Hva vet du egentlig om sushien?

Sushi er en japansk spesialitet laget av ris, grønnsaker og rå fisk eller annen sjømat. Den deilige retten tilberedes vanligvis av tunfisk, laks, blekksprut, blekksprut, reker, krabbe og kaviar. Hemmeligheten bak denne unike retten er faktisk kodet i dens århundrer med historie og i balansen mellom ris og eddik som ble brukt som marinade. Siden essensen i japansk mat er sunn behandling av de enkelte ingrediensene, viser denne maten seg å være ganske velsmakende, næringsrik og samtidig lav i kalorier.

Sushi opprinnelse og dens spredning over hele verden

Den gode smaken av sushi skyldes hovedsakelig en asiatisk filosofisk lære – i japansk mat tror man at man verken kan endre eller forbedre naturen. Den naturlige smaken bør derfor ikke endres, men bare vektlegges! Drevet av denne sterke indre overbevisningen, liker japanerne å spise fersk, rå fisk. Selv om termisk behandling ikke er helt utelukket, blir det sett på som et kompromiss.

Sushi ble først nevnt i en kinesisk ordbok fra det andre århundre. Av denne grunn antas det at parabolen faktisk stammer fra Kina og Sørøst-Asia og først begynte på 7.-8. Århundre. Ble kjent i Japan på 1800 -tallet. Opprinnelig refererte sushi ikke til selve maten, men til en gammel prosess for gjæring og konservering av salt fisk ved å tilsette ris.

I 15.-16 På 1800 -tallet ble det gjort visse endringer i sushi -teknikken. Selv om japanerne i utgangspunktet kastet risen som var inkludert og bare spiste den sursmakende fisken, ble de gradvis overbevist om at rissmaken i kombinasjon med fisken utløser nye sensuelle opplevelser. Opprinnelig skulle fisken bli i marinaden i omtrent et år til den endelig var klar til å bli konsumert. Senere kom den smarte ideen om å tilsette riseddik til risen, og dermed redusere tilberedningstiden og gjæringstiden til noen dager.

Skjær fisk og tilbered sushi

Siden den gang har fisk- og risforretter blitt solgt og servert i vakre trekasser. Ved tilberedning av de perfekt formede rundstykkene ble det tatt hensyn til to hovedpunkter: På den ene siden ble det lagt stor vekt på den særegne smaken, fordi den skulle være en skikkelig godbit for ganen. På den annen side var fokuset på utsiden, fordi fargekombinasjonene som følge av fargene på de enkelte ingrediensene skulle glede øynene.

Under den industrielle fremgangen og utvidelsen av byene på begynnelsen av 1800 -tallet spilte matbodene en viktig rolle ettersom de alltid ga arbeiderne velsmakende og næringsrik mat. For at alt skal løpe raskt og uten problemer, bør du gi avkall på fiskedagene. I stedet ble eddik tilsatt risen på stedet for å gi parabolen sin spesifikke sure smak. Det var rundt denne tiden det også skjedde Nigiri sushi i Edo (dagens Tokyo). Imidlertid tok det mer enn 100 år før hans berømmelse endelig nådde den gamle verden i andre halvdel av 1900 -tallet og gjorde seg bemerket over hele verden fra Europa.

I dag regnes denne japanske spesialiteten som en delikatesseforretning hvis smak er populær blant unge og gamle rundt om i verden. Mange forskjellige varianter er kjent i dagens verden, og kokkene fortsetter å eksperimentere med ingrediensene og tilberedningsmetodene. Hva sier du? Spør det Sushi mat utfordre deg med spisepinner?

Har munnen din vannet allerede??

spise sushi med spisepinner

Sushi opprinnelse – nigiri sushi

Denne håndformede sushi regnes som den vanligste typen sushi av alle. Her har vi lagt et fiskekutt på ris.

Tilbered nigiri sushi og spis med en gang

Maki-Sushi betyr bokstavelig talt rullet sushi

Denne typen sushi dannes ved hjelp av en bambusmatte.

Maki-sushi-servering-og -krevende

Sushi -opprinnelse – Gunkanmaki

Hånd-oval formet ris innpakket i nori med forskjellige fyllinger

gunkan-maki-sushi

Sushi -opprinnelse – Futo -Maki er en tykk rulle med fisk og grønnsaker

Den typiske futomakien har en diameter på 3-4 cm. Fyllet består av tre forskjellige ingredienser, smaken og fargene passer perfekt til hverandre.

futo maki deilig sushi

futo maki med mango

Sushi opprinnelse – chirashi sushi (spredt sushi)

En bolle med ris blandet med forskjellige typer fisk og grønnsaker

chirashi sushi på tallerkenen

Spis chirashi sushi

Ura-Maki (rullet fra innsiden)

 Ris pakker inn sushien mens nori -arket holder seg inne

uramaki sushi opprinnelse og historie

Te-Maki: nori rulles i en pose og fylles med forskjellige ingredienser 

temaki sushi type deilig

temaki sushi ingredienser

Hoso-Maki med agurk brukes til å rense munnen når du spiser rå fisk, slik at de forskjellige smakstilene ikke blandes med hverandre

En annen variant er Hoso-Maki med tunfisk.

hosomaki sushi snacks

Oshi sushi er fremdeles kjent som pressesushi og kjennetegnes av sin lange form

oshi sushi typer ris og rå fisk

Å lage mat og spise oshi sushi

Sashimi – fiskekutt uten ris og ingredienser

Spise sashimi uten ris eller andre ingredienser

Sashimi med tunfisk er deilig

Spis sashimi sushi med spisepinner

 suschi tallerken forskjellige typer på tallerken

spise sushi

Spis sushi og lev et sunt liv

sushi opprinnelse og tilberedningsmetodekonsumere sushi og drikke sake