Ryktemøllen ulmer og mange forskjellige teorier sirkulerer om eggene gir helsemessige fordeler for kroppen vår, om de blir konsumert regelmessig, eller om de har en negativ effekt på menneskers helse. Temaet er også ekstremt interessant for våre ansatte, og derfor har vi undersøkt og lært mye om eggforbruk. Ernæringseksperter kaller egget en utrolig allsidig på kjøkkenet. Nå er eggets næringsverdier høyt verdsatt som kraftmat, og de kan nytes til frokost, lunsj og middag eller brukes til å lage en proteinrik matbit. Egg er faktisk sukkerfrie og lite karbohydrater, men de kan lett tilfredsstille sult. I dag planlegger vi å liste fordelene med å spise egg for deg. Vi vil faktisk vise deg at egget er en del av vårt sunne kosthold. Selv om noen av våre lesere ikke tror dette eller godtar det med forbehold, kan de ombestemme seg på slutten av denne artikkelen.

 Kokte egg er en del av en sunn frokost

kokte egg sunn frokost

 • Hvorfor er egget og forbruket viktig for helsen vår?

Nedenfor er en oversikt over fordelene ved å spise egg. De presenteres i 12 konsise punkter. Alle kan bare trekke sine egne konklusjoner på slutten av artikkelen. Hvis du allerede er nysgjerrig, hold deg til det og les videre!

 1. Egg gir deg et boost av energi. Et helt egg inneholder 6 gram protein av høy kvalitet og bare 70 kalorier. Kombiner to egg med en halv kopp havregryn om morgenen for en kalorifattig frokost som er mettende og balansert.
 1. Egg forbedrer leverfunksjonen. Hvert egg inneholder en sunn dose kolin. Kolin er et mikronæringsstoff som går langt mot å øke stoffskiftet, transportere vitaminer og mineraler og forbedre leverfunksjonen.

Et stekt egg vil fylle deg opp og gi deg mye energi

stekt egg metter mye energi

 1. Kolesterolet i egg er bra for kroppen din. Kolesterolet i egg påvirker ikke blodkolesterolet, som mange tror det gjør. Folk pleide å si at de ikke burde spise et helt egg fordi egg er for fete. Kan du fremdeles huske slike utsagn? Fra dagens perspektiv er de helt feil (for de fleste!). Ifølge moderne medisinsk forskning produserer leveren allerede kolesterol. Når du spiser egg regelmessig, begynner kroppen din å produsere litt mindre ….

 Å spise egg har mange fordeler for helsen din

Egg

 1. Egg øker HDL -kolesterolnivået. Men det er godt kolesterol. Lipoproteiner med høy tetthet, kjent som sunt kolesterol, reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Du kan øke nivået av HDL i kroppen din ved å spise egg regelmessig.
 1. Spis egg og ha sunne øyeboller. I tillegg til protein, inneholder egg høye nivåer av antioksidanter lutein og zeaxanthin. Studier har vist at disse næringsstoffene bidrar til å gjenoppbygge netthinnen og reduserer risikoen for grå stær og makuladegenerasjon.

Nyt å spise egg til frokost?

Spis egg om morgenen for å spise en mettende frokost

 1. Egg kan hjelpe deg med å spise mindre. Ved å lage egg til frokost kan du spise mindre gjennom dagen. Egg inneholder mye proteiner, noe som gjør dem høyt på listen over fyllmateriale.
 1. Egg er glutenfrie og når de er kokt, har de svært lave karbohydrater. Hvis du ikke tåler gluten, vil ha det i dietten eller har et spesielt kosthold, er egg en fin måte for deg å gjøre det på og få i deg nok protein. Det skal imidlertid bemerkes at noen studier viser at egg kan øke risikoen for hjertesykdom hos personer med type 2 diabetes.
 1. Beina dine er beskyttet ved å spise egg. Hvert egg inneholder vitamin D, og ​​dette kan bidra til å beskytte kroppen mot osteoporose.

