De fleste eldre er av den oppfatning at det er vanskelig å gå ned i vekt i alderdommen, og at det ikke engang er nødvendig. Ernæringseksperter og leger forstår imidlertid ikke dette fordi vekttap er bra for helsen vår i alle aldre. Å miste ekstra kilo er spesielt viktig for mennesker i en avansert alder. Det kan gjøre noe bra for din generelle helse og forhindre en rekke sykdommer. Det store spørsmålet er imidlertid hvordan du kan redusere vekten enkelt, sunt og effektivt i alderdommen. Strenge dietter som OMAD -dietten anbefales ikke av eldre av medisinske årsaker. Hva hjelper så eldre som er overvektige? Vi har svaret på det spørsmålet. Nedenfor er noen velprøvde tips og triks for sunt vekttap i alderdommen. I tillegg unngås mulig risiko ved feil vekttap. Imidlertid vil du snart finne ut hva du skal se etter.

Å gå ned i vekt ved alderdom er mulig hvis du følger de riktige tipsene og reglene.

Gå ned i vekt gammel mann kvinne som handler sunn mat frisk frukt og grønnsaker

Sunt vekttap i alderdommen er vanskelig, men ikke umulig

Det er vitenskapelig bevist at visse funksjoner i kroppen endres med stigende alder. Fremfor alt er dette hormonelle endringer og en redusert metabolisme. Seniorer er ikke lenger like aktive som før, de beveger seg mindre og bruker derfor færre kalorier.

I denne forbindelse er kostholdet ditt grunnleggende for riktig vekttap i alderdommen og for din generelle helse. Den gylne regelen her er: du må bruke mer energi enn du bruker. Dette betyr at sport og trening også er viktig i alderdommen, slik at du kan holde deg frisk og frisk lenger. La oss ikke glemme den sosiale rollen som sosiale kontakter spiller. I denne forbindelse kan vi bare tilby et godt råd: Omgiv deg med hyggelige mennesker som har samme livssyn som deg. Disse positive mellommenneskelige forholdene kan også være motiverende for å miste vekt i alderdommen. Men nå til de viktige tipsene for vekttap i alderdommen!

Hvis du vil gå ned i vekt i alderdommen, må du spise sunn og kaloririk mat.

Gå ned i vekt hos kvinne i alderdommen ta hensyn til sunn og kaloririk mat når du spiser

Tips 1: Et balansert kosthold er avgjørende for sunt vekttap i alderdommen

Sunn og vitaminrik mat er et must for alle som ønsker å gå ned i vekt i alderdommen. Med et balansert kosthold kan du forhindre uønskede bivirkninger under vekttapsprosessen, for eksempel mindre energi, mangel på næringsstoffer og vitaminer osv. Å gå ned i vekt i alderdommen må ikke gå ut over livskvalitet og vitalitet. Du trenger nå mye frisk frukt og grønnsaker (uansett årstid), men lite fett kjøtt. Drikk også nok vann og urtete med honning i løpet av dagen. Dette øker stoffskiftet og får kiloene til å falle lettere. Imidlertid må du klare deg uten snacks og søtsaker mellom måltidene. I prinsippet er disse kaloririke og forstyrrer vekttapsprosessen. Det er også tilrådelig å redusere størrelsen på matdelene. Så ta en liten tallerken. Selv om den er full, er det alltid mindre mat på den enn i en stor tallerken. Du får også en god metthetsfølelse og er fornøyd. Snart blir du vant til mindre porsjoner.

Mindre porsjoner får deg også til å føle deg mett.

Gå ned i vekt alderen kvinne alene til frokost og drikker en liten del te -avis

 Tips 2: Gjennomgå og endre dine egne spisevaner

Vi har alle våre gode og dårlige spisevaner. Noen insisterer på en sterk frokost om morgenen, andre spiser mye om kvelden. Blant oss er det også middager, de med en søt tann og mange andre gourmeter. Sunt vekttap i alderdommen handler imidlertid i stor grad om riktig kosthold og å unngå usunn mat. Strenge dietter er tabu for eldre, bare periodisk faste, som har blitt så populær de siste årene, anbefales. Hvis du ikke har noen metabolske problemer (for eksempel skjoldbruskkjertelen eller diabetes), kan du velge denne ernæringsmetoden. Du må imidlertid diskutere planene dine med fastlegen din på forhånd. Det store plusspunktet med periodisk faste er at du ikke teller kaloriene, men ser på klokken og justerer måltider deretter.

