Det mest folkerike landet i verden, Kina, vekker mer og mer interesse, ikke bare blant reisende. Dessverre vet vi lite om dette østasiatiske landet, som har et stort og mangfoldig territorium. Men alle som noen gang har besøkt Kina er fascinert av byene og naturlandskapene og har mye å fortelle sine venner. I dag vil vi ta en titt på Kinas naturlige skjønnheter og løfte det uklares slørede slør. Vi viser deg noen av de vakreste stedene i landet – fra det pittoreske karstlandskapet i Guilin og Yanshuo til de robuste søylene i Zhangjiajie, fra de fargerike innsjøene i Jiuzhaigou til regnbuefjellene i Zhangye. På slutten av denne artikkelen vil du definitivt finne ut at Kinas mangfoldige naturlige skjønnhet er like imponerende og fascinerende som dens overdådige kultur.

 Disse imponerende fjellstøttene (Huang Shan) var inspirasjonskilden for de delvis flytende Halleluja -fjellene i den berømte filmen Avatar – Avgang til Pandora.

Kina berømte naturlige skjønnhet imponerende fjellstøtter Huang Shan inspirasjonskilde for filmen Avatar

     – La deg inspirere av naturens skjønnhet i Kina

Vi starter reisen gjennom det store landet i Øst -Asia og viser deg den fortryllende naturen. Først da gjør vi et kort opphold på tre steder der vakker natur og rik kinesisk kulturhistorie er sammenflettet til en uatskillelig helhet.

Kom med meg?

De gule fjellene kan virke som de ikke er fra denne planeten.

Kina besøker Yellow Mountains fantastisk vakker reisemål

  • De gule fjellene – fortryllende soloppganger over et hav av skyer

Tenk deg et mystisk landskap, så vil bildet ditt sikkert ligne de gule fjellene i Kina. Rundt kan du se merkelige vridne furutrær som vokser ut av buede bergarter. Den høyeste toppen av dette unike fjellandskapet stiger over alt, den imponerende lotusblomsttoppen, hvis høyde når 1864 moh. De ruvende steinene har bisarre former som stadig er omgitt av tåkete hav av skyer. Turister kan oppleve alt dette i de gule fjellene – mystiske og tåkete fjellandskap, som faktisk er det vakreste og mest berømte i Kina. De klassiske attraksjonene er de “fire naturlige underverkene”: merkelige furutrær, merkelig formede steiner, skyer og varme kilder. Den vedlagte videoen gir deg et detaljert innblikk i dette naturfenomenet.

  • Kinas vakreste karstlandskap ligger langs Li -elven

Li -elven er som et kunstners mesterverk, i dette tilfellet naturen. Den er 437 km lang og er nesten alltid omgitt av klassiske karstbakker. Denne naturlige skjønnheten har allerede inspirert mange diktere, malere og fotografer. Li -elven er kåret til en av “Top 10 Watery Wonders” i verden av America’s National Geographic Magazine. Mange reisende fra hele verden besøker dette området i Kina hvert år fordi det er et av de beste reisemålene i verden.

Hver gang turister nyter idylliske, pittoreske scener som noen ganger til og med virker urydelige.

Kina naturlige skjønnheter idylliske scener elven Li

Foto 7: Sandsteinstrukturen overrasker med sine forskjellige farger

Kina naturlig skjønnhet sandstein formasjoner overraskende utvalg av farger

  • Zhangye –Danxia – Geopark eller sandsteinens unike fargerikdom

I det fjerne nordvestlige Kina er Zhangye Danxia Geopark, som tilbyr sine turister tidligere helt ukjente landskap. Iøynefallende landformer vises i en rekke farger som knapt kan beskrives.

 Unike former ignoreres ofte av vanlige reisende, men er veldig elsket av fotografer.

Sandsteinformasjon Kina naturlige skjønnheter ignorert av reisende elsket av fotografer

Dette fortryllende landskapet ble formet over millioner av år av erosjon, vind og regn og består i dag av svingete, lagdelte, flerfargede strukturer, hvorav de fleste er flere hundre meter høye. Når solen skinner på dem, vises fargene i full lysstyrke og livlighet. Alt her ser ut som et oljemaleri, spesielt når det er en krystallklar blå himmel over de enorme røde fjellformasjonene. Den neste videoen viser det best.

