Lev sunt: ​​Oppbevar maten ordentlig på kjøkkenet

Kjøleskapene er et av de mest nyttige og derfor populære elementene på kjøkkenet. Imidlertid er de ikke bra for alt! Det er matvarer som mister de sunne egenskapene når de er lagret der. De smaker ikke så godt da heller. Her er noen populære produkter som er feilaktig oppbevart i kjøleskapet. Vi forklarer også hvorfor det er akkurat det du ikke bør gjøre.

Lev sunt – riktig lagring av produktene er av stor betydning

sunne kjøkken kjøkken kjøleskap produkter

oliven olje

Har du ikke hørt at olivenolje skal lagres på et mørkt og tørt sted? Kjøleskapet er tydeligvis ikke et slikt sted. Temperaturen der er for lav og olivenoljen fryser. For det første er det vanskelig å bruke det med en gang, noe som er upraktisk, og for det andre, ved konstant frysing og tining, mister det mange av sine sunne egenskaper.

Lev sunt – hvilke produkter kan du oppbevare i kjøleskapet??

leve sunt kjøkken ordentlig organisere olivenolje

honning

Arkeologer fant honning som fremdeles er spiselig i bygninger som er tusenvis av år gamle. Så dette produktet trenger ikke kjøleskap i det hele tatt, og igjen – hvis du beholder det der, må du kanskje tine det i noen tilfeller, og det reduserer dets sunne egenskaper.

Det er ikke nødvendig å sette honning i kjøleskapet

leve sunt lagre honning kjøkken planlegging

kaffe

Hvorfor skal noen oppbevare kaffe i kjøleskapet? Kanskje fordi du ikke finner et sted andre steder. Men det burde ikke være et argument i det hele tatt! Kaffe har evnen til å absorbere fuktighet og dermed annen lukt. Så morgendrinken din kan lukte hvitløk … Ups! Hvitløk skal også være ute av kjøleskapet!

Bedre å ha kaffen i et kjøkkenskap

leve sunt kaffelagringsprodukter kjøkken

Lagringsplass ideer for kjøkkenet

leve sunne kaffekabinett lagringsplass ideer

hvitløk

Hvitløk i kjøleskapet er ikke en dødelig idé, men det er heller ikke veldig bra. Små grønne pinner vil vokse over tid og tærne blir muggen. Mange andre matvarer vil også suge til seg lukten. Har du ikke et bedre sted for det?

Pass godt på hvor du holder hvitløken

leve sunt lagre hvitløk riktig

avokado

Avokado vil ikke ødelegge i kjøleskapet, men det er ikke et problem med dette produktet. Ikke bare skal vi beholde avokadoene, men denne frukten skal modnes. Det fungerer bedre ved romtemperatur.

Det er bedre hvis du holder avokadoen i romtemperatur

sunn livstips lagringsplass ideer avokado

poteter

Poteter er et produkt som ofte oppbevares i kjøleskapet. Dette virker praktisk for mange, men det er feil. De endrer tekstur og kan bli søte. Det er best å få dem ut umiddelbart og ha dem på et praktisk sted.

Kjøleskapet er ikke et egnet sted for potetene

leve sunne poteter lagre riktig tips

Hvordan vet vi at et produkt ikke er tillatt i kjøleskapet??

Det er mange andre produkter som ikke kan oppbevares i kjøleskapet. Hvordan vet vi at de er? Du bør observere endringene i disse, og kvaliteten må ikke forringes grunnleggende. De flytende stoffene skal forbli slik og ikke fryse. Smaken og konsistensen må ikke endres vesentlig. I tillegg skal lukten ikke være for dominerende slik at den blir absorbert av andre produkter.

Kjøleskapet er ikke et naturlig sted å lagre de fleste produkter. Du bør organisere kjøkkenet ditt slik at det er nok annen lagringsplass.

Tips for oppbevaring av produktene

Noen huseiere oppbevarer alle produktene i kjøleskapet fordi det virker praktisk for dem. De ødelegger kvaliteten på mange matvarer og ingredienser, og rettene smaker ikke så godt som ellers. De gode ideene for trafikkork kommer deg til hjelp.

Bestem først skapene eller hyllene du vil lagre produktene i. Som regel skal de være mørke og tørre – dette er veldig bra for de fleste produkter som ikke bør være i kjøleskapet.

Da trenger du de riktige beholderne – du trenger boller for de fleste grønnsaker, og helst bør de være laget av bærekraftige materialer som tre. På denne måten frigjør de ingen giftstoffer i produktene dine. I tillegg vil de ha en nøytral lukt.

I en vakker bolle regnes frukt til og med som en dekorasjon

levende sunn frukt kjøkkenbordskål

Skuffesystemene som ligger i de nedre kjøkkenskapene fungerer veldig bra. Du kan stuve noen av produktene på kjøkkenflatene. For å gjøre dette, velg flotte boller som også gir hele kjøkkeninnredningen en dekorativ verdi.

En attraktiv måte å lagre frukt på

sunn oppbevaringsplass ideer kjøkken frukt

Du bør helst tildele ett eller to rom i skapet til oljeflasker. Alt du trenger å gjøre er å bestemme riktig høyde for dette.

Riktig rekkefølge på produktene vil hjelpe deg mye med å leve sunt. Du får deres sunne egenskaper på den ene siden, og på den andre siden har du en fin oversikt over hva du skal bruke. Dette vil gjøre det lettere å lage mat mer variert.

Kreative lagringsplassideer for produktene på kjøkkenet

leve sunt lagringsplass ideer kjøkken lagre produkter riktig

Vi ønsker deg å lage den beste ordren på kjøkkenet ditt og tilberede mange smakfulle retter fra sunne produkter! Nyt deretter måltidet!

Oppbevar de forskjellige produktene riktig på kjøkkenet

leve sunt kjøkken organisere lagringsplass poteter

Hva bruker du egentlig kjøleskapet til??

leve sunne egg kjøleskap oppbevaringsrom ideer

Mange produkter kan lagres i kjøkkenskapene

levende sunne produkter organiserer kjøkkenskap