Risdiet er virkelig ikke for alle.

Å gå ned i vekt Eldre risdietter gjør ikke det beste for eldre Sunn kost å spise

 

Noen former for periodisk faste er kjent. 16: 8 -metoden er veldig populær, noe som betyr at du kan spise innen 8 timer om dagen og faste i 16 timer. For eksempel spiser mange mennesker i tidsvinduet fra 10 til 18, og så er det over! Imidlertid krever denne formen for faste også en sterk vilje og selvsikkerhet. En annen form for periodisk faste har blitt stadig mer populær den siste tiden, og det er å avbryte middagen. Seniorer kan også gå ned i vekt ved å bruke denne ernæringsmåten. Bare hopp over middagen helt to eller tre ganger i uken, og du vil snart se gode resultater. Du vil raskt gå ned ekstra kilo og føle deg frisk og frisk.

Det er bedre å gjøre uten paier, kaker og andre delikatesser.

Gå ned i vekt på eldre alder, unngå å spise et stort stykke kake

Tips 3: Så mye trening som mulig i frisk luft

Trening i frisk luft er ikke et populært tema for overvektige eldre. Mange er enten for late eller har ikke lyst til å ta lange turer. Og derfor øker de med alderen. Mye trening og litt sport er også nyttig i alderdommen. De gjør oss fysisk i form og får oss i godt humør. Så de har bare en positiv effekt, så du bør aldri klare deg uten dem. Men mye avhenger av dine tidligere vaner. Vårt råd er å velge en sport du liker og som du gjorde for mange år siden. Dette kan for eksempel være sykling, fotturer eller svømming. Disse tre idrettene er skånsomme mot leddene, noe som er viktig i alderdommen. Med disse kan du også sette ditt eget tempo og trene dem i henhold til dine evner. I tillegg kan det også være morsomt å gjøre gymnastikk eller yoga i en seniorgruppe.

Alt er lettere med gode venner.

Eldre tre venner går ned i vekt mens de går forbi elven i parken i en storby

Du har andre måter å gå ned i kilo ved å trene på treningsstudioet. Du må imidlertid ha diskutert eventuell styrketrening med legen din på forhånd. Du kan også øke stoffskiftet ved å besøke badstuen og vekslende bad. Dette vil også garantert føre til vekttap i alderdommen. Imidlertid, forutsatt at du er ved god helse og ikke har noen kardiovaskulære lidelser. Vårt råd er: ikke prøv for hardt, unne deg noen velvære -timer i spaet.

Lette øvelser i seniorgruppen er en god idé for å gå ned i vekt når du blir eldre.

Gå ned i vekt ved alderdom lette øvelser i seniorgruppen bedre idé for vekttrening

Vekttrening i treningsstudioet er kun for godt trente eldre.

Gå ned i vekt alderen kvinne under styrketrening i treningsstudio Vektøvelser bare for godt trente eldre

Til slutt vil vi råde deg til å søke råd fra fastlegen din om du er overvektig og bør gå ned i vekt. Diskuter med ham den beste ernæringsmetoden for deg personlig, slik at du holder deg frisk og går ned i kilo. Og ikke glem: der det er en vilje, er det en måte!

Start dagen med en lett frokost og rikelig med frukt.

Gå ned i vekt alderen kvinne på kjøkkenet start dagen med lett frokostjuice masse frukt

 Drikk mye vann, te eller smoothies hele dagen.

Gå ned i vekt eldre eldre kvinne på kjøkkenet skriver noe om drikker smoothie te

 Oppretthold gode kontakter med vennene dine. Å spise sammen kan være motiverende for vekttap i alderdommen.

Gå ned i vekt i alderdommen Seniorer mens de spiser sammen Opprettholder gode kontakter og snakker sammen

Under aktiv trening må du drikke mye vann og sjekke pulsen og blodtrykket.

Gå ned i vekt i alderdommen Kvinne som drikker mye vann mens hun trener aktivt, sjekker puls og blodtrykk

 Trener du vekt? Deretter under oppsyn av en profesjonell trener!

Gå ned i vekt gammel trening i studio med en profesjonell trener

 Eller kanskje med mannen din eller partneren din.

Gå ned i vekt alderen mann kvinne i treningsstudio som trener på utstyr