Å være sunn og leve lykkelig – det er mottoet for vår nåtid! Millioner av mennesker rundt om i verden streber etter å ha et sunt kosthold og å være fornøyd med seg selv og verden. Dessverre er det lettere sagt enn gjort. Det er derfor vi ønsker å vie vårt bidrag i dag til temaet sunn mat. Nærmere bestemt ønsker vi å vise våre lesere disse sunne matvarene som hjelper til med å senke kolesterolet. Tross alt er det å ha kontroll over lipidnivået i blodet en viktig del av et sunt liv. Høyt kolesterol er et symptom på sykdom forårsaket av dårlige spisevaner og for mye stress. Høyt kolesterolnivå kan føre til at fettavleiringer bygger seg opp i arterier og blodårer. Dette begrenser blodsirkulasjonen og forårsaker høyt blodtrykk. Dette kan føre til koronar hjertesykdom, som kan være en forløper for hjerteinfarkt eller slag. Og ingen vil ha det, ikke sant?

 Sunt kosthold er en forutsetning for et sunt og lykkelig liv

Dypp med avokado

Høyt kolesterol kan skyldes en rekke faktorer. Din alder, kjønn og genetikk spiller alle viktige roller i risikoen for høyt kolesterol. Din vekt, kosthold, daglige aktiviteter og stressnivå kan også alle føre til høyt kolesterolnivå. Heldigvis er alle disse faktorene kontrollerbare gjennom livsstilsendringer.

Sunt kosthold kan ikke bare hjelpe, det kan gjøre underverker! Og det vil vi bevise for deg i det følgende!

 Uten medisiner, men med et sunt kosthold, kan du senke LDL -nivåene

Spis fisk

Når vi sier eller skriver kolesterol, høres det upresist og til og med generalisert ut. Det er viktig å skille mellom godt og dårlig kolesterol. HDL eller lipoprotein med høy tetthet kalles godt kolesterol. Dette er et veldig nyttig kolesterol som finnes i høye konsentrasjoner i kroppen. Dårlig kolesterol er kjent som LDL eller lipoprotein med lav tetthet. Det totale kolesterolnivået bør ideelt sett være mellom 100-200 mg / dL for en voksen. Verdier mellom 200 og 240 mg / dL kalles borderline. Forhåpentligvis er det ikke tilfelle med deg. Vi vil nå vise alle hvordan du kan senke kolesterolnivået ditt uten medisiner eller en større endring i kostholdet. Nå kommer listen over de beste matvarene som permanent vil senke LDL -nivåene.

Hvis du liker å spise egg til frokost om morgenen, vil det definitivt ikke føre til høyt kolesterolnivå

Kolesterolnivå

  • Sunt kosthold inkluderer egg

Det er allerede ubestridt at et sunt kosthold med høyt lipidnivå i blodet nødvendigvis inkluderer egg. Leger og ernæringsfysiologer har i mange år kranglet om du kan spise egg til frokost eller ikke hvis du har høye LDL -nivåer! Noen studier har funnet ut at inntak av eggeplommer kan øke kolesterolnivået. Imidlertid har det også vært studier som har vist at å spise eggeplommer kan senke høyt kolesterol ved å øke det gode kolesterolet. Mange glemmer at økning av HDL -kolesterol kan redusere risikoen for hjertesykdom og balansere kolesterolnivået. Å spise et helt egg hver dag kan gjøre underverker.

En håndfull nøtter er alltid bedre og sunnere enn å spise noe søtt

Spise sunt

  • Valnøtter er sunne

Det kan virke som en selvmotsigelse, men å spise mer fett kan senke kolesterolnivået. Enumettet fett bidrar til å senke LDL -kolesterolet. De er også høye i omega-3 fettsyrer, som kan senke nivåene av triglyserider i blodet. Dette senker fettet i blodet og kan forhindre opphopning i arteriene. Studier har vist at inntak av bare en håndfull valnøtter hver dag kan senke LDL -kolesterolnivået med 10%.

