Hva hjelper mot solbrenthet? 

Jo bedre vær, desto mer fritid tilbringer vi utendørs, og vi liker å gjøre det. Den kommende sommeren kan sakte merkes og forventningen øker for hver ekstra solskinnsdag. Nå er vi så klare til å nyte solen med alle våre sanser at vi helt glemmer solbeskyttelsen. Men det burde ikke være det! Solen kan gi oss et stort smil, men det er på ingen måte ufarlig. Dessverre husker vi det altfor sent når huden allerede rødmer.

For å forhindre solbrenthet, bør du ta temaet “solbeskyttelse” på alvor og følge noen få grunnleggende regler. Så du vil slikke sol og samtidig beskytte huden din mot for tidlig aldring og solbrenthet …

Noen viktige tips for optimal solbeskyttelse

Hva hjelper mot solbrenthet mot UV -stråling

Hvis du alltid vil være godt beskyttet mot solen, husk følgende: Solen brenner! Uansett om du drikker morgenkaffen på balkongen, går en tur på gaten eller i parken, camping på fjellet eller ligger på stranden – i alle disse tilfellene trenger du passende solbeskyttelse.

Så ikke undervurder UV -strålene og “utstyr” deg godt!

Følgende ting er ikke bare sommertilbehør, men våpnene dine på solfylte dager:

Hat solhatt

∴ solbriller

∴ solkrem

Pakk kofferten til sommerferien, du må ikke glemme noen av våpnene dine. Nyt solen fornuftig og unngå “brennende ball” ved lunsjtid, når UV -strålingen er sterkest.

Sørg for at du har solkrem i strandposen

Hva hjelper mot solbrenthet Sommerferie solbeskyttelsesstrand

Faktisk er huden ikke helt forsvarsløs fra solen. Du vet sikkert at det er 4 hudtyper som er ulikt utsatt for solbrenthet. Avhengig av hudtype varer hudens egen beskyttelsestid fra 10 til 30 minutter. I utgangspunktet, jo lysere huden din er, desto mindre solbeskyttelsestid har du.

Lengden på soling avhenger av hudtypen din og intensiteten til solen

Hva hjelper mot solbrenthet Solbeskyttelsestest betyr mot solbrenthet

Påfør solkrem på dekket hudområder

Den riktige solbeskyttelsesfaktoren (SPF) for deg er direkte relatert til din hudtype (Hudtype test). Lyse hudtyper trenger en høyere solbeskyttelsesfaktor (SPF 30 eller 50). En lav solbeskyttelsesfaktor (SPF 20 eller 10) er tilstrekkelig for mørke hudtyper. Disse tallverdiene indikerer den respektive beskyttelsen mot UV-B-stråling, som er ansvarlig for solbrenthet. Imidlertid forårsaker UV-A-stråling langvarig skade på huden som hudaldring og hudkreft. Derfor bør du også ta hensyn til UV-A-logoen, som finnes i form av en sirkel på solbeskyttelsesproduktene. UV-A-beskyttelsesfaktoren bør være rundt en tredjedel av UV-B-beskyttelsesfaktoren. 

Hvilke solkremer er det?

For å muliggjøre optimal solbeskyttelse for alle hudtyper, tilbyr markedet et stort utvalg av solkremer. Avhengig av dine egne preferanser kan du velge ett av følgende produkter:

∴ Solkrem – det høye fettinnholdet i kremen gir svært effektiv solbeskyttelse

∴ Solkrem – bryr seg spesielt godt om huden

∴ Gel – inneholder lite fett og er derfor veldig egnet for fet hud

∴ Spray – kan lett spres på huden

Vær sjenerøs når du bruker den valgte solkremen, og ikke glem å bruke den igjen og igjen

Hva hjelper mot solbrenthet Solbeskyttelsesprodukter Solkrem test

Ikke glem solhatten din!

Uten solhatt kan det være farlig for deg om sommeren og spesielt på stranden. Med en stråhatt er du allerede godt bevæpnet og enda bedre beskyttet mot UV -stråling.

Sørg også for at UV -strålingen ikke bare er skadelig for huden, men også for håret. Med en passende UV -spray kan du beskytte håret mot sol og saltvann.

Med en stråhatt på hodet er du godt beskyttet mot solen 

Hva hjelper mot solbrenthet Ikke glem en solhatt

Solbriller er ikke bare et elegant motetilbehør

Akkurat som hud og hår trenger øynene dine også spesiell beskyttelse. Forfengelighet spiller ingen rolle her. I tillegg til å forårsake rynker, er UV -lys ekstremt skadelig for helsen til øynene dine.

Jo større og mørkere linsene er, desto mer beskyttet er øynene dine

Hva hjelper mot solbrenthet Solbriller UV -stråler beskytter øynene

Solbeskyttelse for hele familien

Hos barn er hudens beskyttelsesmekanismer ennå ikke fullt utviklet, og derfor reagerer barns hud spesielt sensitivt på UV -stråling. Likevel tilbringer barn mye mer tid i solen enn voksne, og derfor trenger de spesiell solbeskyttelse. Dekk sensitiv barnehud med en tykk solkrem med høy solbeskyttelsesfaktor (SPF 50), som også beskytter mot UV-A-stråling. Spesielle barnekremer er vanntette, fuktighetsgivende og uten parfyme og konserveringsmidler.

Babyer og ett år gamle barn skal aldri utsettes for direkte sol. Beskytt den lille med spesielle UV -beskyttende klær, og la den ligge i solen en kort stund og ikke ved lunsjtid!

Solbrenthet i barndommen øker risikoen for hudkreft senere

Hva hjelper mot solbrenthet Sommerferie solbeskyttelse barn