bananskall får hvitere tenner

Få hvitere tenner uten skader

Den naturlige fargen på tannemaljen kan være veldig forskjellig. Den kan være hvit, men også gul, brun, og hos noen mennesker til og med litt blåaktig. Alt her er veldig individuelt, slik det er med alle andre aspekter av den menneskelige organismen.

Derfor kan man tydelig si at troen på at friske tenner alltid bare er hvite, absolutt er klisjéaktig.

Egentlig er det en estetisk preferanse. Den har en lang historie og er full av fordommer. Men la oss ikke filosofere og spekulere på lenge. Faktum er at hvite tenner er et symbol på høye standarder. På grunn av dette ønsker mange mennesker å ha hvite tenner, og vi vil ikke råde dem, inkludert deg, fra å ha hvite tenner under noen omstendigheter. Vi vil heller dele med deg noen metoder for hvordan du kan få gode hvite tenner og fortsatt være sunn.

Det er aldri for tidlig for riktig tannpleie

For å få hvitere tenner, bruk tanntråd

På dette tidspunktet bør det også bemerkes at uansett hvilken farge du har, blir det mørkere over tid. Så det er verdt å gjøre noe for å lysere emaljen i mellom.

Unngå forutsetningene

La oss først se på årsakene. Fordi det er noen ting du kan gjøre for å forhindre at tennene blir for mørke. For det første er røykere svært utsatt for denne faren. Koks og tobakk legger seg over tid, og etterlater sterk misfarging og pigmenter.

Før og etter

hvitere tenner lyser opp naturlige midler

Kaffe, svart te og cola utgjør sammen gruppen som skal nevnes på andreplass. Pigmentene deres kommer inn i mikroporene og flekker dannes i prosessen. Regelmessig bruk får tennene til å se ganske brune ut.

Hvis du vil ha hvitere tenner, er dette en annen grunn til å spise mindre søtsaker. Ikke bare er sansene glade for det søte, men også alle slags bakterier. Disse venter utålmodig i munnhulen.

Unngå sukkerholdige og fettrike matvarer

å bli hvitere tenner unngå søtsaker

Alder

Uansett hvor sunt og godt du spiser, vil emaljen tynne ut over tid uansett. Du kan utsette dette i tide, men du kan ikke unngå det.

Løsningene på klinikkene

Det som er bra med denne varianten er at du får en diagnose. Forresten, dette må gjøres på en eller annen måte. Hvis mørkningen skyldes hyller, er det flere metoder som kan hjelpe deg med å få hvitere tenner. Men dette tar ett år. Da må du gjenta alt.

Men hvis du merker en tynning av tannemaljen, er dette mer sannsynlig å være skadelig. Deretter vil en løsning bli anbefalt til deg i klinikken, som er koblet til fasetter. Denne varianten har en lang varighet og er derfor foretrukket av mange mennesker. Prosedyren er dyr, men klart bedre når det gjelder helse.

Vær så snill og smil!

få hvitere tenner til å pusse og vedlikeholde

Naturlige midler

Men det finnes midler som kan bidra til fantastiske resultater for mange mennesker i hjemmet. Mange er egentlig ikke skadelige heller. Men du må være utholdende og være tålmodig.

De spesialiserte tannkremene tilhører absolutt ikke denne kategorien. De gir virkelig gode resultater mot flekker. Men de skader tennene og må aldri brukes på lang sikt.

Gi et verdifullt og balansert kosthold

hvitere tenner får sunn mat

Kaolin, også kjent som porselen leire, kan også gå langt. Lag et pulver av det og påfør det på tennene dine gjennom en tannbørste og litt vann. Du kan til og med bytte pusse tennene med den en gang om dagen.

Sitron er også et naturlig middel for hvite tenner. Denne frukten er absolutt ikke skadelig. Den har også mange vitaminer og andre flotte stoffer. Disse forbedrer munnhygienen betydelig. Du kan gni tennene med innsiden av barken. Selv bare saften hjelper, fordi syren den inneholder kan løse mange av flekkene.

Spis sitroner oftere

Få hvitere tenner som spiser sitronskall

Mer om profylakse

La oss avslutte med noen siste notater om profylakse. Disse tipsene forhindrer at misfarging skjer raskere, og de kan også hjelpe deg med å få hvite tenner igjen og igjen. Røyking er en av de tingene du bare bør slutte. Du må velge. Du bør også redusere eller unngå å drikke kaffe og svart te. Prøv grønn te!

Du trenger bare å drikke kullsyreholdige drikker med et sugerør. Så effekten av CO2 er alvorlig svekket.

Du bør også nippe tørre epler og gulrøtter. Jo oftere jo bedre.

Etter søtsakene, bør du umiddelbart skylle munnen.

Foretrekker de moderne, elektriske tannbørstene

elektriske tannbørster får hvitere tenner

Jordbær er også sterkt anbefalt

hvitere tenner får friske fruktjordbær

Ferskpresset eplejuice er den ideelle tannrenseren

nypresset eplejuice gir hvitere tenner

Gni innsiden av bananene på tennene

bananskall får hvitere tenner

Ha alltid det perfekte smilet i tankene og strebe etter det

Hvitere tenner får tannpleie