En virkelig variasjon av linser som bør være en del av det sunne kostholdet til hver familie

Ulike typer linser sunt å spise sunn mat hver familie

  • Linser og bønneforbruk senker kolesterolnivået

Linser er et fantastisk tillegg til enhver diett. De er rike på folsyre, som beskytter arterieveggene mot skade. Linser er også rike på magnesium. Magnesium får blodårene til å slappe av og forhindre hjertesykdom og hjerteinfarkt. Nyt linser tilberedt i salater eller i supper. Linser er en proteinkilde, spesielt for vegetarianere.

 Hvilken bønnetype er din favoritt? Men de smaker godt alle sammen!

Sunt å spise forskjellige typer bønner

Hele belgfrukterfamilien er en kolesterolvennlig godbit. Bønner er fulle av løselig fiber som har vist seg å være korrelert med lavere kolesterolnivåer. De andre helsemessige fordelene med bønner blir for tiden undersøkt. Proteinene antas også å bidra til redusert LDL -kolesterol. Å spise 1,5 kopper bønner 4 ganger i uken kan senke LDL-kolesterolnivået med 5-15% og redusere risikoen for hjertesykdom. Nyt bønnene dine Chili con carne, i humus eller som en deilig siderett.

Liker du å spise fisk?

Spis fisk

  • Et sunt kosthold betyr å spise fisk ofte!

Ørreten er en fet fisk og gir oss store fordeler når det gjelder sunn ernæring og god helse. Ørreten er veldig rik på omega-3 fettsyrer, som senker triglyseridene dine. Dette kan senke kolesterolet og forhindre hjertesykdom. Andre fisk som inneholder mye omega-3 fettsyrer er laks, tunfisk og sardiner. Gjør deilige og helt sunne fiskeretter til en del av den ukentlige menyen, og helsemessige fordeler ved å senke kolesterolet ditt vil ofte merkes. Ørreten kan kokes eller stekes, grilles eller paneres. Det er viktig hvordan det tilberedes slik at dets helsefremmende egenskaper blir godt bevart. Du kan også bruke den til å tilberede en frisk salat, kombinert med for eksempel grønnsaker og ris eller mais. Å det smaker godt!

 Inkluder den krydrede knollen i kostholdet ditt!

Sunt å spise sunt kosthold hvitløk

  • Hvitløk er en del av et sunt kosthold

Hvitløk har en veldig spesifikk lukt og er derfor enten elsket eller hatet. Men det er et verdifullt tillegg til mange retter. Noen studier har funnet ut at inntak av hvitløk (minst 2 fedd om dagen) kan senke LDL -kolesterolet samtidig som HDL -kolesterolet holdes på et godt nivå. Studiene fant at jo mer hvitløk som ble spist, desto flere helsemessige fordeler kan man få av den. Det er ikke vanskelig å lage, for hvitløk passer fantastisk til mange retter. Du kan bruke den krydrede knollen når du tilbereder hvert måltid, i salater og dips og når du vil spise noe krydret.

 Et eple om dagen holder doktoren borte!

Å spise eple sunt kosthold daglig trenger ikke en lege

  • Spis epler og vær sunn

Det er et ordtak om at et eple om dagen kan holde legen unna, og det samme gjør kolesterolet ditt. En nylig studie fant at inntak av bare ett eple om dagen i en måned reduserte LDL -kolesterolet med 40%. Epler inneholder mye løselig fiber, som kan hjelpe kroppen med å fjerne overflødig fett. Denne sunne frukten er også rik på antioksidanter polyfenoler. Men sitrusfrukter er også veldig, veldig nyttige for alle som ønsker å senke kolesterolnivået gjennom et sunt kosthold. Disse fruktene er frontløpere i kampen mot høyt kolesterol fordi de inneholder mye vitaminer og fiber. De fremmer fordøyelsen, danner gallsyre i tarmen og bærer den ut av kroppen. For at leveren skal produsere den igjen, bruker den LDL fra blodet. For å oppnå denne effekten må du spise to sitrusfrukter om dagen – for eksempel en grapefrukt og en appelsin!

