Irsk eller ikke, 17. mars har en god grunn til å feire med venner, arbeidskollegaer og nære slektninger. Du kan alle feire St. Patrick’s Day sammen og nyte et tradisjonelt irsk måltid. Vi viser deg de beste ideene for en festlig irsk meny om et øyeblikk. Følg med og la deg overraske!

 Den tradisjonelle irske retten med corned beef bør ikke mangle på festbordet på St. Patrick’s Day!

2

Mars er den perfekte tiden for å nyte alle ting irsk, så vi har satt sammen en samling favoritter og desserter i irsk stil til en middag på St. Patrick’s Day. Feir festen ved å invitere venner over og servere en festlig meny med varer som cornbiff og kål, irsk brusbrød og en potetrett.

Men er det mulig på denne dagen uten deilige desserter og smakfulle drinker? Nei selvfølgelig ikke! Derfor gir vi deg også tips for å organisere en irsk St. Patrick’s Day -fest.

Det festlige måltidet med venner og familie begynner med den appetittvekkende ølostfonduen

Ølostfondue dipping stick croutons festlig meny

Forretter bør ikke mangle på menyen på St. Patrick’s Day

Hvis du leter etter en typisk irsk forrett til St. Patrick’s Day, har vi to! Begge smaker utmerket og stimulerer appetitten samtidig. Begge forretter er de irske favorittene, så det er verdt å prøve dem også. Eller kjenner du allerede ølostfonduen? Den tilberedes med ost, hvitløk og øl. Server med festlige sleiver som kringler, paprika og brød.

 Reuben Spread – perfekt for pålegg på brød!

Reuben Spread Perfekt Spread Festlig meny St. Patricks Day

Den festlige menyen i anledning St. Patrick’s Day inkluderer også en andre forrett, som irene kaller Reuben Spread. Denne dippen er akkurat som pålegg og kan enkelt tilberedes i tregkokeren.

 Cornbiff og kål – en må -ha i menyen på St. Patrick’s Day

hjemmelaget corned beef og kål med gulrøtter og poteter festlig meny

Typiske irske hovedretter i festmenyen 17. mars

Ingen St. Patrick’s Day -meny ville være komplett uten cornbiff og kål. Tradisjonen med å servere corned beef med kål til St. Patrick’s Day-middag ble startet av irske amerikanere på midten av 1800-tallet da biff ble brukt som erstatning for bacon i den tradisjonelle irske bollen med bacon og kål. Denne hovedretten fikk navnet fordi kjøtt pleide å bli konservert med grove saltkorn, som ble kalt “mais” og nå kalles så videre.

 Lam og grønnsak Stew eller lam og grønnsaksgryte på tysk

Lammekjøtt og grønnsaksgryte med gulrøtter og persille

Den klassiske lam- og grønnsaksgryten er også en uatskillelig del av menyen på St. Patrick’s Day. Denne irske hovedretten består av lam, butternut squash, pastinakk, søtpotet, selleri og løk. Det serveres med irsk brusbrød og det smaker veldig godt.

Brusbrød – hjemmelaget brød i irsk stil!

Brusbrød hjemmelaget brød i irsk stil

Den tradisjonelle irske menyen på St. Patrick’s Day ledsages også av smakfulle sideretter. En av favorittretter på festmenyen er det tradisjonelle irske brusbrødet som ble bakt hjemme samme dag. Bakepulver brukes i stedet for gjær som hevemiddel, og dette spesialbrødet inneholder bare mel, kjernemelk, bakepulver og salt. Dette klassiske irske brødet ble populært på 1800 -tallet. Det passer godt til supper, gryteretter og kjøttretter. Det er det perfekte tillegget til St. Patrick’s Day -menyen.

Som en siderett liker irene å spise braisert kål

Braised Cabbage Festlig meny St. Patricks Day

Irene har også deilige sideretter i festmenyen 17. mars. Denne tradisjonelle irske kålen er braisert, kalorifattig og fri for fett, men er aromatisk og smaker alltid godt. Frisk sitron, hakket rød paprika og persille fullfører sin deilige smak.

Tilbehør: Ostete Hasselback -poteter – den typiske potetsiden i menyen 17. mars

Festlig meny med poteter som tilbehør 17. mars

Det ville ikke vært en ekte St. Patrick’s Day -middag hvis menyen ikke inneholdt en potetrett! Ostete Hasselback -poteter blir igjen servert som tilbehør på denne dagen! Disse ostete røde potetene får en ekstra dose smak fra fersk rosmarin og revet sitronskall. Legg disse potetene til St. Patrick’s Day -menyen, og verken du eller dine gjester vil bli skuffet. For å legge til mer grønn farge på festbordet, dryss potetene med persille rett før servering.

 Irish Coffee – den mest populære drikken på St. Patrick’s Day

Irsk kaffe kremaktig deilig populær drink festlig meny

Drinker og desserter i den festlige menyen

Etter disse sanne fristelsene i den typiske irske menyen 17. mars, vil vi også gi deg noen ideer til deilige drinker og desserter. Etter middagen må du servere irsk kaffe, en klassisk St. Patrick’s Day -drink. Tilbered en kopp brygget kaffe ved å tilsette 3 ss irsk whisky. Rør inn det brune sukkeret og fortsett å røre til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter en klatt kremfløte.

Guinness Float – noe søtt, vær så snill?

Guinness flyter søt og deilig St. Patrick's Day -meny

Det drikkes mye grønt øl på St. Patrick’s Day! Men som dessert smaker Guinness Float spesielt godt etter en rikholdig middag. Drikken er søt og uimotståelig! Den skal sitte i kjøleskapet i noen minutter før servering!

 Shamrock Milkshake Cupcakes er farget grønt og hvitt.

shamrock milkshake cupcakes farget grønt og hvitt

I stedet for en St. Patricks Day -kake, kan du inkludere disse søte grønne cupcakes i festmenyen. Litt hvit sjokolade og frosting gjør dette søtt nok til en fest på St. Patricks Day. Men ikke glem, prikken over i -en til hver 17. mars -fest er et stykke regnbue -kake i gull!

Har du prøvd denne kaken før??

St. Patricks Day Menu Gold Rainbow Cake

Planlegg din perfekte festmeny på St. Patrick’s Day med våre typiske irske ideer for velsmakende mat, drikke og desserter. Ha en morsom St. Patrick’s Day -fest med tradisjonelle irske godbiter og ha det gøy med venner og arbeidskolleger.

Redaksjonen ønsker deg masse moro og god matlyst!

 Beer Cheese Fondue inneholder også hjemmelagde sprø krutonger.

MODpix / Shutterstock.com

 Reuben Spread kan smøres på brød.

 Reuben Smør på brødsmøre festlig irsk meny

 Kjøtt- og grønnsaksgryte med poteter, løk, grønne erter og urter.

 Kjøtt- og grønnsaksgryte med poteter, løk, grønne erter og urter.

Nyt også å spise kål?

 Kål braisert lavt på kalorier uten fett smaker godt i en festlig irsk meny

 Irsk stil potetgryte!

Irsk stil potetgryte festlig St. Patrick's Day -meny