Hva tenker du på når du hører om røyking? Enkelte fakta om røykeseremonier kommer garantert til å komme ut av minnet ditt fra det du hørte om i historietimen. Eller tenker du på den lille røykeren som hvert år er en uatskillelig del av julepynten din og som sprer en behagelig duft i rommet? Uansett hvordan det er med deg, må vi ærlig si: Når det gjelder røyking med urter, er de fleste overveldet. Det er spørsmål som: Hva er det egentlig det skal bety, og hva er hensikten med røyking? Er røyking mer en åndelig kunst som bare noen få har mestret, eller kan du også spre visse dufter i ditt eget hjem og nyte dem fullt ut? Men hvordan påvirker aromaene menneskekroppen, sinnet og generell velvære?

I adventstiden sprer søte røykere behagelige dufter i alle tyske hjem.

Røkelse i adventstiden

Svarene på disse og mange andre spørsmål knyttet til røyking av urter kan bare bli funnet hvis man virkelig går nærmere inn på emnet. Av ren nysgjerrighet undersøkte vi og fant mye interessant og verdifull informasjon om røyking generelt og spesielt med urter, harpiks og skog..

Hvis du vil finne ut mer om hevnens historie og også spørre om betydningen og metodene til denne gamle kunsten, så hold deg til den! Det blir til og med spennende!

 Røykeritualer hadde en tydelig religiøs og åndelig karakter i menneskets historie

Røyking ritualer

  • Et tilbakeblikk på historien om røyking med urter

Røyking med urter ser tilbake på tusenvis av år med historie. Faktisk er den like gammel som oppfinnelsen av ild. Det har etablert seg som en del av menneskelig kultur i løpet av mange århundrer. Hos mange mennesker er det en viktig tradisjon at hverdagen nesten ikke kan tenkes uten moderne mennesker.

Historikere antyder at det begynte mer ved et uhell. Våre forfedre satt rundt peisen og kastet urter, aromatiske tresorter eller kjøttstykker i de flammende flammene. De fant ut at forskjellige dufter kom ut som var fordelaktige og skapte forskjellige stemninger. Først da begynte du å selektivt kombinere urter, planter og røtter i henhold til deres dufter og bruke dem i forskjellige røykritualer. I førkristen tid var røyking en uunnværlig del av kulthandlinger som ble utført ved forskjellige anledninger, for eksempel på offentlige festivaler, fødsler og dødsfall. Stor vekt ble lagt på røyking fordi det hadde religiøse, profetiske og magiske formål. Kristendommen adopterte deretter disse røykritualene. Et ubestridt bevis på dette er bruk av røkelse i kirkene.

 Urte røyking har hatt forskjellige bruksområder rundt om i verden i løpet av mange århundrer

Røyking med urter

Gradvis, i tillegg til den religiøse verdien, har andre nyttige aspekter ved røyking blitt oppdaget. De fordelaktige effektene av forskjellige røkelsesdufter var kjent for de gamle grekerne i antikken, og de brukte røyking med urter som en helbredende metode. Romerne organiserte offerceremonier med røkelse for å tilbe gudene sine. Indianere i Amerika røk også ofte røkelse for å være i harmoni med naturen. Der ble røyking også æret som en viktig del av de åndelige kulter. I Fjernøsten ble røykeritualer også praktisert for religiøse formål, for helbredelse og som en del av ayverdisk medisin. Etter hvert tok folk avstand fra røykingens religiøse karakter og begynte å sette større pris på dens gunstige effekter på kropp og sjel.

 Selvfølgelig røyker du med forskjellige mål og formål

Røkelse med harpiksblomster

  • Moderne røyking med urter og dens mange bruksområder

I dag lever den gamle tradisjonen med røyking med urter, men nå dyrkes den på en annen måte og beriket med en ny mening. Det er ren nytelse for sansene når det er en frisk duft i våre fire vegger. Forbedring av inneluften er et viktig aspekt ved den moderne livsstilen fordi vi tilbringer mye tid i ett rom hver dag. Derfor brukes forskjellige røkt produkter for effektivt å desinfisere rommene. Et annet praktisk aspekt må understrekes: Ved å røyke med urter kan du ikke bare rengjøre og oppdatere romluften, men også garderoben din. Røyken driver bort møll og andre skadedyr og hjelper oss med å bekjempe dem vellykket.I tillegg er det en behagelig lukt i garderoben, av lavendel, jasmin eller bergamot, men i alle tilfeller fin og frisk!

 Lokale urter foretrekkes i røykeritualer hjemme

Urte røyking ritualer hjemme

I tillegg til dette rent praktiske aspektet ved røyking med urter, er det også det sunne og estetiske. Mange tenner en røkelsespinne når de vil roe seg ned eller ta avstand fra daglig stress. Det er velkjent at dufter har en kraftig effekt på vårt psykologiske og fysiske velvære. De kan ha en veldig beroligende effekt på oss og hjelpe oss med å kvitte psyken med dårlige energier. Andre kan være vitaliserende, til og med stimulerende, og få oss på tærne igjen. Smakene er så forskjellige og har ofte en veldig individuell effekt. Finn ut mer om effekten av de naturlige eteriske oljene her !

Å røyke med urter styrker vår sanseoppfatning

Røyking med urter hjemme

  • Føl ro og avslapning mens du røyker med urter

Alle har sine egne personlige grunner og argumenter for eller imot røyking med urter hjemme. Vi vil ikke nekte for det, men bare understreke det faktum at denne gamle tradisjonen fortsatt er godt bevart i dag. Bare metodene for røyking er forskjellige, la oss si i et nøtteskall – mer moderne. Alt du trenger å gjøre er å tenne et duftlys om kvelden og se flammen i noen minutter. Eller foretrekker du å bruke en røkelsesbrenner eller en bolle full av tørkede urter? Alt du trenger å gjøre er å sitte rolig og trekke et dypt pust av duften av urter. Du vil føle viss lettelse og kan lettere redusere stresset. Du vil også føle behovet for avslapning og refleksjon. Under de gunstige effektene av urteduftene, kan du bedre klassifisere tankene dine og reflektere over livet ditt. Å røyke med urter styrker vår sanseoppfatning og kan frigjøre sinnet fra negative følelser, og hvis du kombinerer det med et varmt badekar, unne deg ren avslapning for kropp og sjel!

Å røyke med urter gir bare plusspoeng i vår dynamiske hverdag. Vil du prøve det også??

Røyking med urter gir deg ren avslapning

Røyking med urter Slapp av

 Det frigjør sinnet fra negative følelser

Tørre urter

 Man kan bare dra nytte av dette.

Røyking med urter fordeler

 Den gamle tradisjonen fortsetter i dag

Røyking med urter

 Salter, oljer og tørkede urter er alltid nyttige

Røyking

 Gamle røyketeknikker brukes fortsatt

Røykingsteknikker

Om sommeren må du samle medisinske urter, plantefrø og røtter …..

Røyking med lokale planter

 … og la dem tørke i

Medisinske urteplantefrø

 Røyking er en gammel kunst som alle kan utøve i dag

Røyking med urter gammel kunst for alle