Millioner av mennesker rundt om i verden ønsker å bli kvitt overflødig colos raskt og effektivt av ulike helsemessige eller personlige årsaker. I de fleste tilfeller gjenstår imidlertid drømmefiguren å se. For å dekke behovene til moderne mennesker, fortsetter ernæringseksperter å utvikle nye diettplaner og metoder for vekttap eller prøver å oppdatere gamle. I løpet av de siste årene har for eksempel en ny kostholdstrend fra USA også blitt spesielt populær her i Europa. Det er den såkalte OMAD-dietten (One-Meal-A-Day), som også får flere og flere følgere i Tyskland. Forkortelsen fra det engelske “OMAD” betyr “ett måltid om dagen”. Som navnet antyder, er dette en streng diett som krever jerndisiplin og god utholdenhet. I det følgende avslører vi hvordan denne dietten faktisk fungerer. Vi viser deg fordeler og ulemper med OMAD -dietten, slik at du selv kan bestemme om det er bra og riktig for deg.

 OMAD diett betyr å spise “ett måltid om dagen” og gå ned i kilo.

OMAD diett ett måltid om dagen stekt kjøtt pynt grønne grønnsaker tomater avokado ristet brød

OMAD -dietten er den strengeste formen for periodisk faste

Alle som er interessert i dietter og sunt vekttap, vet sikkert prinsippene for periodisk faste. Dette er også en populær dietttrend som kan gjøres i en rekke forskjellige former. Det er også kjent som intermitterende faste eller kortsiktig faste.

Imidlertid er det grunnleggende prinsippet alltid det samme: Du har en viss tidsramme der du har lov til å spise, og en annen der alt forbruk av mat skal stoppes. Det er flere former for fasteprogrammet, hvorav OMAD -dietten faktisk er den strengeste. Du har bare en time for et måltid om dagen og faste for de resterende 23 timene. Selvfølgelig bør du ikke glede deg til hjertet, men stole på sunn, balansert og vitaminrik mat. I faste timer er det bare vann, svart kaffe og usøtet te som er tillatt. Når du spiser fast mat, om morgenen, middag eller om kvelden, er irrelevant for denne dietten.

 Men du må alltid spise samtidig.

OMAD diett ett måltid om dagen samtidig druer eple klokken 8

Viktige tips hvis du går på OMAD -dietten

OMAD -dietten er åpenbart en ekstrem form for periodisk faste og er derfor ikke for alle. Men hvis du vil gå ned i vekt raskt, kan du gå ned ekstra kilo med denne dietten. Hvis du velger å gjøre dette, er det noen få regler du må følge. For eksempel må du ha et måltid om dagen samtidig. På denne måten vil du hjelpe kroppen til å bli vant til fastrytmen. Du må også være veldig disiplinert og streng. Hvis det betyr bare ett måltid om dagen, bør det bare være ett og ingenting mer. Desserter og alle slags godsaker i mellom må krysses helt av, i det minste så lenge OMAD -dietten varer. Det anbefales også at du ikke bruker en stor tallerken, ca 28 cm i diameter er stor nok. Det er heller ikke tillatt å stable mat på toppen av det. Logisk sett bør du ikke spise mye på en gang når du faster i 23 timer.

Spis vitaminrik mat en gang om dagen og deretter faste i 23 timer.

OMAD diett spise et måltid om dagen vitaminrik mat og deretter faste i 23 timer

 Det er det grunnleggende prinsippet i OMAD -dietten.

OMAD diett ett måltid om dagen

Hvorfor fører OMAD -dietten til vekttap?

Det grunnleggende konseptet med OMAD -dietten er preget av ekstremt redusert matinntak. Ett måltid om dagen kan ikke dekke kroppens kaloribehov. Han blir forfremmet til det som kalles ketose. Under normale hverdagslige aktiviteter bruker kroppen mye energi, får tilgang til fettavleiringer og vi går raskt ned i vekt. Under OMAD -dietten er fettforbrenningen i full gang og kiloene synker. Imidlertid er dette en ganske belastende tilstand for kroppen. Det er derfor dietteksperter anbefaler at dietten “ett måltid om dagen” bare følges i kort tid. Du kan bare gjøre det to dager i uken eller kombinere det med et annet kosthold, for eksempel Månediet. Prøv å få mest mulig ut av fastefilosofien uten å overvelde kroppen din!

 OMAD -dietten krever streng disiplin og selvsikkerhet.

OMAD diett ett måltid om dagen vitaminrik mat frisk frukt og grønnsaker streng disiplin god selvsikkerhet

Fordeler og ulemper med OMAD -dietten

Den største fordelen med denne dietten er at du kan gå ned i vekt raskt, trygt og relativt enkelt. Faste 23: 1, for eksempel, lar deg raskt gå ned kiloene på hoftene og også få en flat mage. Medisinske studier viser at ekstrem faste også senker blodsukkernivået og regulerer insulinfrigivelse. På lang sikt forhindres fedme og diabetes på denne måten.

 Du kan gå ned i vekt raskt med OMAD -dietten.

OMAD diett ett måltid om dagen raskt gå ned i vekt på hoftene og magen bemerkelsesverdige resultater ung jente mistet kilo

Som alle nye vekttapsmetoder har OMAD -dietten sine støttespillere og kritikere.

OMAD diett ett måltid om dagen fersk grønnsaksalat med olivenolje for å smake på ekstremt redusert mat

Selv om det strenge kostholdet “ett måltid om dagen” har sine fordeler, blir det ofte kritisert med voldsom kritikk. Fremfor alt kritiseres den ekstreme menyen. Det sterkt reduserte matinntaket fører utvilsomt til et kaloriunderskudd og mangel på næringsstoffer og vitaminer i kroppen. Mulige bivirkninger av dette kan omfatte alvorlig hodepine, humørsvingninger, tretthet og utmattelse. Også det raske vekttapet kan resultere i en jojo-effekt rett etter at du har stoppet OMAD-dietten.

Som alle andre diett, har OMAD -trenden sine plusser og minuser.

OMAD diett Ett måltid per dag Redusert matinntak Fordeler og ulemper

 Det er best å finne ut om fordeler og ulemper med denne dietten på forhånd.

OMAD diett ett måltid om dagen medisinsk råd for å finne ut om fordelene og ulempene med dietten

Ekstra tips: For at OMAD -dietten ikke skal ha en negativ innvirkning på helsen din, er det tilrådelig å bare gjøre det i noen dager til en uke. Søk også råd fra legen din før du starter dette ekstreme fasteprogrammet.

Redaksjonen vår ønsker deg et sunt og vellykket vekttap!

OMAD -dietten er en ekstrem variant av periodisk faste.

OMAD diett ett måltid per dag ekstrem form for periodisk faste redusert matinntak Frukt i en bolle

Det er definitivt vanskelig å holde tritt med denne dietten. Men vil du prøve det likevel??

OMAD diett ett måltid om dagen vanskelig å tåle denne dietten ikke for alle medisinske råd før du starter