Online shopping har forandret forbrukerverdenen de siste årene. Det har åpnet nye forretningsmuligheter for mange bedrifter, store og små, og har også gjort det lettere for forbrukerne å handle selv. I dag kan du finne og kjøpe alle slags ting, ikke ved å gå rundt i byen, men ved å skrive inn noen søkeord i søkemotoren og gjøre noen få museklikk. Vår bestilling kommer til butikken i løpet av få minutter og er snart på vei. Men det er ikke bare shopping som har endret seg, så har betalingsmåter. For noen år siden var det den eneste måten å kjøpe varer på med kontanter, debetkort, kredittkort eller, sjeldnere, med sjekk den eneste måten å kjøpe varer på. I dag vil vi gi deg kort informasjon om de mest populære betalingsmetodene for netthandel og introdusere deres viktigste fordeler og ulemper, som alle online kjøpere bør vite.

Et overblikk over de viktigste betalingsmetodene på nettet

Oversikt over betalingsmåter online - fordeler og ulemper som du absolutt bør kjenne rabatter på

Kjøp på faktura

Kjøp på konto er utvilsomt en av de mest populære og kundevennlige online betalingsmetodene i verden. Det er ideelt for skeptikere som enten aldri har handlet på nettet før eller fra et bestemt merke og ønsker å teste om de kan stole på eller ikke. Med denne betalingsmåten bestiller du varene du vil ha, mottar dem og må deretter bare betale for dem innen 14 dager. Alternativt kan du også sende produktene tilbake eller bytte dem.

Som kunde har du to uker på deg til å teste kvaliteten på varene. Hyppig risiko for svindel elimineres praktisk talt. Hvis du mottar et feil, skadet, ufullstendig eller på annen måte utilfredsstillende produkt, kan du umiddelbart rapportere en klage uten å pådra deg økonomisk tap.

Når du bestiller online, trenger du ikke lenger bekymre deg for om du vil motta varene, i hvilken stand de er i eller når du vil få pengene tilbake hvis du returnerer dem. I tillegg trenger du ikke å avsløre konfidensielle bankopplysninger på Internett og dermed lide eventuelle identitetssvindel.

Siden du også har 14 dager på å betale regningen, kan du enkelt bestille spesialvarer eller rabatterte varer som du ikke trenger å betale umiddelbart. Fordi om noen dager, når du mottar din månedlige inntekt, kunne varen lenge vært utsolgt.

Oversikt over online betalingsmåter - fordeler og ulemper som du definitivt bør kjenne til cyber mandag black Friday

ulempe

Ulempene med online betalingsmåtekjøp på konto ligger hovedsakelig hos forhandleren. Fordi ikke bare kundene noen ganger er ofre for svindel, men også selskapene og leverandørene fra tid til annen. Med forgjengelige varer som mat, kosmetikk og andre er fenomenet “penger tilbake, behold varer” dessverre ofte tilfelle. Det er derfor mange forhandlere foretrekker å ikke bruke betalingsmåten for kjøp på konto. Hvis du vil sjekke om et selskap tilbyr denne betalingsmåten eller ikke før du surfer og handler, kan du gå til rechnungskauf.com gjør når som helst. Der finner du også tilleggsinformasjon om kjøp på kontoen.

Oversikt over betalingsmetoder online - fordeler og ulemper som du absolutt bør kjenne online shopping med smarttelefonen din

Kontantbetaling ved levering

Kontant ved levering er ikke så forskjellig fra kjøp på konto. I dette tilfellet vil du imidlertid ikke ha to uker. Du må betale de bestilte varene til leverandøren umiddelbart etter levering. Du kan fortsatt åpne emballasjen på stedet og se på varene, men du har ikke 14 dager til å teste dem. Dette er spesielt problematisk for elektriske enheter som ser uskadede ut ved første øyekast, men som faktisk er defekte. Med en avkastning er det alltid en risiko for at du får pengene tilbake sent, ufullstendig eller slett ikke.

Oversikt over betalingsmåter på nettet - fordeler og ulemper som du absolutt bør kjenne moteklær på nettet

Kjøp på forskuddsbetaling

Selv om kunden blir begunstiget ved kjøp på konto, blir prinsippet snudd på hodet når han kjøper på forhånd. Denne online betalingsmåten gir derfor selgeren flere fordeler. Som kjøper må du betale fakturaen før varene sendes. Så snart pengene er overført, vil ordren din også være på vei til deg. Du kan betale her raskt og enkelt med en privat betalingsleverandør. PayPal, Amazon Pay, Apple Pay, Google Pay, Paydirekt, GiroPay, etc. er populære alternativer. Hvilken av disse du velger, avhenger i utgangspunktet av hva forhandlerens nettsted tilbyr.

Imidlertid innebærer slike online betalingsmetoder en rekke risikoer for kjøpere. Du må stole blindt på selskapet når du legger inn en bestilling. Når og om du i det hele tatt vil motta varene dine, er i beste fall tvilsomt. Siden pengetransaksjoner også kan ta noen dager, må du vente lenger på at varene dine blir levert. Riskande online betalingsmetoder som forskuddsbetaling er en av hovedgrunnene til at skeptikere fortsatt foretrekker å gi avkall på moderne netthandel.

Det er mange online betalingsmetoder som har unike fordeler og ulemper for kunder og kjøpmenn. Avhengig av metoden kan din online shoppingopplevelse variere drastisk. Så ta en informert beslutning og ha det gøy med shopping!

Oversikt over online betalingsmetoder - fordeler og ulemper som du absolutt bør vite Betal online kredittkort debetkort