Du kan spise modne jordbær mellom måltidene

Modne jordbær sunt å spise så i mellom ved å spise

  • Jordbær er en fantastisk supermat

Hvis vi allerede skriver om frukt, trenger vi ikke glemme to andre naturlige kolesterolsenkende legemidler, jordbær og avokado. Jordbærene er en fantastisk supermat. De er utrolig fordelaktige for helsen, og deres vanlige forbruk fører til konstant senking av kolesterolnivået. Nyt ferske jordbær for maksimale helsemessige fordeler. Frukt Jordbær inneholder fiber, som kan forbedre kolesterolnivået ytterligere.

 En dukkert med avokado er sunt og smaker godt!

Sunt kosttilskudd med avokado

  • Avokado – den eksotiske mirakelarbeideren for helsen vår

Avokado er en sann og stor mirakelarbeider for ditt hjerte og kolesterolnivå. Avokado er full av oljesyre, et enumettet fett. Oljesyre er kjent som omega-9 fettsyren. Avokado er en av de høyeste naturlige kildene til oljesyre, med macadamianøtter nummer to. Studier har vist at oljesyre kan redusere LDL -kolesterol ved å hemme prosessen med å omdanne fett til kolesterol. Nyt avokado i moderate mengder fordi det høye fettinnholdet gjør det til en kalorimat.

 De som spiser mye asparges har ikke høye lipidnivåer i blodet

asparges

  • asparges

Disse deilige ferske grønnsakene er en populær siderett fordi de passer godt til ethvert måltid. Ikke bare er asparges en favorittmat for tyskerne, den kan også hjelpe deg med å senke kolesterolnivået. Det er høyt i uløselig fiber, noe som gir den sin trådete tekstur. Dampet asparges smaker ikke bare godt, det er super sunn mat. Du kan nyte dette trygt til frokost, lunsj eller middag!

Müsli med blåbær og bananskiver smaker deilig om morgenen!

Sunt å spise frokostblandinger

  • Müsli om morgenen for en sunn start på dagen

Havregryn er en stiftmat som varmer magen til mange mennesker rundt om i verden om morgenen, spesielt i de kalde månedene. Det gir ikke bare nok energi til en god start på en travel hverdag. Frokostblandingen din bekjemper LDL -kolesterol. Den løselige fiberen har en positiv effekt på tarmfloraen ved å feste seg til kolesterolet i tarmen og bære den ut av kroppen din før den absorberes. En studie fant at å spise havregryn sammen med andre kolesterolsenkende matvarer hadde samme effekt på kolesterolnivået som reseptbelagte legemidler.

Müsli med blåbær er din foretrukne frokost om morgenen?

Sunn å spise müsli med blåbær

Men som vi skrev i begynnelsen av denne artikkelen, handler dette om sunn mat, ikke medisin! Sunn mat, mye fisk, fersk frukt og grønnsaker med et fornuftig og regelmessig inntak kan alle føre til en senking av kolesterolnivået. Hvis temaet påvirker deg på noen måte, kan du prøve en ny meny som inneholder disse matvarene. Du kan absolutt ikke gå galt med dette. Tvert imot, kolesterolnivået ditt blir lavere neste gang du tar en blodprøve!

Jordbær kan spises fersk om sommeren, men også om vinteren

Ferske jordbær

Asparges er definitivt en del av tyskernes sunne kosthold

Asparges er sunne

Gresskarfrø og linfrø er også et sunt kosthold for de med kolesterol

Sunt å spise gresskarfrø linfrø

Sunt å spise gresskarfrø linfrø sunn mat mot høyt kolesterol

Kolesterolnivå

 Spis minst ett eple om dagen for å holde deg frisk

Sunt kosthold Å spise et eple hver dag trenger ikke lege

Ren natur – ung hvitløk kommer rett fra hagen

Sunn å spise natur

Det finnes forskjellige typer bønner, så du kan velge den rette for deg. Eller vil du prøve dem alle?

Å spise sunne forskjellige typer bønner er bra for høyt kolesterol

 Nøtter smaker godt og er veldig sunne

Sunt kosthold nøtter

Du må alltid ha kokte egg i nærheten – de tilfredsstiller en liten sult umiddelbart og er bra for helsen din!

Sunn mat kokte egg i frokostbollen