Miljøklær: hvilke materialer er bærekraftige?

I den første delen forklarte vi hvilke betingelser de såkalte bærekraftige materialene skal oppfylle. Nå vil vi illustrere det som nettopp er blitt sagt ved å bruke noen få spesifikke eksempler.

Miljøklær er sunne og trendy

øko klær organisk bomull hvit kjole hjerneklær

Miljøklær – bærekraftig mote for kvinner

bioklær organiske stoffer

Organisk bomull

Bomull har et stort potensial som et miljøvennlig produkt. Det er bra for helsen din og kan skaffes bærekraftig. Dette skjer imidlertid bare under forutsetning av at de kjøpte mengdene har en høy pris og at forbruket er rimelig.

Økologisk bomullsklær er dyrt

miljøklær bomull organisk sunn livsstil

Moderne strikkede klær laget av økologisk bomull i subtile farger

miljøklær strikkede klær økologisk bomull

Som regel angriper skadedyr raskt bomull, og mange plantevernmidler brukes av denne grunn. Ikke bare dør insektene av dette, men også mange dyr og mennesker som er tvunget til å komme i kontakt med dem.

Den økologiske, også økologiske og øko -bomullen unngår denne faren. Små mengder bomull produseres i det organiske landskapet. Ingen kjemikalier brukes i produksjonen.

Øko -bomullen kalles også økologisk bomull

miljøklær økologisk bomull fordeler

Ideelt sett blir produksjonen kjøpt til en høyere pris, slik at menneskene som jobber i feltene får rimelig betaling og ikke trenger å sette helsen i fare andre steder.

Etikk er bare ett argument for å kjøpe klær laget av økologisk bomull. Du beskytter ikke bare mennesker fra den tredje verden (eller de fra fattigere sosiale klasser i Europa), men også deg selv – ditt miljø og din egen helse.

Hampfibre

Hamp kan brukes i motebransjen. I motsetning til for eksempel bomull, er den relativt enkel å dyrke og trenger nesten ingen plantevernmidler. Enda mer: Selv hampproduksjon, som ikke er anerkjent som organisk, bruker få kjemikalier mot skadedyr, og plantens røtter har egenskapen til å berike jorden, gjøre den mer fruktbar og dermed gjenopprette den miljøvennlige balansen.

Hamp stoff i blå nyanser

øko klær hamp stoff livsstil sunt liv

Daglige klær laget av hamp

økologiske klær hamp klær livsstilstrender

bambus

Bambus spiller en uhyre viktig rolle i miljøvennlig utvikling på alle områder av mote og design. Det kan fås bærekraftig i store mengder og er også veldig sunt for mennesker. Bambus er allergivennlig, absorberende, tørker raskt og har helt naturlige antibakterielle egenskaper. Bambus vokser veldig raskt tilbake, og det er knapt behov for plantevernmidler for å ta vare på den.

Bambusen har en rekke gode egenskaper

øko klær bambus stoff organisk

På grunn av det høye forbruksnivået er det imidlertid en risiko for at bambusskog vil bli ødelagt vilkårlig. På grunn av overskuddet brukes plantevernmidler slik at det øker enda mer.

Det skjer ofte at bambus er bærekraftig, men det er ikke alltid tilfelle. Materialet skal komme fra spesielt utpekte skoger, og produsentene bør unngå kjemikalier. Mesteparten av tiden gir messeprodusentene informasjon om hvor bambusen kommer fra og hvordan den behandles. De andre skjuler historien til produktene. Vi vil råde deg til ikke å kjøpe sistnevnte.

sengetøy

Dette er et annet naturlig fiberanlegg som krever mindre kjemikalier og vann i produksjon enn bomull. Også i dette tilfellet ville vi valgt økologisk produksjon.

Trendy linshorts i falmet rosa

økologiske klær shorts lin organisk scoutmob

Økologisk ull

Organisk ull blir mer og mer tilgjengelig for den vanlige forbrukeren. Den kommer fra regionale øko -gårder og kan produseres lokalt.

Bruk økologisk ull til produksjon av økologiske klær

økologisk klær svart skjørt organisk ull honestby

Resirkulert polyester

Vi finner flere og flere kule jakker og bukser på markedet som er laget av resirkulerte plastflasker. Det gjør ikke polyesteren til et bærekraftig materiale. Men i det minste reduseres mengden avfall som kommer ut i naturen.

Gjenbruker polyester og lager klær

økologisk klær kjole honestby polyester gjenbrukt