Enten vi vil godta det eller ikke, spiller tid og vær en avgjørende rolle i våre liv. De påvirker våre arbeidsaktiviteter, våre følelser og våre planer. Til og med søvnen vår. Ja, med mangel på dagslys og kulde, føler vi et større behov for mer søvn. Ja, men virkeligheten er litt annerledes: I stedet for å sove lenger, får ikke mange mennesker en skikkelig og avslappende natts søvn i vinterhalvåret. Hvorfor er det sånn og hva kan man gjøre med det? I det følgende vil vi gi deg smarte tips og triks om hvordan du kan sove lenger om natten og starte den nye dagen godt uthvilt og i godt humør om morgenen. Følg med og lær mer om emnet!

Unn deg selv rolige timer på kvelden før du skal sove

Spesielt de siste ukene av vinteren føler mange seg helt undertrykt av den lange og kalde årstiden, og er konstant slitne og mangler drivkraft. De fleste reagerer nervøst i svært vanlige hverdagssituasjoner og mister raskt balansen. Temaet som ofte diskuteres blant venner og familie er vinterdepresjon.

Dessverre! Den økte stressfaktoren på jobben, frustrasjonen i partnerforholdet og de mange pliktene i hverdagen påvirker vår vanlige livsrytme og lar også hormonene spille en rolle. Så hva er resultatet: mange mennesker føler seg slitne i løpet av dagen og holder seg våkne sent på kvelden! Du har ikke en god natts søvn og våkner litt utslitt om morgenen i stedet for uthvilt. Har du også kommet inn i denne onde sirkelen??

 Kan du sove godt om natten?

Mer søvn om vinteren

Hvorfor er det sånn? Har vi alle glemt at vinteren er en enormt beroligende og veldig romantisk tid. I løpet av dagen kan du beundre snødekte fjell og snødekte landskap, nyte koselige kosetimer på kvelden med din kjære på sofaen foran sigarettboksen eller holde lange diskusjoner i godt selskap foran den knitrende ilden , med en flaske god vin, selvfølgelig. Karriere, profesjonell suksess og penger er dessverre svært viktige i samfunnet vårt, og derfor er enkle livsglede i baksetet. Eller mange er av den oppfatning at de ikke har tid til det for øyeblikket. Takket være våre tips for mer søvn, kan du endre mye i livet ditt og nyte en velfortjent søvn.

Få den søvnen du fortjener

Mer søvn om vinteren Tillat deg selv den beste natts søvn

  • Hvorfor trenger vi mer søvn om vinteren??

Kroppen krever mer søvn i den mørke årstiden. Se for eksempel dyrene i naturen, de nyter en lang dvalemodus i de mørke månedene! Men folk trenger nå også mer søvn! Den langvarige mangelen på dagslys gjør oss slitne og utslitte. På grunn av mørket begynner kroppen å frigjøre mer av søvnhormonet melatonin, og det er derfor vi fortsatt ikke våkner godt om morgenen og føler oss målløse. Vi trenger bare solskinn! Bare naturlig lys stopper produksjonen av melatonin og bringer oss inn i en balansert søvn-våknerytme. Vårt råd er: det er bedre å ikke umiddelbart vurdere muligheten for å organisere lysterapi hjemme for deg selv og dine nærmeste, men bruk enhver mulighet til å tilbringe så lenge som mulig utendørs hver dag.

Og vi ønsker å støtte dette rådet på grunnlag av vitenskapelig informasjon: i våre lukkede rom når lampelyset maksimalt 500 lux, på grå vinterdager er det rundt 7000 lux ute. Vi lar konklusjonen være opp til deg! Men vi er sikre på at det å tilbringe tid ute i frisk luft hver dag er 100% bra for deg!

 Enhver trening er veldig nyttig og sunt.

Mer trening utendørs, mer søvn om natten

 Sport om vinteren holder deg i toppform!

Sport om vinteren

  • Mer trening og mer søvnarbeid mot vinterbluesen

Søvnforskerne og forskerne sier at mangel på trening om vinteren er skyld i våre søvnproblemer i den mørke og kalde årstiden. Vi er enige med dem og sier bare – gå en tur oftere, selv om vinteren! Hver bevegelse i frisk luft er sunn! Ikke la reglene, tåke og kulde stoppe deg, kroppen trenger mer trening og takk for det med mer søvn. Livlige, men avslappende turer i snøen, stavgang med en god venn, sykling, jogging og mye mer kan gjøres om vinteren. Enhver sportsaktivitet er bra for kropp og sjel og garanterer deg en bedre natts søvn!

 Å jogge i snøen er veldig gøy for mange mennesker og holder dem i form og friske

Jogging i snøen

  • Unn deg selv mer indre fred og harmoni hjemme!

Som kjent er søvnen vår avhengig av våre følelser og erfaringer i løpet av dagen. Derfor anbefaler vi å forberede kroppen på en god natts søvn. Unn deg selv komfort og mye hvile hjemme. Ingen argumenter, ingen stress om kvelden! Stille samtaler, avslappende stunder for to og en lett middag er noen av de beste hvilemetodene. Du kan unne deg et glass vin foran den knitrende peisen og nyte samværet med partneren din. Eksperter anbefaler å ta et varmt bad før sengetid. Dette slapper av og er bra for kropp og sjel. Og når du kombinerer det med aromaterapi eller eterisk oljemassasje, vil du virkelig sove som en nyfødt.

Vi ønsker å ønske deg det! Følg våre gode tips, for uten tvil fortjener du mer søvn om vinteren!

Et varmt bad med badesalt må stå høyt på huskelisten din

Bad med badesalt

 Terapi med eteriske oljer kan gjøre underverker – da føler du deg godt og sover gjennom natten!

Terapi med eteriske oljer

 Du kan unne deg ren avslapning i badekaret

Slapp av badekaret

 Få mest mulig ut av den lille vintersolen

Dra full nytte av lite solskinn og gå mange turer utendørs

Og start den nye dagen med en joggetur for to i snøen!

Jogge i snøen i alle vær Gjør mange sportstips for å få mer søvn

Eller gå mye!

Gå mye i snøen, føl deg bra, sov bedre

 Deretter kan du tilberede en varm urtete i ditt varme hjem

urtete

Urtete er avgjørende på kalde vinterdager og har en veldig beroligende effekt

En urtete

Når det gjelder ro og ro, kan du skifte gir

 Nyt fred og ro i dine fire egne vegger

 Oppdag skjønnheten i de enkle tingene

Åpen ild i bakgrunnen

Tilbring kvelden i godt selskap

Sosiale sammenkomster ved brannen, to mennesker chatter, drikker te

Føl deg som hjemme og nyt litt frukt og et glass rødvin foran peisen

Slapp av for mer søvn