Sommeren kommer om noen uker, og med det fine været. Den etterlengtede og etterlengtede badesesongen av så mange tyskere er snart her! Du vil virkelig vise en toppfigur ved bassenget eller på ferie. Dessverre for mange mennesker er dette fortsatt en uoppfylt drøm. Hva kan du gjøre? Er det til og med en mirakelkur som kan slippe kiloene? Trenger du å spise mer kjøtt eller fisk for å gå ned i vekt raskt? Bør du gi opp søtsaker helt? Og også på moden frukt? Hva med de ferske grønnsakene? Spørsmål etter spørsmål…. Men det er ikke noe svar. Ja, det er forskjellige dietter, for eksempel tradisjonell, asiatisk eller vegetarisk. Atkins-dietten er også populær, det samme er lavkarbo-middelhavsdietten, Weight Watchers og andre som fullfører listen over sunt kosthold. Men det som har fanget opp de siste årene er det ketogene dietten.

 Ketogen diett? Hva er det egentlig?

Ketogen diett ernæringsplan lavkarbo sunt høyt fettfattig lavt karbohydrater vekttap

Hvis du har prøvd noen av diettene nevnt ovenfor og ikke har fått de resultatene du ønsker, kan du være litt forvirret, til og med misfornøyd. Nysgjerrigheten vil imidlertid føre deg til nye funn, og derfor vil du finne ut mer om andre alternativer for vektreduksjon.

Av denne grunn kan det nyeste dietten være av interesse for deg. Den ketogene dietten, også kjent som keto dietten for kort, er den siste kjepphest i vekttap. Hun får ros av sine tilhengere og hylles som veldig vellykket. De hevder at den høy-fett, lav-carb spise planen hjalp dem med å miste pounds nesten umiddelbart-og spise det med bacon og ost! Men det er motstandere som er mer skeptiske. De avviser totalt det ketogene dietten, nekter det og kaller det det verste kostholdet så langt. Hvor er sannheten vi vil forklare i det følgende.

 Ketogent kosthold: Si farvel til karbohydrater!

Å spise sunt ketogent diett med mye fett uten karbohydrater med lite protein

 • Hva sier ekspertene om det ketogene dietten?

Helseeksperter og ernæringseksperter omtaler ketodiet som en form for lavkarbo-diett. Den er basert på et fettrikt og ekstremt lavt karbohydrat diett. Karbohydrater er viktige energikilder for kroppen. Hvis disse mangler, er det en ekstrem tilstand. Kroppen må hjelpe seg selv på andre måter. Da får han energien han trenger fra fett, ikke fra sukker. Så han blir satt inn i en slags sultmetabolisme. I denne tilstanden faller leveren tilbake på fett og danner en glukoseerstatning, dette er de såkalte ketonene. Det er derfor denne typen diett kalles ketogen diett. Mat som inneholder karbohydrater er et absolutt tabu på ketodiet. Disse inkluderer for eksempel brød, pasta, sukker, søte poteter, men også mange typer frukt og grønnsaker samt belgfrukter og melk.

 Egg, bacon og grønne grønnsaker – det er tillatt på ketogen diett.

Stekt egg bacon avokado fettfattig lavkarbo frokost ketogen diett

 • Hva er fordelene med det ketogene dietten?

Selv om det ketogene dietten er ekstrem, fører det raskt til ønsket drømmefigur, for med denne dietten mister du overflødige kilo på kort tid. Mange av deres tilhengere synes det er enda mer effektivt enn lavkarbo-dietten. Den ketogene dietten fokuserer på å spise for det meste fett (60%), begrensede mengder protein (35%) og nesten ingen karbohydrater (bare 5%). Listen over tillatte matvarer inkluderer: kjøtt, sjømat, egg, grønne grønnsaker, nøtter og frø, fett og oljer, og noen meieriprodukter. Når det gjelder drikkevarer, anbefaler de fleste keto -dietteksperter å drikke rikelig med vann og brus (selv om den siste er kunstig søtet), men ingen diett cola!

Typisk mat på ketodiet

Kontinental frokost egg bacon ketogen diett

Det utføres medisinske undersøkelser og vitenskapelige studier som viser helseeffekter av ketogen diett. Siden denne dietten senker blodsukkernivået og forbedrer insulinfølsomheten, kan det anbefales til pasienter med diabetes. Det ketogene dietten er også egnet for barn med epilepsi og Alzheimers pasienter. Før du starter dietten av helsemessige årsaker, må du definitivt søke råd fra legen din. Ellers kan det være risiko.

Nøtter, egg og avokado er på ketodiettplanen.

Kontinental frokost egg bacon

 • Hva er ulempene med det ketogene dietten??