  • Yuanyang Terraced Fields kalles “Ladder to Heaven” av det kinesiske folket

Det er mange ting på planeten vår som du vet aldri kan overgås når du ser skjønnheten deres og føler den på nært hold. Dette er akkurat det du vil føle når du besøker terrassene Yuanyang i Kina. Du vil også finne ut selv at disse rismarkene danner de vakreste terrassene i verden. Synet er ganske fascinerende.

Terrassefelt som imponerer med sine former og farger.

Kina fargerike terrassefelt Risfelt fengsler med sine former og farger

  • Jiuzhaigou – romantiske fjellvann og fargerike landskap

I det fjerne vest i Kina blir Jiuzhaigou ofte sammenlignet med et fargerikt eventyrland. Jiuzhaigou har vakre, romantisk beliggende innsjøer omgitt av enorme fjellskoger. Disse innsjøene endrer farge i løpet av dagen og året. Fargene kommer fra refleksjonene fra de omkringliggende fjellskråningene i vannet og fra forskjellige alger og mineraler i innsjøene.

 Har du noen gang sett en fargerik innsjø??

Kina naturlige skjønnheter fargerik innsjø unik naturlig sjarm

Høsten er den vakreste sesongen i Jiuzhaigou når landskapet skifter farge og byr på et levende bakteppe av høstfarger – en uberørt, blendende skjønnhet som fascinerer.

Hangzhou om natten

Hangzhou om natten Kina landemerker

 – Flere steder og byer verdt å se i Kina

Nå skal vi vise deg tre steder til som ikke bare imponerer med sin naturlige skjønnhet. Kinesisk kultur og historie er nært sammenflettet her og tilbyr en fantastisk symbiose med sine unike naturlige skjønnheter.

  • Hangzhou er som himmelen

Omtrent 190 km sør-vest for Shanghai ligger Hangzhou, hovedstaden i den kinesiske provinsen Zhejiang. Det er kjent for sin naturskjønne skjønnhet og representerer et fantastisk naturlig bakteppe for mange fotografer. Marco Polo turnerte i Kina på 1200 -tallet og beskrev Hangzhou som “den vakreste og største byen i verden”.

Hangzhou mest berømte syn, West Lake, regnes for å være et av de vakreste landemerkene i Kina. Hver sesong byr på pittoreske scener som gir et dypt inntrykk på turister.

 Hangzhou og West Lake – en fantastisk panoramautsikt som du aldri vil glemme.

Hangzhou og West Lake panoramautsikt over Kina

  • Hongcun er ni århundrer gammel

Hongcun er en pittoresk landsby med vakre vannscener rundt. Det er kjent for sine lotusdammer og broer og er kjent for sin unike arkitektur. Derfor tiltrekker det seg mange kinesiske kunststudenter og fotografer fra hele verden.

 Et besøk til Hongcun er vel verdt det.

Kjente severdigheter Kina Hongcun

  • Lijiang – gammel by med fantastisk naturlig skjønnhet

Lijiang ligger på den sørøstlige foten av Himalaya og fascinerer med sine snødekte fjell, isbreer på høylandet og majestetiske kløfter. Det er definitivt et fantastisk og vakkert reisemål.

Du kan ta taubanen opp på fjellet for en fantastisk utsikt over det iskalde toppen og på vei tilbake krysse en av de dypeste kløftene i verden – Tiger Leaping Gorge.

 Gamlebyen i Lijiang er mye besøkt, og turister liker å ta bilder.

Lijiang gamleby Kina kjennemerker populære reisemål

I Lijiang er naturlig skjønnhet og kinesisk kulturhistorie tett sammenvevd.Utenfor det naturlige landskapet finner du også mange historiske attraksjoner her, for eksempel gamlebyen i Lijiang og gamlebyen i Shuhe.

I Kina kan turister også oppleve Tibets høye prakt – fra de uberørte innsjøene til den høyeste toppen i verden – Mount Everest.

China Tibet High mountain herligheten Mount Everest uberørte innsjøer

… og bli bedre kjent med kinesisk historie og kultur.

Besøk Kina for å bli bedre kjent med kinesisk historie og kultur