Stress har mange forskjellige ansikter. Noen er til og med veldig hyggelige ved første øyekast. Vi mener for eksempel den nye bilen eller den nye leiligheten du har råd til, men som da skaper mange flere stressende situasjoner for deg.

Det andre ansiktet på stresset er mer åpenbart. Dette er de “små”, men superkrevende spørsmålene som følger oss i hverdagen. De er av det slag, om vi vil ha nok tid, om vi kan utføre oppgavene på jobben på høyeste nivå og møte forventningene til våre venner og partnere. Det er nettopp dette stresset vi måtte redusere, slik at de ovennevnte prestasjonene igjen viser seg å være en fordel og ikke en ekstra vanskelig utfordring.

Det er også mange andre faktorer som vi dessverre ikke kan påvirke: Dette er den skitne luften, sigarettrøyken, timene vi må bruke bak kontoret i henhold til lov og kontrakt. Å lindre stress er ikke bare en anbefaling for moderne mennesker. Det er nødvendig.

Mye trening fører til redusert stress

redusere stress gymnastikk gjøre sport

Dette er en veldig effektiv og universell metode og er det første av de tre trinnene for å redusere stress i dag. Men du må huske på følgende regel: Du bør nyte bevegelsen du utfører. Hvis du heller vil gå og løpe, trenger du ikke slite på treningsstudioet.

Det beste du kan gjøre er å prøve ut forskjellige varianter for god bevegelse til du finner ut hva “din ting” er nøyaktig. Enten det er yoga, pilates, styrketrening, svømming eller en tur, bør du glede deg til det igjen og igjen.

Gymnastikk i naturen

redusere stressøvelser natureng

Tross alt bør du prøve å skyve grensene dine litt bredere i denne forbindelse. Hvis du liker noe, men ikke får gode resultater første gang, kan du prøve igjen. Vanligvis andre eller tredje gang du kommer i form. Regelmessige besøk og variasjon er også grunnleggende for langsiktig suksess.

Lytt til kroppen din regelmessig

redusere stress tretthet hodepine

Gjenkjenne stresset i tide

redusere stressbelastet rød blyant

Svært ofte er ikke stresset et resultat av overbelastning, men også et symptom på en sykdom i kroppen vår.Derfor er det på ingen måte godt å neglisjere sin egen helse. Kanskje hvis du ignorerer forkjølelsen, vil du fullføre de hastende oppgavene raskere. Da blir du halt og mindre effektiv lenger. Så ta eksamener og tester for din fysiske tilstand så ofte du kan.

Spiser antioksidanter

redusere stress frukt grønnsaker

Vær oppmerksom på et balansert kosthold

redusere stressmatpyramiden

I nesten alle tilfeller kan stress lindres ved å rense sinnet og kroppen. Faktisk er de to nærmere beslektet enn noen tror. Heldigvis øker bevisstheten om dette hver dag. Når du beveger deg mer, slapper sinnet også av. Når du får i deg antioksidanter gjennom kostholdet ditt, vil du oppleve en zen -tilstand i alle aspekter av din eksistens. Det siste punktet er enda viktigere om vinteren enn andre ganger.

Det er en tommelfingerregel her – spis så mye lokale råvarer du kan som produseres i den sesongen. Inkluder flere ting som fungerer som antioksidanter i din daglige meny.

Finn tid til meditasjon i arbeidsdagen

lindre stresskontormeditasjon

Antistressball for kontoret

redusere stress office stress ball

Strekk og strekk jevnlig mens du sitter

redusere stresskontorøvelser

Introduser familie yoga

lindre stress familie yoga

Drikk kamille te regelmessig

redusere stress drikke kamille te

Lavendel er også et veldig effektivt middel i stressmestring

lindre stress lavendel te

Spiser nok vann og vitaminer

redusere stressvannsdruer

Unn deg selv velværestunder

lindre stress velvære helg

Tren yoga

lindre stress yoga asanas beach

Reduser stress med visse yoga -asanas

lindre stressyogaøvelser

Vær helt med deg selv

lindre stressmeditasjon sjøbergarter