velg reiseveske reise og ferietilbehør

Hard koffert eller ryggsekk i mykt skall?

Høytiden nærmer seg og spørsmålet om bagasje kommer opp igjen og igjen. Er min gamle koffert fremdeles stabil nok til å tåle belastningen på reiser? Eller spørsmål om hvilken koffertstørrelse som kreves, hvilken koffert som er best eller om en ryggsekk er det riktige valget av reisepartner, dukker ofte opp.

Derfor dedikerer vi oss til dette temaet igjen i begynnelsen av reisesongen.

Reisevesken som et elegant tilbehør

reiseveske skinnbrunt reise- og ferietilbehør

Ut og rundt med stil

reiseveske skinn stilig reise- og ferietilbehør

For ryggsekkturister – ryggsekken

Hvis du reiser mye rundt og sjelden bare er på ett sted på ferien, virker det som om du strekker deg etter reisesekken. Ingenting er mer praktisk enn en god ryggsekk med mange rom og lagringsplass når du reiser med buss og til fots over reisemålet. For det er ikke for ingenting begrepet ryggsekkturisme brukes om nettopp denne typen reiser. En koffert er rett og slett upraktisk for rundturer.

Ryggsekken kan være veldig praktisk

reiseveske ryggsekk reise og ferietilbehør

Når du kjøper, vær spesielt oppmerksom på brede, polstrede stropper som ikke klemmer seg og tilpasser seg godt til skuldre og rygg – ellers kan det raskt oppstå smerter i rygg og nakke. I tillegg er vanntette glidelåser eller regntrekk fordelaktig. På denne måten kan du være sikker på at innholdet ditt ikke blir vått. Du finner for eksempel gode modeller fra Vaude, Jack Wolfskin og Deuter.

Ryggsekk med hjul

reiseveske med hjul ryggsekk reise og ferietilbehør

For hyppige flygeblad – kofferten

Hvis du reiser mye med fly og er på forretningsreise eller bor på et hotell, er kofferten den ideelle følgesvennen. Imidlertid må koffertkjøperne bestemme hvilket materiale kofferten skal være laget av: aluminium, polykarbonat eller tekstil?

Hvis en vakker reiseveske alene ikke er nok, så strekk etter reisesaken

reiseveske eller ryggsekk reise- og ferietilbehør

Hvert av disse materialene har fordeler og ulemper. Den klassiske aluminiums-kofferten med hard skall selges fremdeles i dag, for eksempel av det tradisjonelle tyske merket Rimowa, som er ansvarlig for bl.a. Koffert 24 gir. Det er veldig robust, til og med nesten uforgjengelig, ettersom disse sakene opprinnelig ble utviklet for fotografer og deres følsomme utstyr

Imidlertid har de en liten ulempe. De er veldig tunge og kan raskt utvikle bulker under transport. Det er imidlertid svært lite sannsynlig at en slik koffert vil gå i stykker. I tillegg er det elskere som synes disse støtene er noe spesielt, ettersom de gir kofferten en spesiell karakter.

Hard Case – Fordeler og ulemper

reiseveske hard case reisetilbud og ferietilbehør

Etuier laget av forskjellige plast er lettere og fremdeles veldig stabile. Det er polypropylen, polykarbonat, Curv, ABS og mer å velge mellom. De har alle det til felles at de er veldig lette. Imidlertid er det forskjeller i dimensjonsstabilitet avhengig av temperaturen. Curv og polypropylen er spesielt robuste her og forblir stabile selv ved -40 ° Celsius. En mangel på disse koffertene kan være glidelåsen, som ofte brukes med disse materialene. Avhengig av kvaliteten brytes disse raskt, det samme gjør håndtakene for å trekke. I tillegg kan de vanligvis ikke overgå aluminiumskassene når det gjelder stabilitet.

Etuier laget av stoff og andre materialer 

reiseveske rullende koffert og ferietilbehør

Stoffvesker derimot er lette på lommeboken, ettersom de er mye billigere når det gjelder materiale. Men også her er det fordeler og ulemper. I tillegg til prisen taler fleksibilitet også til fordel for kofferter laget av tekstil. Stoffet ekspanderer mer, noe som kan være en fordel på ferie når suvenirer legges til. For eksempel, hvis en glidelås er åpen, kan lagringsplassen ofte forstørres. En stor ulempe for hyppige flygeblad vil imidlertid være stabiliteten, fordi sprekker eller hull veldig raskt kan oppstå under transport. Derfor, når du velger et stoffveske, velger du en laget av nylon. Det er mer motstandsdyktig enn andre stoffer.

Velge riktig koffertstørrelse

reiseveske koffert størrelse reise og ferie tilbehør

Hvilken størrelse skal den være?

Avhengig av reiseperioden kan du orientere deg om forskjellige volumverdier. For eksempel, hvis du iser i to til tre dager, skal kofferten holde mellom 20 og 40 liter. Disse koffertene er godt egnet som håndbagasje på flyet, da de vanligvis ikke overskrider maksimalmål på 56 cm x 45 cm. Det ser annerledes ut i en uke. Reiseelementet bør da ha mellom 50 og 70 liter. Fra to uker og utover anbefales kofferter fra 90 liter og oppover. Her bør du imidlertid også ta hensyn til bagasjens vekt, et maksimum på 20 til 23 kilo kan ikke overskrides på flyet.

Hvilken som er den perfekte reisefølge for deg, avhenger veldig av typen, frekvensen og varigheten av turen. Så det er best å skreddersy bagasjen din individuelt til ferien.

Koffert med retro design

reiseveske retro koffert reise og ferietilbehør