Sunt kosthold er relatert til vakker hud og vakkert hår

Om sommeren viser vi mye mer av kroppen vår. Ikke klærne, men hud og hår er vårt vakreste tilbehør denne sesongen. Vi må beskytte dem mot sol og tørke. Alle pleieproduktene hjelper oss.

Sunn mat og vakker hud og hår har noe til felles

sunt å spise smoothies drikker vakkert hudhår

Men de nytter lite hvis vi ikke spiser sunt. Hva må vi gjøre om sommeren for å holde oss friske og vakre? Vi vil gjerne gi deg et omfattende svar på dette spørsmålet i de neste linjene.

Spis så mye fersk som mulig

Fersk frukt og grønnsaker er sunt hele året.

Om sommeren har du imidlertid muligheten til å spise økologiske grønnsaker og frukt, eller i det minste de som er lokalprodusert. Fordi nå er det sesong for ferske produkter, og nå er de mye sunnere enn på andre tider av året. Gå til naturens rytme og spis ferske salater og andre grønnsaksretter. I stedet for søtsaker, bør du gå for frukt. Kombiner med nøtter og honning om nødvendig.

Å spise sunt er bra for hvordan vi ser ut

sunt å spise hud hår sommer frukt grønnsaker

Spis nøtter ofte

sunn mat å spise nøtter mandler

Grønnsaker som er spesielt sunne for hud og hår

tomater

Hvis du fortsetter å tilsette litt tomat i salaten eller tar den som tilbehør til andre gode retter, får du nok vitamin C og A..

Tilsett tomater i salatoppskriften

sunn mat tomater sommer vakkert hudhår

avokado

Hos oss er avokado aldri ferske. Men disse eksotiske fruktene er spesielt viktige for helsen vår om sommeren – de gir kroppen vår fuktighet og en rekke viktige mineraler. Slik ser hud og hår sunt og tonet ut.

Avokado er en sunn eksotisk frukt

sunn mat avokado vakkert hudhår sommer

Alt i grønt

Nesten alle grønne grønnsaker har høysesong om sommeren. Spis salater, grønne bønner, grønnkål. Det er best å konsumere disse grønnsakene i salater og kombinere dem med sunne fyllstoffer som magert kjøtt, fisk, quinoa, brun ris, kikerter, etc. Du blir kvitt de skadelige giftstoffene og får i deg rikelig med vitamin C, A og B. Du vil fortsette å forsyne kroppen din med fiber. Ikke bare kan du bruke grønne grønnsaker til å lage salater, men du kan også lage en rekke flotte smoothies.

Tilbered noe velsmakende med grønne bønner

sunt å spise grønne bønner som spiser hudhår

Forbered den grønne salaten

sunn mat salater mat sommerhud hår

paprika

Legg til paprika i alle sine farger på menyen. Spis dem i mellom når du vil bite noe eller skjære i små biter i en deilig salat med ost. Du lager en deilig og fargerik meny og gir deg nok karotenoider. Forskere mener at disse reduserer risikoen for hjertesykdom.

Paprika i forskjellige farger

sunt å spise paprika vakkert hudhår

frukt

Kjøp fruktene i henhold til modningstiden. Så de er friske og inneholder de mest sunne ingrediensene. Prøv alt, hvis mulig, fordi hver frukt har sine egne sunne egenskaper som ikke finnes hos andre.

For vakker hud og hår anbefaler vi at du spiser mer vannmeloner og honningduggmeloner. De hydrerer kroppen din og blir kvitt giftstoffene. De inneholder også en rekke sunne vitaminer og mineraler.

Om sommeren er det tilrådelig å spise vannmelon oftere for vakker hud og hår

sunn mat å spise vannmelon vakker hud vakkert hår

Magert kjøtt

Om sommeren bør du bare spise magert kjøtt. Dette er alle typer fjærfe. Lam kan også inkluderes i menyen for en forandring, men helst så sjelden som mulig.

Inkluder fisk i menyen regelmessig

sunn mat vakker hud vakkert hår spise fisk

Fisk og sjømat er veldig viktige for denne sesongen. Med disse gir du huden og håret de verdifulle aminosyrene. Slik sunn mat er grunnleggende for å se bra ut.

Sukkerfrie alternativer til isen

Is er en typisk sommerbit. Du bør ikke klare deg helt uten det, men det skal heller ikke spises for ofte. Se i stedet etter sukkerfrie alternativer laget med honning og andre sunne søte produkter. Ferskpresset juice og kalde smoothies fra din favorittfrykt kan være like sunt og velsmakende som alt annet.

Smoothies er friske, smakfulle og sunne sommerdrikker

sunn kost tips hud hår sommer smoothies