trene hukommelsestips og triks

Teknikker for å lære opp hukommelsen

Vi kan trene oss mentalt, ikke bare fysisk. Resultatene du trener ditt eget minne med er spesielt åpenbare. Disse brenner også kalorier. Så det lønner seg, uansett fra hvilket synspunkt du ser på det, at du tar deg tid til å gjøre det.

Det hender ofte at du bare glemmer hva du holdt på med

trene hukommelsen mot å glemme tips og triks

Kort og langtids minne

Minnene fra de siste hendelsene faller inn i den første gruppen. I vårt langtidsminne er det ting som forblir “i hodet” i det lange løp. Men langtidshukommelsen går over på kort sikt. Det er her ting blir sortert. Bare ting som er veldig viktige for oss blir der.

Forskjellen mellom kortsiktig og langtidshukommelse

treningsminne som utnytter hjernens kapasitet

Bli kjent med de forskjellige minneteknikkene

minneteknikker trener hjernetips og triks

Påminnelsesnotater hjelper ofte ikke å glemme noe viktig

minne teknikker skrive notater tips og triks

Målet med hukommelsestrening

Minnetrening hjelper mye når det gjelder å oppfatte ny informasjon. Du lærer å bruke en større kapasitet i din egen hjerne.

Vi utvikler også et større potensial for lagring, behandling og bruk av personopplysninger

minneteknikker trener hjernen til å skaffe seg ny informasjon

Den nye informasjonen omdannes til bilder og kobles automatisk til eksisterende kunnskap. Når hjernen vår er trent, lærer vi raskere og mer intensivt, og vi kan bruke fritiden mye mer effektivt. Så øv deg og ikke kast bort tid på å lete etter nøklene eller andre dagligdagse ting i flere timer.

Rutemetode

La oss starte med denne spennende minneteknikken! Husk 10 tegn (tegn i vid forstand) hjemme og lag en rute ut av dem. Visualiser både karakterene og imaginære forbindelser mellom dem. Jo lysere og mer uvanlige symbolene er, desto lettere blir det for deg å huske dem. Du kan kombinere disse punktene i en rapport, handleliste eller huskeliste. For eksempel kan du relatere alle funksjoner fra hjemmemøblene du bruker som et symbol til et produkt du må ha med hjem i dag.

Styrken til bildene

Her er vårt andre forslag til metoden du kan få din hukommelse trene kan. Her spiller fantasien en veldig viktig rolle. Ved å kombinere noe abstrakt og teoretisk med et bilde, kan du ganske enkelt forestille deg det bedre og forstå det også. På denne måten kan du huske visse forbindelser permanent.

Å lese bøker fremmer fantasien

trene minne visualisere teknikker

Kombiner ny informasjon med den gamle

Nå kommer vi til den tredje av minneteknikkene våre i dag. Det ble funnet at hvis du er informert om emnet på forhånd, er det mye lettere å huske nye ting. Gjør et eksperiment ved å dele inntrykkene dine av to forskjellige filmer med en venn. Det ville være flott hvis personen kjente det ene og ikke det andre. Som regel vil lytteren huske det tidligere kjente emnet bedre.

Tren hjernen ved å lese bøker

trene minne lese bøker teknikker

Å kombinere den nye informasjonen med den gamle er en vellykket minneteknikk

trene hukommelsen gammel informasjon ny informasjon

Konklusjonen fra dette er at du husker ting du kan relatere til eksisterende kunnskap. Så prøv å knytte den nye informasjonen i tankene dine til noe du forstår og kjenner godt.

Husk historiske hendelser, for eksempel ved å knytte dem til ting og steder som allerede er kjent for deg fra et sted

trene minne tips og triks påminnelsesnotater

Noter de første bokstavene eller stavelsene!

Du kan huske de første stavelsene eller bokstavene i noen ord. Det er en morsom metode som fungerer fantastisk for veldig mange mennesker. Nøkler, lommebok, dokumenter. Det er SPD! Så du vil aldri glemme disse tre tingene igjen! Flott metode, ikke sant??

Legg på påminnelsesnotater

minneteknikker skrive påminnelsesnotater

 Knytt en tråd på fingeren for å huske noe

hukommelsestrening tips forskjellige minneteknikker

Lære å bruke hjernens kapasitet

trene minne kort langtidshukommelse

Unngå ofte å glemme gjennom minneteknikker

hukommelsestrening glemte ofte tips