Indisk mat Indisk mat Indisk dessert

 Indiske retter er en skattekiste for vegetarianere

 

Et av de beste stedene i verden for vegetarianere er India. Å lage indisk mat uten kjøtt er veldig typisk. Det kan være mange årsaker til dette. Dette fenomenet kan sikkert forklares med kultur og tro.

Samtidig er det et så stort utvalg av deilige indiske grønnsaker, så du kan ikke la være å glede deg over dem.

Indisk matlaging – vegetarretter

Indisk mat Indisk mat vegetarisk Poori bhaji

I India blir mat sett på som en av de mest vellykkede måtene å forløse sjelen. Det er derfor matlaging og matlagingskunsten som sådan har en spesiell plass i samfunnet. De er formidlere mellom gudene og menneskene. Indisk matlaging må derfor gjøres med mye dypere kunnskap og engasjement.

Karri uten kjøtt

Indisk mat Indisk mat vegetarisk thai curry

Indiske grønnsaker

Indiske grønnsaker er grunnlaget for dietten til mange vegetarianere, selv i Vesten. Bønner, linser av forskjellige slag eller til og med kikerter er en del av den ukentlige menyen også i spesialrestaurantene. India har en lang tradisjon i sin varierte forberedelse. Dette er uuttømmelig når det gjelder de flotte kulinariske oppskriftene på indisk matlaging.

Chana Masala

Indisk mat Indisk mat chana masala

Det er ikke kjent at folk i India spiser mye smør. Selv inntak er forbundet med en viss tro. Indisk mat med mye smør er også et symbol på velstand. Ifølge tro renser dette kroppen.

Saag paneer

Indisk mat Indisk mat vegetarisk saag paneer fersk spinat

Fersk spinat med hvit ost

Indisk mat Indisk mat som spiser brød spinat

Vil du ha en indisk dessert??

Indisk dessert kan på en eller annen måte finnes som en variant noen få steder i Europa. Også her er det et veldig stort utvalg, som på ingen måte må kastes. Dessertene er ofte laget med tørr frukt, paprika, kokos og linser. De lager også rispannekaker, som kan spises både salt og søtt.

Mange flotte oppskrifter på indiske desserter kan også lages med kardemomme. Cashewnøtter, rosiner og brunt sukker brukes også veldig ofte.

Indisk dessertkulfi med pistasjenøtter

Indisk mat Indisk mat Indisk dessert kulfi

Hvis du er i India, kan og bør du prøve en indisk dessert fra selgernes hender selv. Bakere og balsam er overalt nær templene.

Halva som indisk dessert er forskjellig fra arabere og tyrkere. Sørg for å prøve det. Du må heller ikke gå glipp av Gulab Djamun. Det er den indiske deigdesserten som lenge har reist verden rundt for sin berømmelse. Her er et interessant faktum: Gulab er det indiske ordet for rose. Djamun refererer til treet Syzygium jambos. Det er den tropiske arten og er vanlig i hele Sør -Asia.

Dhokla

Indisk mat Indisk mat ris dhokla

Indiske grønnsaker og drikke

Variasjonen av indiske grønnsaker og frukt bidrar også til at du kan nyte mange flotte juicer i dette landet. Nimbu Pani -limonade er sannsynligvis den mest populære drikken der. Alkohol er ikke veldig vanlig. I tillegg til religiøse begrensninger spiller varmen også en rolle. Te er mer populært enn kaffe. Det er visse typer palmer hvis blader tygges for å forbedre fordøyelsen.

Forfriskende drink laget av yoghurt og melk – Kardemomme Lassi

Indisk matlaging Indiske drinker kardemomme lassi

Du har sikkert sett at indisk mat blir spist med fingrene. Det er viktig at dette skjer med høyre hånd.

Du kan skrive dobbelt så mye om skattene i det indiske kjøkkenet! Eller hundre ganger! Forhåpentligvis har vi i det minste pisket appetitten din og vekket din nysgjerrighet … Fordi det var poenget her!

Cooking Indian – godta utfordringen!    

Indisk mat Indisk mat vegetarisk suppe

Potetgryte, men indisk stil

Indisk mat Indisk mat vegetarisk paneer

Spinat Palak Dal

Indisk mat Indisk mat vegetarisk spinat palak dal