At du vil ha mest mulig lys hjemme er sannsynligvis et veldig naturlig behov. Imidlertid er virkeligheten noen ganger en annen. Her er noen måter å sette opp et vindusfritt rom på:

  • Det er leiligheter som er helt eller nesten helt vindusløse;
  • I tillegg kan det være behov for å innrede et bestemt rom på grunn av plassmangel, som ikke har naturlig tilgang til lys i det hele tatt;
  • Du vil få mest mulig ut av en kjeller eller et annet bortgjemt rom uten vinduer.

I utgangspunktet er det usunt å bo og bo i vindusløse rom i lang tid, og det er derfor eksperter fraråder det. Men det kan skje at av og til eller over lengre tid har du ikke noe reelt alternativ til å leve. For å føle deg komfortabel i et slikt rom, må du tydeligvis legge dobbelt så mye krefter på å innrede det enn vanlig! I de følgende linjene vil vi forklare nøyaktig hvordan dette er mulig.

De hyggelige kontrastene gir liv i dette vindusløse rommet

Accent vegg ideer for å innrede rommet

Sett opp et vindusfritt rom og definer utfordringen mer presist

I likhet med enhver større utfordring, er det her man bør begynne med å definere problemet riktig. Hvis du skal sette opp et vindusfritt rom, må du først påta seg funksjonen.

Du tilbringer ikke mye tid på badet, kjelleren eller garderoben uansett. Der må du først og fremst konsentrere deg om god belysning og ventilasjon. Men hvis du bruker rommet til å bo, må du være spesielt oppmerksom på komfort når du møblerer. I dette tilfellet er den hjemmekoselige karakteren ikke bare ønskelig, men avgjørende for psykisk helse. Ellers kan man føle seg konstant undertrykt i en slik atmosfære, og dette bør unngås med alle midler.

Den godt distribuerte belysningen er avgjørende for en hyggelig atmosfære

Sett opp belysningskonsepter for rom

Så mye lys som mulig!

Mangelen på lys man forbinder for eksempel fengsel eller innesperring. Mørket er en annen faktor som gjør et slikt vindusløst rom ubehagelig. Så en interiørarkitekt eller beboer må motvirke disse følelsene med smarte designløsninger. Til slutt bør du oppnå en hjemmekoselig og ekstremt behagelig karakter.

Lysene fungerer også som dekorasjon i dette lille rommet

Design av spisestue Innredning av rom

Type og farge på lysene

Hvis du skal sette opp et vindusfritt rom, må du begynne med belysningskonseptet. LED -lysene er den aller beste løsningen for denne typen anlegg. For maksimal komfort og lysstyrke bør du kombinere hvit og gul belysning. Lampedesignet skal forresten være så enkelt som mulig, akkurat som resten av møblene. Dette får frem selve lyset og rommets hjemmekarakter.

Et vindusløst soverom kan faktisk være veldig praktisk

Ideer for å sette opp et lite rom

Distribusjon av lys

Fremfor alt bør taket belyses så jevnt og lyst som mulig gjennom innovative konsepter. I denne forstand er en sentral armatur ikke tilstrekkelig i det hele tatt. Lamperne må heller strekke seg over hele overflaten. I tillegg må du sette ekstra lys i alle dystre hjørner og områder i rommet. Uansett hvor du leser eller jobber, må du bruke separate gulv- eller vegglamper.

Lyse farger og plantedekorasjoner er typiske for vellykkede vindusløse romdesigner

Sett opp et hvitt, moderne rom

Lys-mørke kontraster er viktige når man innreder et rom uten vindu

En interessant veggdesign ville forringe den dystre karakteren til et vindusløst rom. Med moderne mørke farger er det lettere å oppnå en spennende teft, men samtidig ser rommet enda mer lukket ut. Bare lyse og nøytrale vegger ville gjøre atmosfæren for steril. Mest passende ville være kontrasten mellom disse to typene veggdesign. Selvfølgelig bør samspillet mellom lyse og mørke nyanser gi variasjon.

Hvis mulig, bør du lage et utkast i det vindusløse rommet

Møblerom - flotte trender for innredning

Bruk blanke og speilflater, men forsiktig!

Bruk av blanke og speilvendte overflater er nesten en selvfølge for bad. Det hele gir perfekt mening også i garderoben. I vindusløse rom med en vakker karakter er speilflater imidlertid en vanskelig affære. Du kan bidra til å gjøre tilstedeværelsen av visse møbler enda mer dominerende. Til syvende og sist kan dette visuelt rote og begrense rommet i stedet for å få det til å se bredere ut. I prinsippet er speil mer anbefalt for oppholdsrom med mer tilgang til naturlig lys. Dette utvider rommet visuelt og atmosfæren blir mer behagelig. Men hvis du skal sette opp et koselig vindusfritt rom, bør du foretrekke blanke, brede overflater. De får frem den kunstige belysningen bedre og ser absolutt mer attraktive ut. Det forbedrer absolutt stemningen til menneskene som blir der lenger.

