr. 2: spis masse grønnsaker

Alle som har prøvd en diett vet godt: grønnsaker er favorittmaten! Det fyller deg opp og stopper matbehov. I tillegg har du alltid et rikt utvalg av ferske grønnsaker, slik at du kan spise deg mett av grønnsaker. Du kan også surfe på nettstedet vårt, og du vil finne mange interessante artikler om de enkelte grønnsakene og hva du kan forberede med dem. Fra agurker og tomater til courgette, rabarbra, gulrøtter og selleri til hvitkål og rødbeter.

Sunt fett finnes for eksempel i laks, avokado og nøtter.

Kostholdsregler Spis sunne fetter Laks Avokado Nøtter Frukt og grønnsaker belgfrukter

Kostholdsregel # 3: Riktig mengde teller!

De tror du spiser riktig og følger diettreglene som er skissert her, men du kan ikke gå ned noen kilo. Vi anbefaler derfor: halver porsjonene, for beløpet er også viktig! Hvis du ikke føler deg helt mett ved bordet, hvorfor ikke slutte å spise. Dette er en kunst som ikke alle kjenner! Men for det meste er kostholdet vårt avhengig av våre sunne matvaner.

En halv porsjon ville være mye bedre enn å spise alt av tallerkenen.

Kostholdsreglene spiser en halv porsjon mye bedre pasta med tomatsaus, vær mindre sunn og sprekere

Regler for sunt kosthold – # 4: Drikk rikelig med vann!

Hvis du vil gå ned i vekt sunt, må du drikke 2 til 3 liter vann om dagen, ifølge ekspertene. Siden den anbefalte mengden vann er for mye for de fleste, kan du også drikke aromatisk urtete i løpet av dagen. Disse muntre oss opp på varme sommerdager. Og den største fordelen for deg: kroppen din holder seg godt hydrert! På den ene siden har dette mange helsemessige fordeler. På den annen side har den gode kroppshydrering stor effekt på ansiktet ditt og glatter ut rynker. Dette gir deg en frisk og ung hudfarge og får deg til å føle deg vakrere og mer selvsikker!

Ditt sunne utseende er nært knyttet til kostholdet ditt!

Kosthold regler ung kvinne ved bordet sunn utstråling trygg sunn mat

Ekstra tips: Ikke unne deg en flaske øl eller et glass vin om kvelden! Alkohol inneholder mye kalorier. I tillegg slutter det å brenne fett, så det har ingen plass i din sunne kostplan.

 Hvis du vil gå ned i vekt på en sunn måte, må du også klare deg uten alkohol.

Kostholdsregler går ned i vekt på en sunn måte, ikke drikk alkohol, ikke drikk et glass vin, ikke ha en flaske øl

Små unntak er tillatt i reglene for sunt kosthold

For mange mennesker er det vanskelig å gå uten favorittmat hver dag. Men hvis du spiser et sunt kosthold og trener mye i løpet av uken, kan du unne deg selv en juksedag. Dette betyr en “avlastningsdag” hvor du også kan spise kaloririk og fet mat, ikke gå glipp av en deilig dessert og et nibbel foran fjernsynet om kvelden. For å gjøre opp for de små “syndene” kan du prøve kostholdet 80/20 -regelen. Men ikke glem å trene mye hver dag og holde deg aktiv!

Frukt eller hamburgere? Du bestemmer!

Kostholdsregler Spis sunne hamburgere eller spis mye frisk frukt

Følg våre sunne kostholdsregler, og du vil snart kunne nå ønsket vekt. Endre spisevaner, unngå sukkerholdige godbiter og hvitt brød og planlegg flere sportsaktiviteter. Alt dette vil sikkert hjelpe deg med å si farvel til overflødige kilo, magefett og lignende! Vi ønsker deg masse suksess og utholdenhet og hold deg frisk!

Hvis du ikke spiser ordentlig, vil du neppe kunne gå ned i vekt.

Kostholdsregler Riktig ernæring fører til gode resultater gå ned i vekt sunt vekttap

Start med en god dose vitaminer og fiber om morgenen.

Kostholdsregler Spis frukt om morgenen for å starte dagen med vitaminer og fiber

 Egg inneholder protein av høy kvalitet, nesten ingen karbohydrater og lite fett!

Kostholdsregler kokte egg sunt vekttap inneholder proteiner av høy kvalitet, nesten ingen karbohydrater, lite fett

Vannmelon inneholder rundt 39 kalorier per 100 gram!

Kostholdsregler Sunt vekttap Et stykke vannmelon pyntet med jordbær har knapt kalorier