Krøller menn med skjegg

Selvsikre menn med skjegg satte trender i Salzburgs Leogang

Det var bare moro da den første Bartolympiaden fant sted i 2005 i Leogang -ferieregionen i Salzburg. For 10 år siden var det ingen som mistenkte at menn med skjegg kunne representere en slik interesse og til og med komme tilbake på moten.

Fem år senere kalles OL allerede EM og tiltrekker seg besøkende fra alle byer, landsbyer og lokalsamfunn på det gamle kontinentet. I løpet av de to siste årene har arrangementet i den vakre alpinlandsbyen vokst og modnet til et verdensmesterskap.

Fantasifullt ansiktshår vil bli stilt ut på Bart WM i Leogang

Menn med fransk hornskjegg

Nesten alle datidens skjeggtrender kan beundres

Menn med skjegg støttet opp

Pleie og ta på skjegg blir en ekte kunst

Menn med rødt skjegg

Skjeggtradisjonen er mer levende enn noensinne

Menn med skjegg som svinger rødt

Årets VM har totalt 18 skjeggkategorier, som dømmes etter streng observasjon av juryen. 350 skjeggete deltakere fra mer enn 20 forskjellige land i verden, blant dem Tyskland, Finland, USA, England, Frankrike, Ungarn og selvfølgelig verten Østerrike viser stolt ekstraordinært ansiktshår foran rundt 2000 mennesker.

I de tre hovedkategoriene fullskjegg, hake og kinnskjegg og trendy skjegg, velger en jury de beste bartene, musketerer, kinnben og fullskjegg.

Og hvis noen er nær overbevisningen om at hårkrøller, hårspray, voks og lange timer foran speilet er mer sannsynlig å beskrive en kvinnes portrett, i dette tilfellet tar de definitivt feil.

Alt kretser rundt skjegget i løpet av det tre dager lange arrangementet

Menn med skjegg firkantet

Det er ingen begrensninger på styling av skjegg

Menn med skjegg rød bart voks

Det skandinaviske nord viser sin gamle tradisjon for skjeggpleie

Menn med skjegg rotahharig

 En skjeggstyling pakkes inn, føntørkes og plukkes i flere timer

Menn med skjeggrød hårføner

For å få tittelen som verdensmester, bør deltakerne legge mye arbeid, tålmodighet, innsats, disiplin og fremfor alt entusiasme i skjegget. Bare for årets pris var det plukking, legging og frisør i flere timer. Det var ikke akkurat lett for juryen å velge det beste blant 318 skjeggartister. Mange deltakere jobber allerede hardt og viser de mest kreative ideene og presentasjonene. Juryens oppgave er imidlertid å bedømme skjegget alene og ikke hele skjeggbærerens utseende. Etter noen timer kommer juryen til en konklusjon. Tre hovedkategorier, 18 underkategorier, ca. 2000 glade tilskuere og 18 stolte verdensmestere. Leogang er en hit, og kanskje vil du være på vei til det kommende skjegg -VM og oppleve noe annerledes?

Lange timer med innsats og tålmodighet kan gjøre deg til en verdens skjeggmester

Menn med skjegg ekstravagant

Juryens vurdering er streng, men også rettferdig

Menn med skjeggjury

Skjegget blir bedømt, ikke det generelle utseendet

Gale menn med skjegg

Du må kunne ha skjegg

Menn med skjegg rød tyrolean

Av 318 kandidater fra hele verden vil bare 18 favoritter bli valgt i 3 hovedkategorier

Menn med skjegg rødt fullt

Bilder: Boredpanda.com