riktig tannpleie jente som pusser tenner

Ser tilbake på munnhygiene

Hvor lenge er det siden folk brukte tannbørster? Noen i redaksjonen vår stilte dette provoserende spørsmålet i forrige uke. Vet du hva: Vi var faktisk alle sjokkerte over svaret.

Riktig tannpleie har ikke alltid vært så enkelt som det er i dag

munnhygiene børste tennene ordentlig

Fargede tannbørster

Riktig tannpleie tannbørster rosa grønn blå

Selv før 3500 hadde våre forfedre verktøy for sine Munnhygiene og pleide å ta vare på det vakre smilet hennes. I Babylon på den tiden tygde folk allerede små pinner for å pusse tennene. Over tid har disse utviklet seg til større gjenstander. De så ut som penner og var litt som å male pensler.

For mange år siden tok folk vare på smilene sine

riktig tannpleie vakkert smil

Noen innbyggere i Australia og Afrika bruker fremdeles lignende verktøy for å opprettholde munnhygienen. Ifølge kilder ble slike tannpinner brukt i Kina rundt 1600 f.Kr..

Tannbørsten med hår

Når det gjelder den moderne formen for omsorg for Munnhygiene Når det gjelder byster med hår, ligger røttene i kinesisk historie. Det er tilbake til tiden rundt 1600 f.Kr. Det skjerpet vinterhåret til den sibiriske grisen ble brukt til forberedelse av de første tannbørstene.

De gamle kineserne bidro mye til utviklingen av tannpleie

Oral hygiene børste tannbørste

Det er beundringsverdig og morsomt at til tross for disse fremskrittene, hadde kineserne mytologiske oppfatninger om opprinnelsen til tannhelse. De trodde at de var forårsaket av hvite ormer med svarte hoder. De trodde også fast at når du fjerner tennene dine, kan du se dem.

William Addis

Oppfinneren William Addis er far til den moderne versjonen av tannbørsten. Han skapte dette produktet i 1780. Dyrebein og hår ble også brukt. Ikke mye forskjellig fra kineserne, ikke sant?

Hvordan ble den moderne tannbørsten oppfunnet?

munnhygiene william addis tannbørste

Tross alt startet familiens etterfølgere av William Addis en virksomhet rundt 1800. Det var vellykket og tannbørster ble allerede solgt i Europa og Japan. Masseproduksjonen av tannbørster startet i USA. Dette faktum kan spores tilbake til året 1885.

Den siste utviklingen innen tannbørsteproduksjon

Her er noen viktigere fakta om tannbørsten som vi bruker Munnhygiene er så grunnleggende. Det naturlige håret ble erstattet av syntetisk i 1938. Bare 21 år senere var den første elektriske tannbørsten på markedet.

Velg den beste tannbørsten for deg

munnhygiene samtids tannbørstehistorie

Den elektriske tannbørsten – den siste oppfinnelsen innen tannpleie

munnhygiene elektrisk tannbørste børste tennene

Mange mennesker foretrekker i dag de elektriske tannbørstene

Et vakkert interracial par på badet som pusser tenner

Tannkremen

Men hvor er vårt Munnhygiene Historie tannkrem? Det er også der tidligere enn du tror. Historier om forskjellige blandinger for tannpleie går tilbake til år 1550. På den tiden ble blandinger av voks, honning og forskjellige planter brukt til dette. Men før det brukte de gamle grekerne alger, talkum og til og med dyre negler for å rense tennene. Men de har ofte skadet utseendet på tennene. De var bare ikke klar over den destruktive effekten av visse midler på tannoverflaten. Masseproduksjonen av tannkrem går tilbake til 1970 -tallet. Det skjedde, som du godt kan forestille deg, i USA.

Hvordan oppsto dagens tannkrem?? 

Oral hygiene Børst tennene dine ordentlig tannbørster

Ikke forsøm riktig tannpleie

Oral hygiene tannbørste tannbørster riktig tannpleie

Vel, ikke alt vi har i dag om det Munnhygiene Historien som tannbørste og tannkrem opplevde er flott og hyggelig. Men la oss være takknemlige for alt: Alle disse trinnene fører til en utmerket Munnhygiene som vi får lov til å øve hver dag hjemme i disse dager.

Det er viktig at barna også pusser tennene ordentlig

riktig tannpleie liten gutt tannbørste