kinesisk månekalender 2015 månefaser

Den kinesiske månekalenderen i dag

I dag skal vi snakke om den kinesiske kalenderen og den kinesiske månekalenderen. De er to forskjellige begreper. Det er viktig å skille de to godt, spesielt hvis du tror på stjernetegn. Den kinesiske kalenderen representerer en repetisjon på 12 sykluser.

Hver av disse representerer et år for seg selv. Den neste starter 19. februar 2015 og varer til 7. februar 2016.

Kinesisk månekalender 

kinesiske månekalender månefaser

Innenfor denne syklusen er det to andre kjennetegn ved effekten – yin og yang. I henhold til dette er de forskjellige dyrene atskilt, der hunnen, noen ganger den mannlige energien dominerer sterkere. Gjennom disse stjernetegnene har også de forskjellige elementene effekt med vekslende intensitet. Noen ganger er vann, noen ganger luft, ild og jord av større betydning for den personlige utviklingen av mennesker og våre lokalsamfunn som helhet.

Månefaser

kinesisk månekalender alle månefaser

2015 geitens år

kinesisk månekalender kinesisk horoskop

Hva representerer månefasene egentlig?

Endringen i månens posisjon i forhold til solen og planetene i solsystemet utgjør månekalenderen. I lang tid var det nettopp disse fasene som ble brukt som grunnlag for måling av tid.

Et overblikk over alle månefaser

kinesisk månekalender alle månefaser på et øyeblikk

I motsetning til Vesten holder de seg fortsatt til det på mange måter. Den tolvte fasen av månen, som ifølge den offisielle kalenderen alltid begynner på forskjellige tidspunkter, ender med store feiringer. Ikke bare nyttår, men også mange andre festivaler feires i henhold til den kinesiske månekalenderen.

Kinesisk månekalender 2015

kinesisk månekalender i dag månefaser januar 2015

Den kinesiske månekalenderen

Den kinesiske månekalenderen refererer til de enkelte syklusene i den store. Det er representasjonen av fasene fra fullmåne til fullmåne. Men disse fasene har aldri blitt identifisert ved navn. De hadde bare ett tall for å bestemme rekkefølgen. Uken i denne kinesiske månekalenderen er også lengre. Den består av 10 dager. For å gjenopprette har du alltid tallene 1,11,21. Så det er kanskje fordi kineserne kan jobbe så effektivt. I mange år har de vært vant til å ha færre helligdager på grunn av månekalenderen.

En moderne månekalender som også får plass i lommen

kinesisk månekalender i dag 2015 månefaser

Innflytelsen fra kinesisk kultur

kinesisk månekalender kinesisk tradisjon

Kinesisk kalender

kinesisk månekalender i dag månefaser

 Tabell med månens faser for 2015

kinesisk månekalender i dag månefaser 2015

Den kinesiske månekalenderen og tradisjoner

Som i alle andre gamle sivilisasjoner var månekalenderen også sterkt knyttet til jordbruk og dets utvikling. Men forskjellene til vår “rasjonelle” eller materielle tradisjon er mer og mer aktuelle med moderniteten.

Kinesisk tradisjon

kinesisk månekalender i dag månefaser kinesisk tradisjon

Fordi forbindelsen mellom den kinesiske månekalenderen og hverdagen egentlig aldri har gått tapt her i landet. Dette skyldes i stor grad at menneskene der er sunnere og mer balansert på mange måter, selv om Kina selvfølgelig ikke er ideelt.

Måne kalender

kinesisk månekalender 2015 kinesisk tradisjon

På kinesisk

          kinesisk månekalender horoskop astologi