Reise- og feriesteder av interesse i Serbia

Severdigheter i Serbia som du absolutt må besøke

Dessverre har Serbia vært assosiert med veldig triste historiske hendelser de siste tiårene. Mange av monumentene ble ødelagt her i landet. Men det som er mye verre, der kan du fortsatt føle krigens smerte og de fryktelige følelsene og opplevelsene som er forbundet med den.

Reise til Serbia

Reis til Serbia Beograd ovenfra

På et tidspunkt må du tørre å kombinere å reise til Serbia med positive opplevelser igjen. Vi ønsker å gi vårt bidrag til dette i dag ved å gi noen eksempler. De vil vise deg at en tur til Serbia kan kombineres med mye glede, vakker natur og til og med romantikk.

Vi vil også gi deg noen tips som er spesielt egnet for en sommertur til Serbia.

Serbias nasjonalflagg

Reis til Serbias flaggemerker

Kart over Øst -Europa

Reise til Serbia kartemerker

 Kultur og tradisjon

Severdigheter Reise til Serbia Ferie i Øst -Europa

Beograd

Beograd, eller på serbisk Beograd, er en av de mest romantiske byene på Balkanhalvøya og også i Europa. Hvordan kan det være annerledes når det har arkitektoniske monumenter fra flere epoker og også ligger ved bredden av to vakre elver – Donau og Sava. Byen er også veldig kjent for det vakre sentrum på Therasie Platz. Der kan du besøke de flotte gamle bydelene, som ser eksotiske ut og har uforglemmelige opplevelser å by på. Dette er for eksempel Tashmaidan og Palilula.

Beograd – en romantisk hovedstad

Reis til Serbia Beograd sightseeing

Når du er der, gjør alt du kan for å besøke Kalemegdan festning. Den ligger på bredden av Sava, nettopp på stedet der elven renner ut i Donau.

Kalemegdan slott i Beograd

Reis til Serbia Beograd Kalemegdan slott

Slottet, som var eid av Obrenovich, er et flott syn. Bystyret er for tiden bosatt der. Bygningen er et vitne til mange forskjellige historiske hendelser i dette landet.

Katedralen i sentrum av Beograd

Beograd katedral Sava River Reise til Serbia

Sirogojno – åpent museum

Dette er et åpent museum som ligger i Vest -Serbia. Her finner du noen typiske hus som viser utviklingen av hverdagen i Serbia. Du kan også oppleve mange tradisjonelle håndverk.

 “Staro Selo” Sirogojno

Staro Selo Sirogojno Reise til Serbia ferie

 Et åpent museum

Staro selo Sirogojno sightseeing Reise til Serbia

Mechavnik

Det kalles trebyen Emir Kosturitsa – den berømte serbiske regissøren. Det ligger nær grensen til Bosnia-Hercegovina. Du har alt som er viktig her, spøk serberne: kino, kirke og fengsel.

Trebyen Emir Kosturitsa

Mecavnik Reis til landemerker i Serbia

Niš

Niš er også en by, som ligner på Beograd, men å besøke den alene er verdt en tur til Serbia. Nish ligger ved elven Nishawa. Det er en av de eldste byene på Balkanhalvøya. Det sies at dette er en av portene mellom Occident og Orienten.

En moderne bosetning for tiden på 1700 -tallet har blitt bygget på restene av den romerske byen som en gang eksisterte her.

Niš er den tredje største byen i Serbia

Nis Reise til Serbia landemerker

Lepenski Vi

Hvis du virkelig vil se tilbake i menneskets historie i lang tid, bør du definitivt besøke dette stedet. Det ligger på bredden av Donau i Øst -Serbia. Historiske bevis viser at jegere og fiskere fremdeles bebodde denne regionen i mange årtusener før Kristus.

 Lepenski Vi ligger på bredden av Donau i Øst -Serbia

lepenski vir Reise til Serbia severdigheter

Reise til Serbia severdigheter Lepenski vir

Djavolja Varos

Djavolja Varos Reis til attraksjoner i Serbia

Mechavnik heter fremdeles Drvengrad eller på tysk Küstendorf

Drvengrad Reise til Serbia severdigheter