Det molekylære kjøkkenet smiger ganen og gleder øynene samtidig

Ferran Adrià, en av de beste kokkene i verden og en av grunnleggerne av det molekylære kjøkkenet, anses av mange gourmeter å være kulinarisk kunst Salvador Dali. Mens de fleste kokker bruker helt normale ingredienser og matvarer som er kjent for oss i tilberedningen av de originale rettene, endrer Adrià form og smak på tradisjonell mat gjennom biokjemiske og fysisk-kjemiske prosesser! Molekylær gastronomi har utløst mye diskusjon de siste årene om ernæringsverdier og helseaspekter ved deres unike mesterverk. Imidlertid er alle enige om at denne nye matlagingsstilen har en helt ny matkultur: du må bare eksperimentere med de ekstraordinære kombinasjonene og skape nye former, strukturer, farger og smakstiler! Molekylært kjøkken utfordrer fantasien og provoserer vår ekstravaganse. Alt du kan forestille deg kan allerede settes ut i livet – ingenting er umulig lenger!

Hvem er best?

molekylært kjøkken-nickolas-kurti

Begrepet molekylær gastronomi ble introdusert i 1988 av den ungarske fysikeren Nicholas Kurti og den franske fysiske kjemikeren Hervé This. Hennes etterfølgere og nå de beste molekylære kokkene i verden inkluderer Heston Blumenthal fra Storbritannia, Michel Bras og Pierre Gagnaire fra Frankrike og russiske Anatoly Komm..

 Restauranten The Fat Duck i Bray, Berkshire gleder sine gjester med det fantastiske interiøret og den koselige atmosfæren, men imponerer dem fremfor alt med de kulinariske spesialitetene som tilbys her – iskrem laget av eggerøre og bacon ville bare være et eksempel fra den rike paletten av ekstravagante retter!

Kjøkkensjefen på Noma i København tilbyr besøkende sitt eget inntrykk av typisk nordisk mat! To Michelin -stjerner “glitrer” her! El Celler De Can Roca i Girona, Spania regnes som den nest beste restauranten i verden – kokkene eksperimenterer dristig, deres brennende lidenskap for matlaging kommer til uttrykk i førsteklasses, spektakulære retter og uvanlige matpresentasjoner..

Molecular Cuisine – De tre kokkene på El Celler De Can Roca

molekylært kjøkken-kokker-spania

Den beste foie gras i sukkerspinn finner du på The Bazaar i Los Angeles! Ikke bare menyen, men også listen over drikker forfører gjestene her – de beste spesialitetene fra det tradisjonelle spanske kjøkkenet gir appetitten, mens de innovative ideene til kokkene og bartenderne og deres rike fantasi som går utover de kjente grensene gir besøkende et ekte følelse av glede!

Osteria Francescana i Modena ble tildelt prisen “Beste restaurant i verden 2016”. Den deilige, autentiske italienske maten til kjøkkensjefen Massimo Bottura serveres her på en ukonvensjonell måte og trekker gjestene inn i en ekte virvel av nye sensuelle opplevelser!

Molekylært kjøkken i Tyskland

molekylær kjøkken mannheim

Juan Amador og restauranten hans Amador i Mannheim gjør den klassiske middagen til et skikkelig spennende show og gleder sine besøkende med spesialitetene som er utenom det vanlige! Det er ikke bare prisen som frister deg til å prøve det, men den koselige atmosfæren ber deg også om å slappe helt av. Catalogna Köln Catering i Köln bringer molekylær mat rett hjem til deg og forvandler måltidet til en opplevelse som ikke kan slettes fra minnet ditt etterpå!

Ren substans En spesiell blanding av tradisjonell haute cuisine og forskjellige molekylære teknikker venter på deg i Berlin! La deg være i hendene på de mest erfarne kokkene i verden og opplev smak av fremtiden!

Du kan eksperimentere selv hjemme og få en ny smak

spise molekylær mat

Molekylært kjøkken – innovative ideer og nye sensuelle opplevelser

deilig molekylær mat

Molecular Cuisine – Bare nyt deg selv i denne opplevelsen!

molekylære kjøkken innovative ideer

Molekylær gastronomi er en ekte kulinarisk kunst

molekylært kjøkken som brenner for matlaging

Molekylært kjøkken – safran tagliatelle!

molekylært kjøkken

Molecular Cuisine – Chef Ferran Adrià

molekylært kjøkken ferran adria

Den franske phycochemist Hervé This

Bevis denne molekylære gastronomien

Molecular Cuisine – The Fat Duck ligger i en bygning fra 1500 -tallet

molekylær mat de beste restaurantene

Kjøkkensjefen Heston Blumenthal

kokker med molekylær mat

Molekylært kjøkken – Noma i København er en av de beste restaurantene i verden

Kokken René Redzepi eksperimenterer dristig med ingrediensene 

molekylært kjøkken danmark

kokk for molekylær mat

Molecular Cuisine – El Celler De Can Roca

spanias molekylære kjøkken

Basaren Los Angeles nyter ganske mye gourmetinteresse

spise molekylær mat

Osteria Francescana og kjøkkensjef Massimo Bottura la den tøffe konkurransen bak seg i fjor

deilig molekylær mat

molekylært kjøkken innovativt spise fremtid

Venter i hjertet av den tyske hovedstaden Ren substans på ditt besøk

molekylær mat de beste restaurantene

I det følgende vil du oppdage noen flere kulinariske fristelser. En ekte glede for alle sanser eller …?

retter med molekylær mat

Å spise retter fra molekylær mat

  retter av molekylær mat førsteklasses molekylær matretter salat

molekylær matretter fisk

molekylær matretter spaghetti   interessant molekylært kjøkken

molekylær matretter suppe