 Egg inneholder vitamin D og beskytter mot osteoporose.

Egg D -vitamin

 1. Egg kan redusere risikoen for kreft. Kolin, det ovennevnte mikronæringsstoffet som hjelper din leverfunksjon, kan også redusere risikoen for brystkreft hos kvinner, ifølge kvinners helseforskning.

Merk: Du kan finne kolin i eggeplommer, ikke eggehviter. Så ikke vær redd for å spise hele egg!

Egg i avokadoskall – det ser deilig ut, smaker deilig og er veldig sunt!

Egg i avokadoskål

 1.  Spis egg for bedre muskler. Vektløftere liker å spise proteinshakes fordi de vet at protein er avgjørende for muskelgjenoppretting raskere. Hva med deg Trener du også aktivt? Etter treningen, spis et par egg for å bygge muskler i kroppen din.

Å spise egg gjør det lettere å bygge muskler i kroppen

Eggforbruk bygger muskler i kroppen

 1. Å spise egg mens jeg er gravid. Hvis lukten og strukturen til eggene ikke får deg til å føle deg syk og / eller kaste opp, kan du også spise dem under graviditeten din. Pasteuriserte kokte egg kan være en del av kostholdet ditt mens du bærer en baby under hjertet ditt. To egg inneholder 250 milligram kolin. Leger anbefaler at gravide og ammende kvinner bruker mellom 450 og 550 milligram per dag. Kolin støtter utviklingen av hjernen og forhindrer fødselsskader.
 1. Sunt hår, sunn hud. Egg inneholder et B-kompleks vitamin kalt biotin. Dette vitaminet hjelper kroppen din til å øke metabolismen og gjøre fett og karbohydrater til energi. Som et ekstra pluss kan det nevnes at biotin kan forbedre utseendet på hår, negler og hud!

 Egg inneholder biotin, noe som øker stoffskiftet

Eggmetabolisme

Biotin i egg omdanner fett og karbohydrater til energi

Egg omdanner biotinfett og karbohydrater til energi

 Er brune egg sunnere enn hvite? Svaret på det følger ……

Brune eller hvite egg her er svaret

 • Ytterligere nyttig informasjon om eggene og deres forbruk

Sist men ikke minst vil vi tilby deg interessant informasjon om eggene og absolutt løse enhver siste tvil om forbruket. Når de handler, blir mange ofte overrasket og vet ikke om de skal ta hvite eller brune egg i supermarkedet. Har det skjedd med deg også? Det kommer ord om at de brune eggene har høyere næringsverdier enn de hvite. Er det sant, spør hver dagligvarehandel.

Men det er klart at forskjellen faktisk bare er i fargen på eggeskallet. Næringsinnholdet i eggene er imidlertid ikke avhengig av dette. Det er bare viktig og avgjørende for deres smakskvalitet hvordan kyllingene ble matet og om de kommer fra bur eller frittgående husdyrhold. Det er bedre å be om det når du kjøper det og ikke la fargen på eggene forvirre deg. her du kan finne ut mer om fargen på eggene. For oss er deres sunne fordeler for menneskekroppen imidlertid avgjørende, og det er derfor vi har skrevet disse artiklene om dem.

Spis imidlertid hvite og / eller brune egg fornuftig og med måte og hold deg frisk!

Ikke la fargen på eggene irritere deg!

Fargen på eggeskallet hvit eller brun er ikke viktig

 Et egg på grovt brød! Det smaker godt!

Egg grovt brød utmerket smak

 Det er lett å skille eggehviter og eggeplommer når du lager mat eller baker kaker.

Eggehviten skiller lett fra hverandre når du tilbereder baking

 En sunn matbit som ikke inneholder mye kalorier

Sunne snackegg inneholder ikke mange kalorier

 Du kan bestille en eggrett selv på de beste restaurantene

Eggrett med utsøkt smak, servert perfekt arrangert