Indisk mat Indisk mat brød risretter

De spesielle egenskapene til indisk mat på et øyeblikk

Hvis du ikke kan nyte et ukjent eller bare eksotisk kjøkken, er det mest fordi du ikke har funnet den riktige tilnærmingen til det. Hvis du forbereder deg mentalt på særegenhetene, representerer disse ikke et sjokk.

De gjør deg heller nysgjerrig.

Man tar dermed den riktige holdningen for å lykkes med å gå gjennom justeringsperioden. Så oppdager du en ny verden for deg selv, noe som gjør å spise en mye bedre og mer spennende mulighet.

Indisk mat – nyt det asiatiske kjøkkenet!

Indisk mat Indisk mat med spinat

Når det gjelder indisk matlaging, gjelder den mest kraftfullt. Så du har ikke hatt noen eller bare mislykkede forsøk på å nærme deg indisk mat? La oss i så fall finne den riktige måten å gjøre det igjen sammen.

Tradisjonelle indiske retter

Indisk mat Indisk mat dal linsebrød naan

Historien om indisk kulinarisk kunst

Indisk kultur har eksistert i mer enn tre årtusener. I tillegg til de naturlige forholdene, er de to mest utbredte religionene – hinduisme og islam – også avgjørende for spisevaner. Begrensningene deres har gjort indisk mat mer mangfoldig. Ved å gi avkall på visse typer kjøtt og produkter, ble man utfordret til å oppdage rikdommen med grønnsaker, krydder og sauser.

Europeisk og arabisk innflytelse på indisk mat

Indisk mat Indisk mat Karahi paneer

Blandingen av folk og kulturer har bidratt til at mange tilberedningsmetoder også har blitt assimilert. Europeerne har også satt sitt positive preg. Portugiserne har lagt paprika til variasjonen av indiske grønnsaker. Takket være britene er pudding også en av de indiske desserter. Men egentlig var karakteren av det indiske kjøkken påvirket av mongolene.

Indisk linsesuppe servert med ris

Indisk mat Indisk mat rislinsesuppe

Indisk mat er mangfold par excellence

Det at du ikke liker indisk mat, uavhengig av hvilken kultur du kommer fra, er på en måte et paradoks. Fordi det vanligvis er mange smaker og aromaer blandet der. Så hvis du ser nærmere på, har du sjansen til å finne en kjent ettersmak et sted i hver indisk rett. Bruk dette som en støtte når du starter i denne nye kulinariske kunsten.

Europeerne er vant til en klar adskillelse av mat. Du er fortsatt langt bak når du blander krydder og ingredienser.

Indisk mat er så mangfoldig

Indisk matlaging tradisjonell indisk mat

Indisk mat er alltid ledsaget av brød og ris

Uansett hva du lager, må det ledsages av tradisjonelt brød og ris for indianerne. Det ville være vanskelig å avgjøre hva som faktisk spises mer. Varianter er forskjellige. De tradisjonelle brødoppskriftene er laget med mel, som kalles “Ata”. Naan -sorten er også veldig populær. Det gjøres med yoghurt. Disse to typene tilberedes i ovnen. Det er også en brødtype som kalles chapati, som er stekt. I form minner det om pittaen som vi kjenner fra arabiske og indiske snacks.

Indisk brød chapati

Indisk matlaging Indisk mat brød chapati

Tynn sprø papadumbrød laget av linsemel

Indisk mat Indisk mat rogan josh lam curry

 Kjøttrett med ris

Indisk mat Indisk mat ris kylling curry

Indisk matlaging på nordisk vis

Som ethvert stort land varierer India også sterkt etter region. I nord spiser folk mye kjøtt, for eksempel chapati eller naan. Slik indisk mat er ofte mer i smak for europeere. Kornavlinger og yoghurt med karri er også veldig vanlige her. De er også populære over hele India. Fiskespesialiteter er også vanlige.

Kjøttspesialiteter fra Nord -India

Indisk matlaging Indisk mat sopp smør masala

Indisk grønnsaksrett servert med naanbrød

Indisk matlaging Indisk mat brød baingan bharta

Kjøtt- og potetrett med brød og yoghurt

Indisk mat Indisk mat brød yoghurt

Lær mer om indisk mat – vegetarretter, desserter og drinker

     Indisk mat Indisk mat Indisk dessert kulfi