lette retter agurker oliven tomater

Salater som lette retter til vinteren

Det er veldig passende for vinteren å ha lette retter ved bordet. Virker det som en vanskelig oppgave for deg? Vi har løsningen vi ønsker å tilby deg i dag!

Lette retter kan spises som smakfulle salater! Disse kan erstatte et av måltidene dine om vinteren.

Dette kan skje om kvelden, for eksempel når du ikke vil spise mye, eller til lunsj når du er sammen med kolleger. Med denne typen diett har du lette måltider med flere grønnsaker, og det er mye lettere å kontrollere mengden fete sauser og kjøtt. Her er forslagene våre.

I dag skal vi ikke gi deg noen spesifikke oppskrifter. Det handler snarere om ideer om hvordan du kan kombinere produktene som du deretter kan tilberede lette retter på. Den enkleste måten er sannsynligvis med salater, men andre retter er også mulig.

Lette retter – kalorifattige salater

lette retter potetsalat krydder

En rekke lette retter kan oppnås ved å bruke potetene selv som en base. Bønner passer veldig godt til det, men også bakt paprika som skjæres i små biter. Mange forskjellige typer fisk kan kombineres med potetsalaten. Gressløk og balsamicoeddik passer godt til det.

Har du allerede prøvd potetsalat med tunfisk eller laks? Dressingen om vinteren kan være litt hjerteligere, men helst fortsatt fettfattig. Du har nok passende tilbud på markedet. Den populære majonesen er nå tilgjengelig i mange forskjellige versjoner, hvorav noen er fettfattige, men samtidig superfriske.

Nye poteter med vårløk

lette retter potetsalat vårløk

Lett potetsalat med persille

lette retter potetsalat persille

Friske reddiker og majones

lette retter potetsalat reddiker

Enkel potetsalat med pepper

kalorirette retter potetsalatløk

Tilbered lette retter med kylling

lette retter kyllingbrystfilet

Fjærkre kjøtt av god kvalitet er alltid et godt grunnlag for et sunt kosthold, inkludert sunne poteter, druer, yoghurt og passende krydder. Hva synes du om denne kombinasjonen.

Fjærkre kjøtt er veldig populært, og derfor kan du bruke det til å tilberede et bredt utvalg av salater. Den kan også kombineres med forskjellige typer ost. Oppskriften med mugg og edel soppost er spesielt populær. Slike oppskrifter kan også regnes blant de “lette” rettene. Du vil ikke få noe av dette hvis du spiser eller kombinerer dem i målte mengder. Ostene som er oppført er veldig fete, men de har også veldig sunne ingredienser. De blir derfor godt assimilert i små mengder og fører ikke til vektøkning. Jo sunnere de er i kombinasjon med salater og kjøtt. Men du skal ikke tro at pizza med blåmuggost er sunt, eller at kombinasjonen med frokostblandinger generelt gir et “lett måltid”.

Kyllingbrystfilet med sopp og cherrytomater

lette retter artisjokk sopp

Fylt kylling med spinat og fetaost

kalorirettretter kyllingærter fetaost

Kylling med bearbeidet ost og grønnsaker

lette retter kyllingost

De forskjellige kombinasjonene av kylling med poteter og lett majones, samt agurk, lager gode småretter. De er raske å tilberede og kombinerer i utgangspunktet bare med sunne produkter som passer godt til hverandre. Pickles gir organismen mye vitamin C..

Lette retter med kylling fungerer veldig bra hvis du for eksempel også bestemmer deg for å kombinere dem med grillede grønnsaker.

Tenk for eksempel på grillede grønnsaker i kombinasjon med persille og fennikel

kalorirett retter fennikel persille

Det høres deilig ut, ikke sant? Og smaker deilig!

Hva tror du? Lette måltider kan bli en del av din daglige meny?

Fargerik frukt- og grønnsaksalat med spaghetti

  lette retter grønnsaker fruktsalat

Frisk tomat og agurkesalat

lette retter grønnsaksalat

Grillet kylling med en fersk siderett

lette retter grillet kyllingsalat

Fylt kylling med sopp og løk

lette retter kylling sopp salat

Kylling med søt og sur saus og ris

lette retter kyllingrisgrønnsaker

Fargerik kyllingsalat med ost

lette retter potetsalat osteskinke

Linser med søte poteter

lette retter linser søte poteter

Eksotisk salat med spinat og mango

lette retter spinat mango

Rødbete, rucola og hasselnøtter

lette retter rødbetenøtter