Togreiser over hele Europa – fordeler og ulemper sammenlignet med flyreiser

Dette er den andre delen av artikkelen vår, som fokuserer på fordelene og ulempene med Togtur gjennom Europa. Alt som er blitt sagt her, tjener først og fremst til å sammenligne med flyreiser.

Togreiser gir deg muligheten til å nyte kul utsikt

togreiser fordeler flyreiser

Du nyter turen

Med toget kan du glede deg over nye steder, selv om du ikke går av i det hele tatt. Å reise med fly er ganske monotont i sammenligning. Landskapet som åpner seg for øynene dine fra toget er unikt og uforglemmelig.

Vakre landskap avsløres foran øynene dine

togreiser gjennom Europa fordeler fremfor flyreiser

Å se gjennom vinduet mens du reiser er et yndet tidsfordriv for mange mennesker

togreiser mann ser gjennom vinduet

En togreise blir til en ekte opplevelse

jernbane reiser ferie fordeler ulemper sammenlignet med flyreiser

De fleste er roligere og mer avslappede på toget. Dette har ikke bare noe å gjøre med flyskrekken. de Togtur ha noe kontemplativt og avslappende med dem. Føler ikke det samme?

Du er konstant koblet til Internett

Vi anbefaler faktisk at du slår av under togreisen og bruker så lite tid som mulig på Internett. Likevel er det flott å ha et Wi-Fi-nettverk med deg, slik at du kan holde kontakten med venner og slektninger og ta noen flotte bilder. Er du enig? Dette er rett og slett ikke mulig på et fly.

Reis gjennom Europa med hele familien

togreiser fordeler med en komfortabel, hyggelig familie

Du føler deg veldig komfortabel

De fleste internasjonale tog er veldig komfortable, selv om du ikke betaler for den første prisklassen. Du har absolutt et sete og avstanden mellom hvert sete er stor nok. Passasjeren føler seg uforstyrret på toget. Dette er ikke alltid tilfelle på et fly.

Toget gir deg muligheten til å ha råd til en komfortabel reise

togreiser fordeler ferie reiser komfortabelt hyggelig

Ulempene

Vi vil ikke overtale deg til å gjøre noe her. Målet vårt er å hjelpe deg med å ta en objektiv avgjørelse om jernbane- eller flyreiser ville være den bedre løsningen for deg. For å være enda mer overbevisende, har vi også en liste over fakta som kan vise seg å være potensielle ulemper når det gjelder togreiser.

Togreiser kan være ganske dyre

Luksuskvaliteten som vi ofte opplever på tog har naturligvis sin pris. Togreiser er ofte veldig dyre, noen ganger enda dyrere enn flyreisen. Vi vil gi deg tipset om å kjøpe billettene så tidlig som mulig og se etter ulike gode tilbud.

Vurder å reise med tog på forhånd

fordeler med togreiser fremfor flyreiser

Du må gi deg god tid til flere turer

Destinasjoner som ikke er veldig langt unna, kan nå nås raskere med tog enn for eksempel med fly. Men dette er selvfølgelig ikke tilfelle for de fjerne byene. Du må ta deg god tid, og noen ganger kan en tur som tar noen timer med fly ta deg noen dager med tog. Selvfølgelig er det også muligheten til å ta nattoget, men i dette tilfellet gjelder mange av fordelene vi nettopp har nevnt, ikke.

Barn liker også togreisen

fordelene med togreiser nyter vakkert landskap

Forsinkelser på grunn av anleggsarbeid

Jernbaneinfrastrukturen er kompleks og dyr. Den må repareres igjen og igjen slik at den forblir trygg i den høye hastigheten som utvikles. De nødvendige byggearbeidene kan føre til betydelige forsinkelser.

Noen ganger er det situasjoner som kan gjøre togreisen litt lengre

togreiser gjennom Europa vakker utsikt ferie

Hva er ditt neste reisemål i Europa? Kan det være at togreiser er den bedre transportideen? Eller kanskje kombinere å reise med toget og fly?