bake sunt brød selv rugbrød grovt brød glutenfritt brød

Er brødet faktisk sunt??

Æret og rost, i mange århundrer har brød vært stiftmat for de fleste mennesker rundt om i verden. Derfor kan man med rette si at det har vært en del av vår historie i evigheter.

Stek sunt brød

Bake sunt brød selv oppskrifter grovt brødpasta

I denne formen, der den spises i dag, har vi kjent den i nesten 5000 år. På den tiden ble det forberedt slik av egypterne. Derfra ble det oppdaget av de gamle grekerne og overført til Europa. Romerne spredte det i alle sine provinser.

Hvilket brød er sunt??

Stek dine egne sunne brødoppskrifter og ideer

Med tanke på dette virker det litt rart at man skal spørre seg selv om brødet er sunt eller ikke. Men mange mennesker og forskere stiller dette spørsmålet.

Rugbrød – et deilig fyllstoff

Stek dine egne sunne brødoppskrifter og ideer rugbrød

Fordi det er en metthetsmaker som var veldig viktig for den tiden man var fysisk aktiv og aktiv. Men i dag beveger vi oss mye mindre og livsstilen vår har endret seg mye de siste tiårene, noe som alle krever et helt annet kosthold.

Karbohydratfritt brød

Stek ditt eget sunne brød rugbrød Bake glutenfritt brød

Hvordan og når er brødet sunt?

Brød er sunt når det er fullkorn. For det er faktisk slik det har blitt spist i flere tiår. Den raffinerte varianten som har blitt konsumert de siste tiårene er en ganske dårlig variant.

 Fullkornsbrødet smaker godt og er sunt

Stek sunt brød selv rugbrød med frø

Fullkornsbrød består av malt eller fullkorn

  sunt brød spise fullkornsbrød eller rugbrød

Men hvis du velger det sunne alternativet, kan du forsyne deg med mange verdifulle vitaminer fra B -gruppen: blant annet B1, B2, B3, B6. Du får også vitamin E, kalium, kalsium og jern.

Vitaminer i brød

sunt brød multigrain brød bake fullkornsbrød eller rugbrød

Glutenfritt brød

sunt brød grovt brød bak dine egne oppskrifter og ideer

Fullkorn er definitivt det bedre alternativet. Men det er en forskjell om det er fullkorn eller flerkorn. Rugbrød er ikke et verre alternativ. Disse alternativene er også veldig egnet for folk som ikke tåler gluten. I små mengder bør disse ligge på bordet ditt hver eller nesten hver dag. Fordi dette skaper en balanse i menyen din.

Deilig og sunt rugbrød på bordet

sunt brød grovt brød bak ditt eget rugbrød

Smørbrød med rugbrød

sunne brødsmørbrød med rugbrød

 Har du tenkt at du kan bake brødet selv hjemme??

Stek sunt brød selv rugbrød