lykkelig liv tips visdom

Lykkelig liv utenfor offerrollen

Vet du noe om anvendt psykologi? Vet du hva psykologer mener med offer? Selve begrepet sier mye. Siden det imidlertid mer handler om en mental tilstand enn en reell situasjon, er det nødvendig med en mer detaljert forklaring.

De andre er alltid skyldige!

Enkelt sagt, folk føler seg ulykkelige i offerrollen og klandrer andre for det … Kjenner du slike mennesker? Oppfører du deg noen ganger på samme måte? Faktisk, kanskje gjøre det oftere og oftere?

Ikke bra og ikke dårlig

Vi vil på forhånd forsikre deg om at vi ikke har til hensikt å dømme noen. Offerrollen er ikke synd – den har sin psykologiske forklaring. Dessverre er det selvdestruktivt og påvirker mennesker rundt deg på en negativ måte.

Det er derfor profesjonell hjelp noen ganger er avgjørende

lykkelig liv terapeutisk hjelp

Hvem som helst kan komme inn på det, og faktisk gjør vi det noen ganger. Når vi blir klar over det, begynner vi naturligvis å jobbe med å overvinne det. Når vi gjør dette, blir vi sterkere og lykkeligere.

Så ikke vær redd for å se denne holdningen i ansiktet! Som sagt, det faktum at du tar offerrollen av og til eller oftere, er ikke så ille i det hele tatt. Mange mennesker gjør det. De få menneskene bekjenner det og gjør noe for å overvinne det. Å gjøre dette er i seg selv en modig beslutning, og det trekker oss ut av offerrollen.

Symptomene

Hvilke symptomer viser folk som spiller “offerrollen”? Dette er atferd og tro som i hovedsak har en ting til felles: De forhindrer deg i å leve et lykkelig liv.

Denne rollen har ofte også innvirkning i det daglige arbeidslivet

lykkelig liv forretningsmann stresset depresjon

Livet er en tøff utfordring

Ofre ser på verden som et dårlig sted. Alle mennesker er etter deres mening onde. “De andre” vil gjøre noe ille enn godt mot deg. Ofre finner noe dårlig i selv de beste situasjonene.

Ekstern kommunikasjon

Det er to typiske atferd her. Slike mennesker finner enten noen de klager permanent til. De er ikke interessert i noen annen måte å se ting på. De ønsker heller bekreftelse på at de faktisk er ofre. For å bli kvitt en slik person, trenger du bare å nekte dem retten til å være et offer. Ja, du vil nå også regne blant “de andre” og “skurkene”, men vil ikke lenger bli belastet av deres dårlige energi.

Unngå folk som stadig klager og utstråler negativ energi

lykkelig liv offer rolle klage

I den andre, mest utbredte varianten, trekker mennesker i offerrollen seg tilbake til dyp depresjon

lykkelig liv tristhet depresjon

Dette valget er uten tvil verre. Ikke bare ødelegger det sjansene for et lykkelig liv senere, men det kan også ha alvorlige helsemessige konsekvenser.

Velsigne deg

Mesteparten av tiden har mennesker i offerrollen mange helseproblemer på grunn av den negative, selvdestruktive holdningen.

De vil utdype seg mer over tid hvis de ikke endrer holdninger

lykkelig liv sunt hjerte stabilitet

Årsaker til å være et offer

Når og hvorfor velger en person å spille offerrollen i stedet for å bygge et lykkelig liv? Det er veldig individuelt. Dessverre har dette mye å gjøre med oppveksten hjemme. Når foreldre spiller offerrollen, vokser barn opp og føler at dette er den normale livsstilen.

Gi derfor barna dine en åpen, modig og positiv tilnærming til livet

lykkelig liv foreldre oppvekst

Videre kan antagelsen om offerrollen henge sammen med de for høye kravene og følelsen av å bli overveldet. Hvis vi var for ofte i situasjoner der vi mislyktes, kan det komme til det.

En skikkelig ulykke kan være årsaken. Tap, ulykker, voldsangrep rammer oss noen ganger så hardt at vi lever under deres depressive innflytelse lenge etter at de inntreffer.

Husk, forstå, overvinne

Etter vår mening, og også i henhold til mange vellykkede psykologers oppfatning, er påstandene ingen hjelp. “Offerfolket”, som vi alle i prinsippet er noen ganger, bør utforske følelsene sine. Spør deg selv om og hvorfor du føler deg som et offer. Når var første gang dette skjedde med deg? Er det en “familietradisjon” å være ulykkelig? Ofte kommer vi intuitivt til de riktige svarene. De kan være logiske, men ikke nødvendigvis. Hvis du føler at du ikke ble likt som baby, kan du være sant, selv om du ikke har noen minner fra den tiden. Disse har nettopp blitt bevart på et intuitivt nivå.

De kan også påvirke kjærlighetsforholdet senere

lykkelig liv kjærlighetsforhold kommunikasjon

Hjelp de andre

Du kan bare hjelpe andre hvis de virkelig vil det … eller hvis du er en utmerket psykolog …. Støtten bør komme mindre med bebreidelser og mer enn forståelse.

Prøv å jobbe med denne personen for å finne ut hvor deres negative holdninger kommer fra

lykkelig liv kjærlighetsforhold familie

Hva bør du gjøre etter det??

Hva skal vi gjøre etter at vi blir klar over når og hvordan vi har blitt ofre? For det første bør du aldri slutte å lete etter det. De fleste kommer over flere svar. Hver videre er vanligvis enten dypere i oss, eller det viser oss et annet aspekt av det samme.

Men det er nesten alt du trenger å gjøre. Så snart vi forstår offerrollen som en holdning, har vi i stor grad overvunnet den. Vi ser på det, og det betyr at det ikke lenger er en del av oss. Nå beveger vi oss langsommere eller raskere fra det. Hvor? Til nye atferdsmønstre og til et lykkelig liv. Flott rett?

Befri deg selv fra offerrollen og opplev ekte frihet!

lykkelig livopplevelse lykke være gratis

 Hold deg ute i frisk luft så ofte som mulig og trene nok

lykkelig liv sport frisk luft natur

Yoga er også en anbefalt strategi

lykkelig liv yoga sport meditasjon

Ikke glem balansen mellom jobb og liv!

lykkelig liv oppnå balanse mellom arbeid og liv