Hver tredje person i Tyskland sover dårlig. Millioner av mennesker rundt om i verden har problemer med å sovne og sove. Det er velkjent at mange faktorer påvirker en god natts søvn. Jobbstress og usunn mat har for eksempel en veldig negativ effekt på søvnkvaliteten. Eksperter anbefaler imidlertid at det er noen ting du bør vurdere før du legger deg for å sikre en god natts søvn. For eksempel spiller den koselige atmosfæren på soverommet en hovedrolle i søvnkvaliteten. I det perfekte soverommet må det være fred og avslapning for å sove sunt. Mobiltelefoner og moderne smarttelefoner eller nettbrett i kontinuerlig drift har i utgangspunktet ingen plass der. Fet mat, kaffe og alkoholforbruk om kvelden kan holde deg våken i timevis og forårsake mage- og sirkulasjonsforstyrrelser. Imidlertid er det noen drikker og urter som kan hjelpe deg med å overvinne søvnproblemer. Mat som er rik på magnesium fører også til en sunn natts søvn. Du kan finne ut mer om dette i denne artikkelen.

 Mat som er rik på magnesium er spesielt viktig for en god natts søvn.

Magnesiumrik mat Nøtter Kjerner Avokado Spinat Brokkoli Brysselkål Frukt

  • Hvorfor er magnesiumrike matvarer viktige for en sunn natts søvn?

Magnesium er et viktig mineral. Dette finnes i hver eneste celle i kroppen vår og deltar i over 100 kroppsfunksjoner. For eksempel er magnesium ansvarlig for strukturen av bein i kroppen vår. Det er involvert i dannelsen av kroppsprotein så vel som i generering av energi.

Det leder også nerveimpulser til musklene. Ifølge statistikken til German Nutrition Society (DGE) bør voksne kvinner konsumere rundt 300 mg magnesium daglig, mens menn trenger rundt 350. Noen mennesker, for eksempel gravide, ammende mødre og unge med aktiv vekst mellom 15 og 19 år, har et høyere magnesiumbehov. Aktive idrettsutøvere og eldre bør definitivt inkludere rikelig med magnesiumrike matvarer i kosten. Mineralet er spesielt viktig for muskler og ledd.

Inkluder så mange magnesiumrike matvarer som mulig i kostholdet ditt.

Mat som er rik på magnesium i kostholdet inkluderer fiskegrønne grønnsaker frukt avokado nøtter kjerner

En magnesiummangel kan føre til tretthet, utmattelse og mangel på energi i alle aldre og sosiale grupper. I tillegg forårsaker underskuddet i dette mineralet problemer med å sovne og til og med søvnløse netter. Mat som er rik på magnesium kan roe nervesystemet og dermed eliminere søvnforstyrrelser. Men vi vil se nøyaktig hvilke matvarer som inneholder mye magnesium i neste punkt.

Ta et glass melk om kvelden, så sover du hele natten.

Mat som er rik på magnesiummelk Meieriprodukter for en god natts søvn

  • Kort oversikt over matvarer som er rike på magnesium

Den daglige mengden magnesium leveres i prinsippet av ulike matvarer som inneholder dette viktige mineralet. På ingen måte mener vi bare forbruk av brød og alkoholfrie drikkevarer som juice og melk. Følgende matvarer som er rike på magnesium, har et høyt innhold av dette essensielle mineralet og kan derfor forhindre mulig magnesiummangel. Men deres største plusspunkt er at de hjelper med søvnproblemer. De fører også til en sunn og avslappende natts søvn.

Magnesiuminnholdet i 100 g melk er 12 mg.

Magnesiumrike matvarer 12 mg magnesium i 100 g melk

  • Melk og melkeprodukter: disse er utvilsomt en viktig proteinkilde og inneholder mye tryptofan. Dette er en aminosyre som skaper serotonin i kroppen vår. Dette i sin tur fremmer sunn søvn. Melk og meieriprodukter inneholder også mye kalsium, som regulerer søvnhormonet melatonin. Det er spesielt viktig for vår dag-natt-rytme og sørger for en god søvn. Du bør derfor konsumere rikelig med kumelk, yoghurt, parmesan og fetaost. Fordi disse meieriproduktene inneholder mye magnesium og er sunne.

 Ostesnacks imellom – sunt og godt for en natts søvn!

Magnesiumrik mat Ost nipper til sunt mellom måltidene og godt for en natts søvn

 Nibbe nøtter og kjerner på kvelden, men i små mengder!

Magnesiumrik mat nipper til nøtter og kjerner i små mengder om kvelden

  • Nøtter og kjerner: Cashewnøtter og valnøtter er perfekte som mellommåltid foran TV -en, eller du kan legge dem til en frisk grønnsaksalat om kvelden. Nøtter inneholder sunne omega-3 fettsyrer og også mye tryptofan. De er også en viktig kilde til B -vitaminer. Vårt tips er å tilberede en kvark med valnøtter eller mandler om kvelden og søte den med en spiseskje honning. Du kan også legge til noen sesamfrø. Alle disse er gode magnesiumrike matvarer som bidrar til en god natts søvn.

