Den spanske lufttørkede skinke eller bedre kjent som Jamón Serrano

Det er ingen tilfeldighet at en av de første filmene som den veletablerte tandemen Penélope Cruz og Javier Bardem brakte sammen på utleieveggen, kalles “Jamón Jamón”. Historien forteller ikke bare om den lidenskapelige kjærligheten til de to hovedpersonene, men også om hemmelighetene til det spanske kjøkkenet, den gastronomiske kulturen og den sanne kulinariske lidenskapen til spanskene. Serrano skinke er en deilig typisk spesialitet på menyen til hver snackbar i dette landet, og et helt museum for denne delikatessen er til og med bygget i Madrid! Uten denne delikatesseskinken som er laget av kjøttet av grise med lys hud, ville det spanske kjøkkenet for lengst mistet sin unike sjarm! I motsetning til andre retter som er typiske for Pyrenees -halvøya, hvor forskjellige matlagingsstiler fra den gamle verden og Nord -Afrika er sammenflettet, er jamón en ekte spansk delikatesse!

Serrano skinke og iberisk skinke – toppen av spansk gastronomi

Serrano skinke

Det er to forskjellige typer spansk skinke på markedet – Jamón Iberico og Jamón Serrano. Takket være sin unike smak har Serrano skinke blitt til en delikatesse som er populær blant spanjolene over tid. Denne skinken ligner den italienske prosciuttoen både i smaken og måten den er laget på.

På markedet kan du finne delikatessen året rundt til en rimelig pris og konsumere den når som helst på dagen.

Jamón Iberico, derimot, er en mye dyrere spesialitet, som lokalbefolkningen liker spesielt på religiøse festivaler. Den iberiske skinke kommer fra mørkhudede griser som utelukkende blir matet med eikenøtter i en periode på 12 måneder. Grisene må bevege seg kontinuerlig mens de beiter i beitet. På denne måten lagres ikke overflødig fett i nakkeområdet, men fettmassen når alle muskler i hele kroppen: Fettet er smaksbæreren og oppfattes av gourmeter som behagelig, så lenge det ikke er for sterkt.

Den iberiske skinke er en nytelse for alle sanser!

skinkevin

Skivene skal gni med salt og deretter, avhengig av kvalitetsklassen, la dem modne og tørke i mellom 12 og 38 måneder for å garantere den høyeste kvaliteten på produktet. Førsteklasses Jamón kan lett gjenkjennes av sin uttalte krydret duft og er en ekte glede for øynene så vel som for alle de andre sansene! Skinken bør serveres med et glass rødvin eller tørr sherry. Du bør kutte den i skive-tynne skiver for å kunne puste lukten ordentlig, og deretter la kjøttet smelte i munnen!

Helsemessige fordeler med spansk skinke

serreno skinke oppskrifter

Både Serrano skinke og iberisk skinke er ganske rike på vitamin A, E og fettsyrer som normaliserer kolesterolnivået. Jamón inneholder også mange aminosyrer, jern og sink, saltinnholdet er innenfor rimelige grenser mellom 6 og 8%. Denne delikatessen fremmer regenerering og sårheling og senker aldring. Hvis blodtrykket er for høyt eller fordøyelsesproblemer, er det bedre å unngå skinke! I tillegg er forbruk av skinke strengt forbudt ved arterosklerose!

Forskerne oppdaget nylig de naturlige komponentene i umamin -smaken i iberisk skinke. Det er sant at denne følelsen av smak ikke kan formuleres, men den kan beskrives som noe kjøttfull, krydret og ganske velsmakende.

Serrano skinke – denne delikatessen finnes i hver spansk snackbar til en rimelig pris

serreno skinke som snack

Serranoskinke – Jamón kan kombineres perfekt med melon og annen frukt

serreno skinke sunn

Den iberiske skinke er en ekte delikatesse

iberiko skinke

Serrano skinke – En typisk matbit i Middelhavsregionen

Serreno skinke deilig

I Madrid kan du oppdage Jamón -museet

sereno skinke museum

Serrano skinke – spis sunt og deilig

serrano skinke hamon

Skinken skal kuttes i skive-tynne skiver

serrano skinke mester Skjær serrenoskinken Spis serreno skinke