Noen ganger fungerer et vindusfritt rom som den perfekte stuen

Rommøbler aksentvegg motetrender

Møbler og dekorasjon du virkelig elsker

Å tilbringe mye tid i et rom uten vindu er absolutt veldig modig. Du må skjemme deg bort i denne situasjonen for at dette eksperimentet skal ende godt. Stol heller på minimalisme, spesielt komfortable møbler og elegante dekorasjoner. Ortopediske løsninger for avslappet sitte er mer passende her enn i noe annet rom. Dekorasjonen skal ideelt sett passe dine personlige preferanser og vekke sterke positive følelser. Hva foretrekker du – natur, kunst eller begge deler? Favorittbildene dine eller en liten innendørs hage laget av vakre planter som trives i skyggen, kan gjøre et slikt rom til en skjult oase. Kanskje er det et annet tema i dekorasjonen som vekker spesielt positive assosiasjoner til deg?

Med flott dekorasjon kan vindusløse rom omdannes til et hyggelig bomiljø

Sette opp rommet Sette opp loftet

Du trenger ren, frisk luft som er hyggelig på alle måter!

I tillegg til å ha god tilgang til lys, trenger du også frisk luft, slik at du føler deg bra. Hvor vanskelig det er, er sannsynligvis et vanskelig tema i et lukket, vindusløst rom. I ditt spesifikke tilfelle må du gjøre det beste ut av situasjonen. Uansett bør noe gjøres slik at mer frisk luft kan komme inn.

Speil bør integreres veldig nøye i vindusløse rom

Møblerom ideer for små leiligheter

Mål fuktigheten

Det skjer ofte at fuktigheten stiger ekstremt i lukkede rom. Uansett bør du investere i en god måleenhet. Du må sannsynligvis skaffe deg en avfukter. Det er også moderne systemer som klimaanlegg rommet og også hjelper til med å friske opp luften. Også dette ville være en kvasi-obligatorisk investering i et vindusfritt rom som ofte brukes. Til slutt, som ved enhver anledning, bør du la døren til andre rom eller utgangen stå åpen. Hvis du har å gjøre med et mørkt gjennomgangsrom, bør du prøve å lage et vanlig trekk.

Et vindusløst rom kan føles spesielt romantisk

Rommet har et moderne soverom

Friske smaker

Hvis du planter rommet og legger til andre naturlige aksenter, sprer du uvanlig vakre aromaer. Du kan også oppnå samme effekt med spesielle aromaterapidiffusorer. Noen dråper eteriske oljer som tea tree, sitrongress, mynte eller lavendel bidrar utrolig godt til velvære. De er også gode for å desinfisere luftveiene. Et annet tips ville være saltlamper, som også gjør dekorasjonen spesielt hyggelig.

Et vindusløst rom ser ofte mer behagelig ut takket være kunst og vakre plantedekorasjoner

Romdekorasjon av soverom

Når er det verdt å sette opp et vindusfritt rom??

Tilgang til lys og frisk luft er avgjørende for vår helse. Hvis du har valget mellom en større vindusfri leilighet og en mindre, men lys, anbefaler vi klart den andre. I noen tilfeller er det verdt å designe et rom uten lysåpninger. For eksempel kan du utvide boarealet i en større leilighet ved å designe en kjeller eller et annet bortgjemt rom uten vindu. Hjemmekontor, hjemmekino, lekerom for barn og voksne, gjesterom er noen av mulighetene. Kanskje det ville være ditt eget lesehjørne for de øyeblikkene du vil ta deg tid til deg selv …

Hvis det er tilfelle, er det verdt å investere i å innrede et slikt rom! Følg prinsippene som er skissert, og det vil sikkert bli et av de mest ønskelige rommene i hjemmet ditt.

Noen ganger er dramatiske fargekontraster spesielt effektive i vindusløse rom

Romdekorasjon av veggdesignideer

Et barnerom uten vindu? Dette kan fungere godt under visse omstendigheter!

Møbler rom Levende ideer trender

Lys kommer inn fra de tilstøtende rommene gjennom den gjennomsiktige skilleveggen

Innredningsrom hjemmekoselige trender

Noen ganger blir et vindusløst rom det mest komfortable rommet i hjemmet

Innred et hjemmekoselig rom

Åpne oppholdsplaner uten vinduer kan være spesielt koselige

Oppsett av stue i rommet

Landskapsbilder er spesielt hyggelige i vindusløse rom

Innredning av stue Innredning av soverom