Cashewnøtter, valnøtter og mandler inneholder også mye magnesium.

Magnesiumrike matvarer Cashewnøtter Valnøtter Mandler har et høyt magnesiuminnhold

Belgfrukter fyller deg opp og hjelper til med vekttap.

Mat rik på magnesium forskjellige belgfrukter bønner erter kikerter er sunne

  • Kikerter og andre belgfrukter: disse er et godt tillegg til kostholdet ditt fordi de inneholder mye magnesium, vitamin B6 og tryptofan. Ingrediensene utløser en metthetsfølelse, hjelper til med vekttap og har en veldig positiv effekt på søvn.

Bønner, erter og lignende har mange sunne ingredienser.

Mat som er rik på magnesiumbønner erter kikerter har mange sunne ingredienser

Du må spise fisk oftere, minst to ganger i uken.

Mat rik på magnesium Spis fisk to ganger i uken

  • Fisk: Rollmops, reker, hummer, sardiner, sild, laks eller andre marine dyr kan nytes i moderate mengder om kvelden. Individuelle fisketyper inneholder mye magnesium, vitamin B-6 og 12 og forsyner kroppen med tryptofan og er derfor søvnfremkallende mat.

 Laks pyntet med urter og sitron er deilig og sunn!

Mat rik på magnesium Laks pyntet med urter og sitron smaker utmerket og er sunt

Ikke ekskluder fullkornsbrød fra kostholdet ditt!

Mat som er rik på magnesium fullkornsbrød er sunt

  • fullkornsprodukter er en av de beste kildene til magnesium. Her mener vi ikke bare det populære grovbrødet, men også hvetekli, quinoa, havregryn, hirse. Fullkornsruller, fullkornspasta og brun ris er også gode kilder til magnesium.

 Fullkornsbrød finnes i hvert bakeri, og faktisk veldig forskjellige typer, som alle lukter friskt og smaker utmerket!

Magnesiumrik mat Fullkornsbrød i hvert bakeri smaker forskjellige typer frisk lukt

  • Fersk frukt og tørket frukt: Å spise fersk frukt er alltid riktig og veldig sunt. Men sure kirsebær inneholder ekte “søvnhormoner”. Vitenskapelige studier viser at et glass sur kirsebærjuice om kvelden forbedrer søvnens varighet og kvalitet. Tertkirsebær inneholder melatonin, som er kjent for å være søvnhormonet. Men bananer, dadler, bringebær og avokado er også gode matvarer og frukter som er rike på magnesium. De som liker å bite på kvelden kan bruke tørket frukt, men disse inneholder mer sukker.

Tørket frukt og nøtter er en god kombinasjon full av magnesium.

Magnesiumrik mat Tørket frukt og nøtter har mye magnesium

Spinat er en sterk kilde til magnesium, 58 mg er inneholdt i 100 g.

Magnesiumrike matvarer Spinat er en sterk kilde til magnesium

 

 

  • Grønne grønnsaker: Sveitsisk mangard, spinat, grønnkål og fennikel står høyt på listen over grønnsaker som er rike på magnesium. Du kan spise dette som en frisk grønnsakssalat og tilsette noen frø eller nøtter. Nyt deretter magnesium i større mengder.

Kakaopulver og mørk sjokolade for sjokoladefansene.

Magnesiumrike matvarer Kakaopulver er sunt, inneholder mye magnesium

 

  • Kakao og mørk sjokolade: Sist men ikke minst har vi også tenkt på alle de med en søt tann som kanskje må overvinne en magnesiummangel. Du kan selvsagt unne deg en kakaodrikk om kvelden og bite i mørk sjokolade. Dette er tillatt fordi begge er perfekte matvarer rike på magnesium. Noe annet: jo høyere kakaoinnhold, jo bedre! Da får du mer magnesium! Kakao inneholder også sunne flavonoider. Disse er verdifulle antioksidanter og fjerner frie radikaler i kroppen. Dette gjør dem spesielt viktige for menneskers helse og støtter funksjonene i hjernen og det kardiovaskulære systemet.

Snacks på kvelden er tillatt, men med måte!

Mat som er rik på magnesium, nibbling mørk sjokolade om kvelden er tillatt

 Unn deg en varm kakao eller varm sjokolade om kvelden!

Magnesiumrike matvarer kakao drikker varm sjokolade om kvelden

 Å nippe foran TV -en er ikke tabu!

Magnesiumrik mat nipper til om kvelden

Magnesiumrike matvarer, nappekjerner på kvelden

Fetaost er sunt og inneholder mye kalsium og magnesium!

Magnesiumrike matvarer Fetaost sunt inneholder kalsiummagnesium

 Hvetekli og fullkornsbrød er trygt å spise hvis du vil forhindre magnesiummangel.

Mat som er rik på magnesium Spis hvetekli fullkornsbrød for å forhindre magnesiummangel

Mat som er rik på magnesium er et must på menyen!

Magnesiumrike matvarer Avokado Fisk Frukt Grønnsaker Nøtter Tørkede fruktkjerner Fullkornsbrød