probiotika fiberbønner sunt

Probiotika – hvorfor trenger vi dem egentlig??

Blir du skremt av tanken på at kroppen vår er et lite univers som består av mange forskjellige deler? Mikroorganismene er veldig mange, og vi må finne en måte å kontrollere dem på. Ellers føler vi oss ikke så godt.

De gode og dårlige bakteriene

Enkelt sagt, det er bakterier som gjør oss godt og andre som gjør oss dårlige.

De gode inkluderer lactobacilli og bifidobacteria og dårlige Clostridium difficile, for eksempel. Denne bakterien forårsaker alvorlig diaré, spesielt etter et antibiotikakur.

I universet av bakterier

probiotika gode bakterier melkesyrebakterier

Probiotika og prebiotika

Det må skilles mellom probiotika og prebiotika. Den første er faktisk fordelaktige mikroorganismer som lever i tilstrekkelige mengder i tarmen. Disse bakteriene er resistente mot mage og gallsyrer og kommer dermed inn i tykktarmen. Den andre er fiber, det vil si ufordøyelige matkomponenter. Det viktige er at prebiotika ivrig “spises” av de gode bakteriene i tykktarmen. Logisk sett stimulerer en større mengde fiber veksten og aktiviteten til disse bakteriene, noe som sikrer positive effekter på organismen.

Sunn tarmflora gjennom sunn mat

probiotika sunn tarmflora gode bakterier

Naturlige kilder til probiotika

Det er mange naturlige kilder til probiotika. Dette er yoghurten, brødet og produktene som er laget av dem. Du bør prøve å integrere disse i hverdagen så mye som mulig.

Det er mange varianter av yoghurtprodukter som har blitt forsterket med probiotika

probiotika nyttige bakterier lactobacilli bifidobacteria

Når skal vi ta probiotika som tilsetningsstoff??

Noen ganger fungerer det bare ikke i den raske daglige rutinen med et balansert kosthold. Det er derfor man får tilgang til tilsetningsstoffene i form av nyttige ingredienser. Du må kanskje vurdere dette alternativet i følgende situasjoner:

  • Når vi spiser gatekjøkken;
  • Hvis du har tatt for mange antibiotika;
  • Med gastrointestinale problemer av forskjellige slag;
  • Etter en alvorlig infeksjon;
  • For en rekke gynekologiske problemer;
  • Å rense organismen;

Sørg alltid for en næringsrik frokost, rik på fiber

probiotika fiber sunn frokost

Det optimale miljøet

Vi bør ikke bare få nok probiotika. Vi bør også optimalt skape et sunt miljø for deres utvikling. Så vi må sørge for at vi får nok prebiotika.

Også i dette tilfellet er det en rekke matvarer som er rike på prebiotika. Hvitløk, løk, fullkornsmel, havregryn, bønner er en del av det. Forstå nå hvorfor det er viktig at 2/3 av maten vår skal ha vegetabilsk karakter?

Fullkornsprodukter fremmer de gode bakteriene i organismen

probiotika fullkornspasta

Spis forskjellige typer bønner

probiotika fiberbønner planter

Viktigere ting å gjøre med probiotika og prebiotika:

  • Babyer er sterile fra fødselen. Du må konsumere mange nyttige stoffer for å skape en balanse. De første månedene etter fødselen er også grunnleggende;
  • Vedlegget er ikke et organ som ikke er nyttig og rett og slett der; Det fungerer som et oppbevaringsrom for de gode bakteriene. Du kan bare få dette fjernet i en nødssituasjon!
  • Mangelen på probiotika gjenspeiles også i utseendet ditt. For eksempel kan den brukes til å forklare mange hudproblemer. Så også fra dette synspunktet bør du vurdere tilstrekkelig økning i probiotika!

Prøv å sikre livet ditt med mer probiotika ved å spise riktig mat! Du vil snart legge merke til de flotte resultatene. Det lover vi deg!

Oppdag den mangefasetterte verden av krydder

probiotika fiber krydder urter

Naturlige prebiotiske kilder

probiotika fiber rå mat

Spis linser, erter og bringebær oftere

probiotika erter linser bringebær

Friske grønnsaker hver dag

probiotika friske grønnsaker fiber

Vær oppmerksom på et balansert kosthold

probiotika fersk mat sunt

Kalorifattig og fiberrik

probiotika potetsorter sunne