Så langt så bra, sier ekspertene. Hvis du følger en “ketogen” diett, kan du gå ned i kilo på veldig kort tid. Denne dietten har imidlertid også visse ulemper for kroppen og helsen vår. På den ene siden er det ketogene dietten langt fra sunt, og på den andre siden er jojo-effekten garantert hvis du slutter å gjøre det. I et nøtteskall er dietten ekstrem og ubalansert. Følgende symptomer oppstår ofte i overgangsfasen: økt sultfølelse, tretthet, hodepine, kvalme, fordøyelsesbesvær og søvnproblemer. Denne restriktive spiseplanen krever også mye viljestyrke. Hvis du vil ha bedre og mer varige resultater og unngå jojo-effekten, må du kombinere dietten med styrketrening. Vårt råd er: hvis du virkelig vil spise et ketogent diett, må du absolutt følge dietten under medisinsk tilsyn.

Nedenfor er to lister over matvarer. En gang med de som får spises under ketogen diett, og så er det de som bør unngås helt. Vi vil bare informere deg om det, du bestemmer selv hva som ville være bra for deg og hva som ikke ville være.

 Det ser og smaker godt!

 • Hva du skal spise mens du er på et ketodiett?
 • Kjøtt: Kylling, svinekjøtt, biff, kjøttdeig, lam, bacon, skinke, kalkun, pølse (i begrensede mengder)
 • Fisk: laks, snapper, ørret, tunfisk, torsk, steinbit, kveite
 • Sjømat: muslinger, østers, hummer, krabber, kamskjell
 • Egg
 • Noen grønnsaker: blomkål, kål, avokado, brokkoli, courgette, paprika, aubergine, tomater, asparges, agurk, løk, sopp, spinat, salat, grønne bønner, oliven
 • De fleste fettstoffer og oljer: smør, kokosolje, olivenolje, ghee, smult, avokadoolje, majones
 • Fettholdige meieriprodukter: krem, ost (myk og hard), kremost, rømme
 • Nøtter og nøttesmør: mandler, peanøtter, peanøttsmør, mandelsmør, macadamianøtter, pekannøtter, hasselnøtter, valnøtter, pinjekjerner
 • krydder
 • vann
 • usøtet te
 • Kaffe uten sukker og kanskje en liten mengde fløte
 • Bær (sparsomt): blåbær, bjørnebær, bringebær
 • Kunstige søtningsmidler (sparsomt): stevia, sukralose
 • Alkohol (sparsomt): snaps, tørr vin, champagne

 Avokado med egg og røkt laks – deilig!

Sunn mat. Salatfat med fargerike tomater, kyllingbryst og avokado

 • Hva du bør unngå helt under et ketodiett:
 • Frukt: epler, bananer, appelsiner, druer, vannmeloner, fersken, meloner, ananas, kirsebær, pærer, sitroner, lime, aprikoser, grapefrukt, kiwi, plommer, fiken, mango, papaya, mandariner, dadler, rosiner
 • Rotgrønnsaker: poteter (både søte og vanlige), gulrøtter, søte poteter, pastinakk
 • Søtsaker: sjokolade, kaker, bakverk, is, kaker, pudding
 • Korn og stivelse: hvete, ris, rug, havre, mais, quinoa, bygg, hirse, amarant, bokhvete, spirede korn
 • Produkter laget av frokostblandinger: frokostblandinger, brød, pasta, ris, mais, havregryn, kjeks, pizza, popcorn, müsli, mel
 • Belgfrukter: bønner, erter, kikerter, linser
 • Alkohol: øl, cider, søte viner, søte alkoholholdige drikker
 • Juice, smoothies, sitronade og søtet te og kaffe
 • Søte sauser og dips
 • Melk og fettfattige meieriprodukter
 • Søtningsmidler: rørsukker, honning, lønnesirup, splenda, aspartam, sakkarin, mais sirup
 • Noen oljer: rapsolje, soyabønneolje, peanøttolje, sesamolje, solsikkeolje

Kontinental frokost med egg og saft, med ferskpresset juice.

Kontinental frokost Ketogen diett Stekt egg Bacon Appelsinjuice

Eggfrittata er et typisk måltid på ketodiet

Egg tomatbacon fersk urter frittata ketogen diett

 Du kan spise sunt brød med nøtter og korn.

Egg Tomat Bacon Frisk Urt Frittata

Vil du også spise ketogen??

Ketogent kosthold Lavt karbohydratholdig fettfattig mandel Blåbær Egg

Snakk deretter med legen din om det først!

Ketogen diett Caprese Salat sunt, høyt fettinnhold uten karbohydrater

Reker med courgette og nudler kan spises på ketodiet

Ketogen diett reker nudler med reker

Kyllingfilet med courgette også

ketogen diett kyllingbryst bakt i bacon -courgette

 Grønne bananer er også tillatt.

ketogen diett kyllingbryst bakt i bacon -courgette

  Chia frøpudding med kiwi – smaker rett og slett godt

Chia Seed Pudding Kiwi Ketogenic Diet Christmas Breakfast