Hvert år 21. april feirer Storbritannia nasjonal te -dag, når te -tiden virkelig blir kapitalisert. Det er velkjent at britene har hatt avslappet te i århundrer. Drikken som er ikonisk der har en rikere historie enn vin og øl. For øyboerne er ettermiddagste en del av den engelske livsstilen. Av denne grunn snakker vi om engelsk te -kultur i dag. Utenfor Storbritannia opprettholdes tradisjonen med å drikke te i mange andre land rundt om i verden med ypperlig organiserte seremonier. Tidligere var det tider da individuelle te var mer verdifulle enn gull. Deres sunne effekt på menneskekroppen har blitt verdsatt lenge. Dessverre, i vår moderne verden, har te -tidstradisjonen mistet sin betydning. Men teforbruket vokser. I dag drikker den gjennomsnittlige briten rundt 900 kopper te i året, noe som faktisk kan beundres.

 Te tid på engelsk måte: den fineste av de fineste!

Engelsk stil te tid fin te service vakker blomsterdesign

I denne artikkelen dekker vi litt mer om den engelske te -timen. Vi holder oversikt over historisk informasjon om utviklingen av teindustrien og produksjon av fine tesett. Vi viser deg også herlige fotoeksempler på de beste te -tjenestene, som selvfølgelig tilhører den engelske te -kulturen.

Følg med på noe nytt og inspirert om å drikke te på engelsk måte også.

Enkel design, porselen av høy kvalitet!

Engelsk stil te-servering i blått

Siden når har te -tid vært så populær i Storbritannia??

La oss ta en dypere titt på historien til den populære britiske drikken og utforske opprinnelsen til te som drikker på engelsk måte. Te er ikke bare en populær drink i Storbritannia, den spilte også en stor rolle i landets utvikling. Det er historiske bevis på at England begynte å importere te fra Kina på midten av 1600-tallet. Te -tid, dvs. å drikke te, var et symbol på høy sosial status på den tiden.

Sublim design i hvitt.

Teutstyr, fint porselenhøyd design

Deretter bygde kongeriket sin egen teindustri i India, noe som bidro til å utvide britisk styre i den delen av verden. Samtidig har det utviklet seg nye bransjer i Europa her. Den britiske keramikkindustrien blomstret og te var i sentrum for denne utviklingen. Storbritannia er også kreditert for å produsere noen av verdens mest populære te -tjenester, selv om den britiske kjærlighetsaffæren med fine tesett laget med tesett importert fra Kina begynte.

 Fine blomstermønstre pynter det hudtynne porselenet.

Tekopp fint blomstermønster skinn-tynt porselen

Engelsk produksjon av tesett

En form for imitert porselen kalt kremgods (kremfarget fajanse) dukket opp på midten av 1700-tallet. Det ble først raffinert av Josiah Wedgwood (1730-1795), som la kaolinitt (en type porselen leire) til glasuren. Selv i dag er Wedgwood -tesett et yndet varemerke, og på grunn av sin enkelhet vekker det stor fascinasjon sammenlignet med de fargede glasurene som ble brukt på den tiden.

 Josiah Wedgwoods tekanner er virkelig unike.

Josiah Wedgwood tekanne

Enkelheten i design er fascinerende.

En slags tesett

I 1784 begynte fabrikker over hele Storbritannia å fokusere på å lage te. På den tiden var den industrielle revolusjonen i full gang, statlige avgifter på te ble senket, og som et resultat økte forbruket. Til slutt i 1791 sluttet East India Company (Storbritannias fremste handelsselskap) å importere kinesisk porselen. Dette ga britiske produsenter muligheten til å forbedre engelsk te -produksjon. De engelske porselenproduktene for Tea time erobret den ledende verdensmarkedsposisjonen innen te -sett.

 Engelsk porselen er nå den ubestridte verdensmarkedslederen innen te -sett.

Te tid engelsk porselen

Britene har eksperimentert med nyskapende te -design siden 1800 -tallet. Spesielt tekanner brukes ofte for å demonstrere sta og kreativitet. Disse er dekorert med figurer og blomstermønstre, og til og med skildrer hele scener. Unike skulpturelle former ble tryllet frem og sanne kunstverk ble skapt. De fine mønstrene gjør særegenheten til det engelske tesettet. Derfor er britiske tesett, gamle eller nye, fortsatt ettertraktet av kjennere og verdsatt som samlerobjekter.

 Dette tesettet fremkaller fascinasjon.

Te-service i engelsk stil

– Praktiske tips for å kjøpe vintage te -sett

For at du virkelig kan organisere te-tiden på engelsk måte og nyte den varme drikken, trenger du tesett av høy kvalitet. Derfor vil vi endelig gi deg noen praktiske tips for å kjøpe vintage tesett, slik at du kan ta den beste avgjørelsen når du kjøper et tesett.

Tips 1: Kjøp bare det du liker og det som er viktig for deg. Uansett hva du samler inn, er ekspertrådene alltid de samme: Å kjøpe for å investere er alltid en risiko. Så bare kjøp stykker du vil glede deg over i årene som kommer.

Tips 2: Nå er det en god tid å kjøpe. Vintage tesett er rikelig på markedet. Med de fleste britiske produksjoner nå opphørt og keramiske varer lett å bryte, er det sannsynlig at etterspørselen etter vakker klassisk tekanne vil øke. Tetjenester av høy kvalitet vil bli en sjeldenhet i markedet i årene som kommer.

 Hyggelige engelske te -tjenester for kjennere og samlere.

Hyggelig engelsk te -tjenester

Tips 3: Dette påvirker kjøpesummen. Hvis du liker et tesett og vil eie det, kan dette produktet fortsatt være verdt å investere i. Du må imidlertid huske at alle sprekker vil redusere videresalgsverdien.

Tips 4: Ikke kjøp det du liker ved første blikk. Noen av de vakreste og mest verdifulle tekanner og tesett er verdsatt for sin form, ikke bare for dekorasjonen.

Nå kan du beundre klassiske engelske tekopper, kanner og hele te -tjenester i vårt bildegalleri. Redaksjonen ønsker deg masse moro!

Ta en kopp te?

Te tid på engelsk måte fine tesett med et subtilt mønster

 Engelsk te serveres med tebrød eller tekake.

Engelsk te-tid

Når det gjelder mønstrene på tesettene, kjenner kreativiteten ingen grenser.

Tekanne fint mønster veldig kreativt skildret hester

 Tekanne fint mønster veldig kreativt skildret hester

Tekanne

Nyt også å drikke te?

En slags tekopp

 Tekaker og kjeks er en del av hver te-time i engelsk stil

Art te kake kjeks

Ren perfeksjon!

Te fest dekorasjon