Trendrapport: personlige lån. Et alternativ for både finansfolk og låntakere

Den opprinnelige situasjonen er vanligvis enkel: Enten flagrer en uventet regning inn i huset eller en forbruksvare ønsker ikke lenger å bli forvist fra sinnet – før den til slutt blir kjøpt. Hvis likviditeten til den berørte privatpersonen er høy, er ikke denne utgangssituasjonen et problem. Det blir imidlertid vanskelig hvis kontosaldoen ikke tillater at regningen som må betales betales, og heller ikke gir mulighet til å foreta kjøp. Veien ut: et lån. Men hvordan et lån kan bli interessant for både investorer og låntakere, er emnet for denne artikkelen.

For å utsette en betaling med en måned, hjelper betaling med kredittkort, men for de som trenger langsiktige penger for å gjøre et større kjøp, kan det personlige lånet være et alternativ

Personlig lån finansmann låntaker kredittkort

Alternativ 1: lån penger privat uten å risikere vennskap

Det er et gammelt ordtak om at “penger ødelegger vennskap”. Med dette i bakhodet kan de som trenger penger synes det er veldig vanskelig å låne fra venner. Noen ganger fremstår imidlertid et personlig lån for dem som det eneste mulige alternativet fordi for eksempel en Schufa -oppføring betyr at et banklån er utenfor personlig rekkevidde. Å låne penger fra private investorer er mulig med auxmoney. Prinsippet om personlig lånemegling forklares her slik: “Som lånesøker publiserer du ønsket om å låne penger på auxmoney. Beskriv prosjektet ditt så detaljert som mulig, og overbevis investorer om å låne deg penger. (…) Vær så detaljert og ærlig som mulig når du oppgir månedlige inntekter og utgifter. Lånesøknaden tar bare noen få minutter. “

Alternativ 2: lån ut penger og dra fordel av renter

Selv om det, med tanke på den nåværende lave renten, knapt noen tror på avkastning lenger, er dette akkurat mulig med det samme prinsippet, fordi megling av personlige lån krever investeringer fra privatpersoner, med 2,3 til 7,7 Beregn prosent renter. Som i et auksjonshus kan interesserte investorer velge mellom forskjellige låntakere som kan forklare deres behov. Investorer har de høyeste avkastningsmulighetene med en bred spredning av pengene sine.

Fordelene med et regulert personlån

Måten å få et personlig lån er billig, ukomplisert og likevel kontraktsmessig regulert. Sammenlignet med et banklån har et personlig lån disse fordelene:

  • Betalingen er vanligvis rask og direkte.
  • Det byråkratiske papirarbeidet reduseres til et minimum. Argumenter og begrunnelser er vanligvis ikke nødvendig for å få lånet. Låntakeren må imidlertid være troverdig og ærlig for å tiltrekke seg långivernes oppmerksomhet. Fokuset her er på den innholdsrelaterte applikasjonen til låntakeren.
  • Risikogrupper har også sjansen til et personlig lån. For å dekke risikoen tilsvarende økes rentene tilsvarende. Dette går til fordel for den respektive investoren (og ikke til fordel for kredittinstitusjonen).
  • Låntakeren er en del av sin egen lykke Schmid, for hvis han beskriver lånebehovet sitt på en åpen og rimelig måte, øker sjansene for å finne en långiver som er villig til å investere..
  • Spesielle tilbakebetalinger er vanligvis lettere enn med et banklån.
  • Renten avhenger ikke av institusjonen, men beregnes med tanke på låntakeren. Den økonomiske stillingen også Schufa -informasjonen påvirke renten.

Hvem drar fordel av et personlig lån?

I prinsippet har hver privatperson mulighet til å låne penger. Spesielt oppstart, studenter og frilansere liker å bruke dette investoralternativet. Andre steder vil du bare ha svært usikre sjanser til å få et lån. Hindringene som er involvert i å sende inn en forretningsplan eller gi kausjonistens underskrift ville være for høye.

I utgangspunktet omgår låntakeren av et personlig lån kredittsjekken, som ellers er obligatorisk for kredittinstitusjoner. Du har den lovpålagte plikten (“Lov om kredittsystemet”) for å kontrollere om låntakeren er kredittverdig. Å søke om et vanlig lån vil være vanskelig for de som

  • Kan ikke (ennå) bevise en fast inntekt, for eksempel studenter som er i ferd med å få sin første faste jobb, men må flytte eller sette opp en ny leilighet.
  • Selv om du kan basere låneforespørslene dine på et sammenhengende oppstartskonsept, kan du ikke presentere forretningsplanene og andre beregninger som kreves av kredittinstitusjoner.
  • som allerede har en negativ Schufa -oppføring på grunn av ungdoms synder og derfor ikke har sjanse til å låne fra en kredittinstitusjon.

illustrasjon 1: Pixabay.com © stevepb(CC0 offentlig domene)