sunn søvn sunn søvn fine tips

Sunn søvn – det er viktig å vite?

Hvor ofte hører du på kroppen når du sover? Fordi det faktisk er her, som med mat, at det forteller oss hvor mye av det vi trenger. De fleste søvnforstyrrelser er basert på å overse signalene knyttet til denne funksjonen.

Sov godt

sov godt og sov i tips

Tilbring søvnløse netter

sunne søvnproblemer søvnforstyrrelser om natten

Hvorfor sunnere søvn er så viktig?

Nøyaktig kunnskap om dette hjelper oss også videre. Fordi i dagens veldig stressende verden har du ofte det problemet at du føler deg skyldig hver gang du tar en pause. Har du også overbevist deg selv på et underbevisst nivå om at du ikke fortjener søvn fordi du ikke gjør alle oppgavene dine effektivt nok??

Sovne på jobb

sunn søvn godt å vite tips livsstil

Trøtt i løpet av dagen

sov sunt og lev en sunn livsstil

Hvil godt neste dag

sunn søvn slappe av tips

Så vi vil berolige deg. Under søvn hviler ikke sinnet og kroppen bare. Du behandler og sorterer mye nyttig informasjon mens du sover. Du sorterer nye data, oppretter forbindelser mellom dem, og du fester alle nettverk av assosiasjoner. Noen nye kan også dukke opp.

Hjernen trener i å bygge nye nevronveier

sunn søvn nyttige tips livsstil

Elsker REM -fasen

Noe fungerer bra når du virkelig gleder deg. Søvn er en flott mulighet til å ha mange vakre drømmer. Enten du tror på tolkningen eller ikke, betyr de noe. De sier i hvert fall noe om personen vår som vi ellers ikke alltid kan oppfatte og forstå nøyaktig når vi er våkne.

Sov godt om natten

sunn søvn gjenopprette neste dag

Kan ikke sovne

sunn søvnkamp søvnforstyrrelse tips

De mest spennende og interessante drømmene i sunn søvn oppstår i den såkalte REM-fasen. Det tar mellom 90 og 100 minutter. Utad skjer det i form av veldig rask bevegelse av øynene.

Noen mennesker trenger en søvnmaske for å hjelpe dem med å sove bedre

sunne søvn tips verdt å vite

Hvor lenge må du sove til slutt??

Dette varierer fra person til person. Regelen er mellom 7 og 8 timer. Men minst en dag må du klare å stå opp uten vekkerklokke. Du kan også legge deg når du allerede er sliten, selv om det kanskje er litt for tidlig for de vanlige forholdene. Så du betaler ganske enkelt tilbake det du tok fra kroppen ved en annen anledning.

De fleste skal visstnok stå opp tidlig om morgenen

sov sunn vekkerklokke morgen livsstil

Stå opp uten vekkerklokke

sunn søvn sover i sunne kropper

Å sove i små doser

sunn søvn slappe av sofa mann

Noen tips for sunn søvn

Vi har bare noen få tips igjen, uten hvilke vi ikke vil avslutte emnet. Prøv å få minst 7-8 timers søvn. Hvis det er for stramt, tillat deg selv å “vinne tilbake” det du har mistet i små avdrag. Gjør søvn til en del av planen din! Sunn søvn må tas like alvorlig som alt annet.

Lytt til musikk mens du sover

sunn søvn fine tips livsstil

Hvis du ikke får nok søvn om natten, er det mest sannsynlig at du vil sovne i løpet av dagen

sove sunt nok søvn